rugzaktrips vakantie

Reizen met de bus door de VS en Canada.

Bijna iedereen kent de Greyhound en de Trailways bussen voor lange afstanden in Noord-Amerika.

Op een busstation in Canada en de VS kun je bij het loket kaartjes voor beide busmaatschappijen kopen. Je kunt van te voren niet een zitplaats reserveren.

Noord-Amerika.

Noord-Amerika

Reizen in Noord-Amerika.

Reizen door de VS en Canada.

In de VS reis je meestal met het vliegtuig naar verre bestemmingen maar met de bus is het veel goedkoper en je ontmoet meer mensen onderweg.

De bussen in de VS en Canada zijn over het algemeen goedkoop, comfortabel, schoon en betrouwbaar. Er is airconditioning en op lange trajecten is er ook een wc en gratis Wi-Fi in de bus.

Vaak zijn er bij de stoelen stopcontacten (Amerikaanse stijl) zodat je een mobieltje kunt opladen. Neem dus een reisstekker mee.

Busmaatschappijen in de VS en Canada.

Er zijn in Noord-Amerika verschillende bedrijven die busdiensten onderhouden. De bekendste busmaatschappij voor lange afstandsritten is Greyhound.

Greyhound rijdt zowel in de VS als in Canada. De bussen stoppen niet meer in de kleinere steden maar alleen nog in de meer populaire bestemmingen. Je zult dus over moeten stappen op een regionale bus als je naar een kleinere stad wil reizen.

Naast Greyhound zijn er vele andere kleinere maatschappijen met lange afstandsritten. De bussen van Trailways rijden net zoals Greyhound in de hele VS en Canada.

De website van Greyhound.

De website van Trailways.

Kaartjes voor de bus

Je kunt je kaartjes vlak voor vertrek bij het busstation of bij de chauffeur kopen. Je koopt de buskaartjes van alle maatschappijen bij hetzelfde loket.

Greyhound kaartjes kun je ook zeven dagen van te voren online of telefonisch aanschaffen. Een telefonische boeking is bij Greyhound overigens wel $15 duurder.

Tip: Neem een geladen powerbank mee.

kaartjes voor vervoer vanaf het vliegveld.

busstation Toronto

Een busstation in Toronto met een bus van Trailways

Reizen met de bus tussen Canada en de VS.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld via Niagara Falls met een Greyhound bus van Toronto naar New York City te rijden.

Uiteraard moet je wel de juiste reispapieren hebben. Dit wordt bij het instappen ook gecontroleerd.

Bij de grens moet iedereen met bagage de bus uit en je papieren en bagage worden gecontroleerd. Je moet plantaardig en dierlijk voedsel aangeven.

Een zitplaats bij Greyhound

Je kunt niet van te voren een stoel in een bus van Greyhound reserveren. Je kiest als je binnenkomt gewoon een vrije zitplaats. Als alle zitplaatsen bezet zijn rijdt de bus door. Ook als niet iedereen mee kan. Dat kan heel vervelend zijn als er in afgelegen streken maar een paar bussen per dag stoppen.

Bij een beginpunt is op tijd aanwezig zijn een goed advies. Je kaartjes hebben op de busstations ook vaak boardingnummers. Dan ga je op volgorde de bus in.

Greyhound raadt aan om een uur voor vertrek bij een halte aanwezig te zijn maar ook dan is een zitplaats niet gegarandeerd. In de VS vormt zich echter op het platteland bij een bushalte niet altijd een rij. Vroeg aanwezig zijn maakt bij een bijna volle bus dan niet uit. In de praktijk zijn bussen overigens zelden vol.