rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten in New York City.

Met wat kennis van New York City kun je redelijk goedkoop eten. Zelfs in Manhattan Midtown vind je goedkope restaurants en eetstalletjes.

In China Town en Little India zijn restaurants te vinden met een goedkoop buffet.

Een hotdog op straat.

snacks op straat

Eten in de straten van New York City.

Overal vind je in de straten van New York eetkraampjes met pizza's, zoute krakelingen ("Pretzels"), bagels, Indiase Dosa's, gegrild vlees, worst, maïskolven en falafel. Er zijn zelfs stalletjes met complete rijstmaaltijden.

Rond etenstijd zie je bij de goede stalletjes lange rijen New Yorkers staan. Zo zijn er in Manhattan veel goedkope eetstalletjes aan de 6th avenue tussen 42th Street en 47th Street en bij 53rd Street. Op de 7th Avenue. vind je eetstalletjes tussen de 51 en de 56 Street.

Overnachten in Manhattan.

Overnachten

Eten in Jackson Heights in Queens.

In Queens kom je op Jackson Heights op straat veel goedkope eetstalletjes tegen. Bijvoorbeeld in Jackson Heights rond 73rd Street en Broadway, kun je complete Afghaanse en Indiase rijstmaaltijden op straat kopen.
Metrostation 74th Street, Broadway.

Ook rond Roosevelt Ave. at Gleane Street vind je op Jackson Heights goedkope eetstalletjes. Zo kun je er goedkoop Mexicaans eten kopen.
Metro 82th Street Jackson Heights.

Tip: Als je je ontbijt op straat koopt ben je goedkoper uit dan wanneer je in je hotel in Manhattan ontbijt.

Goedkoop ontbijten in New York.

De kraampjes van de Halal Guys.

Iedere avond zie je bij het Hilton Hotel op de hoek van 53rd Street en Sixth Avenue een lange rij klanten voor een kraam van de Halal Guys staan. Hier koop je voor rond de $8,- een maaltijd met gyros, kip en rijst. Deze populaire eetkraam is tot 2 uur in de nacht open.

Er zijn tegenwoordig in New York meer kraampjes van de Halal Guys. Er is zelfs wereldwijd een franchise opgezet. Binnen de VS zul je meer vestigingen tegenkomen. Maar op de hoek van 53rd Street en Sixth Avenue zijn dus de echte Halal Guys.

Hilton Hotel

Deze rij zie je iedere avond bij de eetkraam van de Halal Guys op de hoek van 53rd Street en Sixth Avenue.

Goedkoop uit eten op Broadway.

Het theaterdistrict bij Broadway is het beroemde uitgaanscentrum van New York. Hier vind je de grote musicals, shows en dure restaurants. Maar buiten Midtown Manhattan is eten op Broadway veel goedkoper.

Tussen Broadway en Astoria Boulevard ben je rond 30th Street in een multi culturele buurt met veel goedkope restaurants. Hier kun je goedkoop Indiaas, Braziliaans, Japans, Chinees, Thais, Colombiaans, Cubaan, Italiaans en Grieks eten.

Chinatown en Little India.

New York

In Chinatown in Manhattan is een buffet goedkoop.

Uit eten in Chinatown in NY City

In New York City zijn drie verschillende Chinese wijken te vinden die Chinatown genoemd worden. Hier zijn betaalbare Chinese winkeltjes en goedkope restaurants. Veel restaurants bieden goedkoop een Chinees buffet aan waar je onbeperkt kunt eten.

De grootste Chinatown van New York is die van Lower Manhattan. Deze Chinatown ligt bij metrostation Canal Street en Grand Street.

Er zijn kleinere Chinatowns in de wijken Queens en Brooklyn.
De Chinatown in Queens ligt bij Roosevelt Avenue, Main Street en Kissena Boulevard.
De Chinatown in Brooklyn ligt bij Sunset Park.

Uit eten in Little India, Curry Hill.

Little India ligt rond Lexington Avenue tussen East 26th en East 30th Street in Manhattan. In Little India zijn veel goedkope Indiase restaurants. De meeste restaurants zijn te vinden langs Lexington Avenue en 28th Street.

Ook in Jackson Heights in Queens vind je een kleine versie van Little India.

Little India in New York.

Hilton Hotel