rugzaktrips vakantie

Manhattan, Staten Island, Queens, Brooklyn en de Bronx.

New York City is verdeeld in vijf Boroughs: Manhattan, Staten Island, Queens, Brooklyn en de Bronx. De meeste attracties van New York vind je in Lower Manhattan en Midtown Manhattan.

Als je een hotel neemt in Brooklyn, Queens of Upper Manhattan neemt kun je met de metro wel gemakkelijk Manhattan bereiken.

New York City.

New York City Manhattan

New York City.

Manhattan.

In Manhattan vind je de meeste bekende attracties en bezienswaardigheden van New York City. Dit is dan ook de beste plek om te overnachten als je wilt shoppen, uitgaan en veel van New York wilt zien.

Manhattan bestaat uit Lower Manhattan, Midtown Manhattan en Upper Manhattan. Voor toeristen zijn Lower Manhattan en Midtown Manhattan het meest interessant.

Overnachten in New York.

Overnachten

Een bezoek aan Queens

Queens is waarschijnlijk het eerste stadsdeel van New York City dat je ziet. De vliegvelden JFK International Airport en LaGuardia Airport liggen namelijk op Queens. In Queens zijn een aantal multiculturele wijken waar je goedkoop kunt eten. Ga bijvoorbeeld eens eten in de buurt Jackson Heights.

Queens

In Queens heb je een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan. In veel films zie je scenes van Queens met op de achtergrond Manhattan.

Vanuit het Gantry Plaza State Park heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan.
Het dichtstbijzijnde metrostation is Vernon – Jackson Avenue bij de 50th Street. Vanaf dit metrostation is het 7 minuten lopen naar het Gantry Plaza State Park.

Staten Island

Op Staten Island vind je het openluchtmuseum Historic Richmond Town. In dit openluchtmuseum kan je huizen bewonderen uit de 17de eeuw.
Adres: Historic Richmond Town, 441 Clarke Avenue.

Als je op Staten Island bent kun je ook naar het strand. Zo vind je er de populaire stranden South Beach en Midland Beach aan de Father Capadanno Blvd. & Sand Lane. Lans South Beach loopt het South Beach Boardwalk, een lang houten pad, waar je langs het strand kunt fietsen of wandelen. In de zomer zijn er regelmatig gratis concerten en evenementen.

Vanaf Lower Manhattan vertrekt er een gratis veerboot naar Staten Island Je kunt vanaf de veerbootterminal met de bus verder reizen.

De gratis Staten Island Ferry.

Brooklyn

De mooiste manier om vanuit Lower Manhattan naar Brooklyn te gaan is door over de Brooklyn Bridge te lopen. Aan de andere kant van de brug in Brooklyn vind je de hippe wijk Dumbo. Dumbo staat bekend als de wijk onder de Brooklyn Bridge. Hier heb je een prachtig uitzicht op Manhattan.

Naast de Brooklyn Bridge vind je een bekende ijssalon met uitzicht de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan. Dit is de Brooklyn Ice Cream Factory op 1 Water Street. De Brooklyn Ice Cream Factory is gevestigd in een voormalig boothuis van de brandweer naast de Brooklyn Bridge.

Brooklyn

De Brooklyn Bridge

De Bronx

In de Bronx ligt het Yankee Stadium met een museum over de Yankees. Het stadion is te vinden aan de 1E 161ste en River Avenue in New York.

In het Bronx Park in New York City is de grootste dierentuin van de VS, de Bronx Zoo.

Ten noorden van de Bronx Zoo is het New York Botanical Garden. De New York Botanical Garden is de grootste botanische tuin van de VS. De tuinen zijn te vinden aan de 2736 Marion Avenue.