rugzaktrips vakantie

Fietsen in Manhattan, NYC.

Je kunt Manhattan uitstekend op de fiets verkennen. De avenues en straten van Manhattan zijn erg druk, maar wel éénrichting verkeer en het verkeer staat er vaak stil.

Er zijn in Manhattan fietsroutes door de grote parken en op de promenaden langs de rivieren waar je veilig kunt fietsen.

Fietsen in Central Park.

Central Park

Regels rond fietsen in New York.

De verkeersregels voor fietsers in New York zijn ongeveer gelijk als die van Nederland. Een helm is op de fiets niet verplicht maar wel een aanrader als je dwars door het verkeer wilt rijden.

Je rijdt ook in New York op de fietspaden en aan de kant van de weg. Je mag dus net zoals hier niet op de stoep rijden.

kaartjes voor fietstours en fietsen met gids.

Gratis fietskaarten in New York.

Bij iedere fietsverhuurder in Manhattan is een gratis fietskaart te krijgen van New York. Deze kaart wordt uitgegeven door de Department of City Planning is ook te downloaden. Er is ook een app voor je mobiele telefoon.

Gratis fietskaarten voor NY downloaden.

Fietsverhuurders in New York.

Een goedkope manier om een fiets te huren is het fietsensysteem van Citi Bike. Neem als toerist een dagpas en je kunt de hele dag gratis korte ritjes maken. Er zijn automatische fietsenstallingen van Citi Bike in Manhattan, Brooklyn, Queens en Jersey City.

Fietsverhuurders in Manhattan.

Het fietspad Manhattan Waterfront Greenway.

De Manhattan Waterfront Greenway is een fietspad dat rond Manhattan langs de kust loopt. De Manhattan Waterfront Greenway is maar liefst 50 km lang.

De route rond Manhattan loopt onder andere langs de Harlem River en door Hudson River Park. De NYC Greenway is volledig autovrij. Je kunt vanaf de kust van Manhattan naar de andere districten van New York City via bruggen, veerboten en water taxi's.

Het fietspad door Central Park.

Fietsen door Central Park in Manhattan is een bekende toeristen attractie. Er zijn veel fietspaden in het park en je mag ook op de weg rijden die door het park loopt.

Een groot deel van de dag en in het weekend zijn er geen auto's in Central Park. Er is een populaire fietsroute uitgezet in Central Park. Deze fietsroute loopt langs alle bekende bezienswaardigheden in het park.

Fietsen in de omgeving van Battery Park

In Lower Manhattan fiets je door Wall Street en door verschillende smalle historische straten. De fietsroute over de promenade in Battery Park geeft je uitzicht over de Hudson River en op New Jersey.

Fietsen over de Brooklyn Bridge

Op de Brooklyn Bridge rij je niet alleen over de Brooklyn Bridge maar kom je ook langs andere bezienswaardigheden in Lower Manhattan. De Brooklyn Bridge heeft een speciaal pad voor fietsers en voetgangers.

De promenade van Riverside Park

Riverside Park ligt ten westen van de Hudson River. Hier is een lange promenade waar je kunt fietsen. De promenade door Riverside Park ligt tussen 72nd Street en 110th Street.