rugzaktrips vakantie

Leuke dingen doen in New York.

Dit is het tweede gedeelte van het overzicht met gratis attracties in New York.

Een wandeling op de Brooklyn Bridge geeft je een prachtig uitzicht op Manhattan. In Brooklyn ga je op zaterdag of zondag naar de Brooklyn Brewery voor een gratis rondleiding door de brouwerij.

Chinatown.

Chinatown New York

De etnische wijken van New York.

Chinatown in New York is de grootste Chinatown van het Westelijk Halfrond en is een belangrijke toeristische attractie in Lower Manhattan geworden. Ook andere etnische wijken zijn bijzonder om eens te zien. Vlakbij Chinatown in Manhattan ligt bijvoorbeeld Little Italy en in Queens ligt Little India.

Behalve rondkijken kun je in deze wijken ook goedkoop eten en soms ook overnachten.

Chinatown, Little India en Little Italy in New York.

De Flagship Store van Apple.

Fifth Avenue

Adres: op de hoek van Central Park en Fifth Avenue.

Een rondleiding met gids.

Net zoals in veel andere grote steden kun je ook in New York een gratis rondleiding met gids krijgen. Uiteraard is het niet helemaal gratis, gids verwacht wel een fooi als je tevreden bent.

Een gratis rondleiding met gids.

Tip: Huur een fiets.

Een rondleiding door een brouwerij.

In Brooklyn is er in het weekend tussen 13.00 uur en 18.00 uur ieder half uur een gratis rondleiding door de Brooklyn Brewery. Uiteraard kun je er ook bier proeven. Je kunt een bezoek aan de brouwerij combineren met een bezoek aan de oevers van East River. Hier heb je een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan.
Adres: 79 N 11th Street, Brooklyn./p>

De Brooklyn Bridge Walk.

De Brooklyn Bridge is meer dan 125 jaar oud. De brug is de verbinding tussen over de East River tussen Lower Manhattan en Brooklyn. Een deel van de Brooklyn Bridge (uit 1883) is bestemd voor voetgangers en fietsen. Vanaf deze brug heb je als voetganger een adembenemend uitzicht over Manhattan.

Om er te komen neem je de metrolijn 4, 5 of 6 naar metrostation Brooklyn Bridge / City Hall Station.

kaartjes voor toegang en tours in Manhattan.

Central Park

Vanuit Central Park zie je de skyline van New York.

Central Park

Central Park is een prachtig park met een dierentuin, veel ruimte voor recreatie en toch ook veel rust. Vanuit Central Park heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan.

Het zal je allemaal bekend voorkomen want het uitzicht vanuit Central Park op de wolkenkrabbers van Midtown Manhattan komt in veel films voor. In de zomer zijn er regelmatig concerten in het park die vaak gratis zijn bij te wonen.

Central Park in Midtown Manhattan.

Lower Manhattan

Little Italy

Little Italy.

Een weekend naar Niagara Falls

De watervallen van Niagara in New York State zijn altijd gratis. Je moet er echter wel naartoe reizen met de Greyhound bus of met de trein dus het kost je wel wat. Ook is de afstand te groot voor een dagtrip. Je kunt een reis naar de Niagara watervallen combineren met een paar dagen naar de mooie Canadese stad Toronto.

Niagara ligt maar een paar uur reizen van de stad Toronto. Als je geld wilt uitgeven is een boottocht onder de waterval een aanrader. Neem de tijd voor de watervallen.

Vanaf de Canadese zijde kun je de watervallen beter zien maar dan moet je wel de grens. Het passeren van de grens van de VS kan tijd kosten omdat alles goed gecontroleerd wordt.

De attracties in Niagara Falls