rugzaktrips vakantie

Openbaar vervoer in Toronto.

Hier vind je informatie over openbaar vervoer in Toronto, Canada. De meest gebruikte manier van reizen in Toronto is de tram. Een rit per tram is een goedkope manier om de stad te zien.
De metro van Toronto is gemakkelijk en snel.

Tip: Een dagkaart is goedkoper dan losse tickets bij meer dan vier ritten per dag.

Metro Toronto

De metro in Toronto. Er zijn vier metrolijnen

Kaartjes voor het openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer in Toronto wordt geregeld door de Toronto Transit Commission, de TTC. Alle bussen, trams en de metro (Subway) worden door hen geëxploiteerd. Dat is gemakkelijk want je kunt met dezelfde OV Card en tickets betalen voor alle vormen van openbaar vervoer.

De OV Chip Card heet in Toronto een Presto Card. Je moet deze kaarten net zoals in Nederland eerst bij een automaat laden voordat je ermee kunt reizen. Je kunt in de automaten ook losse kaartjes en dagkaarten kopen. Die worden hier PRESTO Tickets genoemd.

De Hop-on Hop Off bussen.

Overnachten

Een halte voor de Hop On Hop Off bus op Yong-Dundas Square.
Kaartjes voor de bussen.

De metro van Toronto.

De metro van Toronto is goed georganiseerd. Iedere paar minuten stopt er Downtown Toronto een metro dus je hoeft nooit lang te wachten. Bij de poortjes naar de metro is altijd bij één toegang hulp aanwezig.

Voor toeristen is de metrolijn Line 1 Yonge–University de belangrijkste.

In de metro hangt een kaart met alle metrostations dus reizen door Toronto is vrij eenvoudig.

Bij de ingang van ieder metrostation zijn automaten waar je een Presto Card (een soort OV Chip Card), en losse tickets en dagkaarten kunt kopen.

Vervoer van Toronto Pearson Airport

Er is op het Toronto Pearson International Airport geen metrostation. Er rijdt wel een trein tussen Union Station en het vliegveld. Je kunt ook met de bus, taxi of Uber naar Downtown Toronto.

Vervoer vanaf Toronto Airport naar Downtown.

Je bagage en handbagage veilig meenemen.

metro Toronto

Een metrostation in Toronto

Taxi's en Ubers

Taxi's zijn in Toronto niet zo duur. Reserveren is niet nodig. Ga gewoon op de stoep staan en zwaai met je armen naar een taxi.

Uber is in Toronto meestal goedkoper dan taxi's. Het kan wel 40% schelen. Maar pas wel op, in de avond (tussen 16.00 en 19:00 uur) en op andere populaire tijdstippen is een taxi juist voordeliger.

tram Toronto

De trams in Toronto

De trams van Toronto zijn de goedkoopste en waarschijnlijk ook de beste manier om de stad te zien. Tram route 501 wordt als één van de mooiste tramritten ter wereld beschouwd.

De trams rijden voornamelijk in Downtown Toronto en in Toronto Waterfront, dus langs de oever van Lake Ontario.

Je kunt je kaartjes o.a. bij de automaten in de metro kopen.

De veerboten van Toronto

In het Ontario Meer voor de kust van Toronto liggen een aantal eilanden die populair zijn bij dagtoeristen en recreanten. Op één van de eilanden is ook een regionaal vliegveld. Als je de skyline van Toronto wilt zien moet je op de eilanden in het Ontario Meer zijn.

Vanaf de veerbootterminal De Mainland Ferry Terminal varen veerboten op en neer naar de eilanden. Kaartjes koop je bij de boot.
Metrostation: Union

Vervoer buiten Toronto

Bussen en treinen vanuit Toronto.