rugzaktrips vakantie

Bezienswaardigheden in Central Park, Manhattan.

Central Park is een beroemd park in Midtown Manhattan. Het park en de gebouwen eromheen dienen als achtergrond van veel speelfilms. Central Park is gemakkelijk te bereiken met de metro.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste attracties van Central Park.

Central Park

Op de achtergrond ligt het befaamde Plaza Hotel.

Loeb Boat House.

Aan het meertje in Central Park ligt het restaurant Loeb Boat House. Bij het Loeb Boat House zijn roeiboten per uur te huur. Een roeiboot kost ongeveer 15 dollar per uur.

Ook kun je in het restaurant bij het meer dineren met uitzicht over het meer. Het kost wat maar het is wel heel romantisch.

kaartjes voor attracties en rondleidingen in Central Park.

Overnachten bij Central Park.

Overnachten

Fietsen in Central Park.

In Central Park vind je een uitgebreid netwerk van fietspaden. Je kunt er verschillende fietsroutes volgen. In de buurt van Central Park zijn verschillende fietsverhuurders te vinden.

De prijzen van de fietsverhuurders in New York verschillen nogal. Als je vooraf online een fiets reserveert is dat vaak goedkoper dan wanneer je het ter plekke regelt.

Fietsverhuurders in Manhattan.

Fietsen in Manhattan.

kaartjes Reserveer een fiets in Central Park.

Een rondrit met een koets door Central Park.

Een populaire attractie in Central Park zijn de zogenaamde Carriage Horses. Dit zijn koetsen die je een romantische rondrit geven volgens een vaste route door een klein gedeelte van Central Park.

De koetsen zijn in verschillende films terug te vinden en daarom heel populair. Je vindt de koetsen in Central Park South tussen 5h en 6th Avenue, tegenover het beroemde Plaza Hotel in New York City.

Central Park

Rotsen in Central Park

Een rondrit met de Pedicabs in Central Park.

De Pedicabs zijn in New York de laatste jaren steeds populairder geworden. Soms is een rit door Central Park nog duurder dan een rit met de Carriage Horses. Het voordeel van een Pedicab is dat je met de Pedicab verder kunt rijden dan met de Carriage Horse.

De kans dat je in een fietstaxi het slachtoffer wordt van een toeristenscam is echter vrij groot. Je kunt de fietstaxi's in New York dan ook beter vermijden.

De attracties rond Central Park.

Sporten in Central Park

Veel New Yorkers sporten dagelijks in Central Park. Een populair parcours door Central Park is het 10 km lange Park Drive. Op deze route kom je voornamelijk hardlopers, fietsers en inline skaters tegen.

In het weekend worden er vaak hardloopwedstrijden georganiseerd door The New York Runners. De finish van de jaarlijkse New York City Marathon is in Central Park.

Rotsen beklimmen in Central Park

In Central Park zijn verschillende rotsen die je kunt beklimmen. De bekendste rotsen in Central Park zijn Rat Rock, Cat Rock, Dog Rock, Duck Rock en de Rock N’ Roll Rock. De rotsen zijn te vinden in het zuiden van Central Park.

Schaatsen in Central Park.

In Central Park zijn in de winter twee ijsbanen te vinden, namelijk de Wollman Rink en Lasker Rink. In de zomer veranderen deze ijsbanen in zwembaden.

De Lasker Rink is te vinden bij de ingang van het park op 110th Street en Lenox Avenue.
De Wollman Rink ligt bij 63rd Street in Central Park.

Midtown Manhattan

Andere bezienswaardigheden in Central Park.

  • De dierentuin Central Park Zoo
  • De draaimolen Central Park Carousel (uit 1908)
  • Een echte Egyptische obelisk (Cleopatra’s Needle).

kaartjes voor attracties en rondleidingen in Central Park.