rugzaktrips vakantie

De ideale reistijd voor een vakantie in Latijns-Amerika.

Zuid Amerika is groot en er heersen verschillende klimaten. De zomer valt in onze winter en omgekeerd. Landen als Chili en Brazilië hebben een regenseizoen en er kunnen dan veel muggen zijn.

Hieronder vind je informatie over de beste tijd voor een vakantie in landen als Chili, Peru, Brazilië, Ecuador, Bolivia, Suriname en Argentinië.

Zuid-Amerika

De beste reistijd voor Peru.

In Lima heerst een gematigd klimaat. Wat weer betreft kun je er het hele jaar naartoe. In het noordoosten van Peru regent het veel. In juli en augustus is het er het droogst.

Tussen december en maart is het zomer in Peru en dus warmer. Het regent er dan veel. In Lima en langs de kust valt weinig regen.

In de Andes kan het koud zijn en er ligt in de winter veel sneeuw. De beste tijd om naar Machu Picchu in de Andes te reizen is tussen mei tot en met oktober.

Vakantie in Peru.

Reizen door Peru.

Overnachten in Zuid-Amerika.

Overnachten

kaartjes voor dagtrips en hikes in Zuid-Amerika.

De beste reistijd voor Chili.

De ideale reistijd voor Chili is van november tot en met april. Tijdens onze zomermaanden is het in Chili winter. Reizen in het midden en het zuiden van Chili kan in juli en augustus door extreme sneeuwval moeilijk zijn. Als je dus door het midden en zuiden van Chili wilt reizen dan kun je dat het beste tussen november en april doen.

In het noorden van Chili heerst een woestijnklimaat en daar heb je minder last van het weer bij het reizen. Toch is ook hier het voorjaar en najaar het beste om te reizen. Het is dan minder extreem heet.

Paaseiland is subtropisch dus regen hoort het hele jaar bij het landschap.

Op de hoogvlakte van Chili, Altiplano, regent het van december tot en met februari veel. Wegen kunnen in deze periode onbegaanbaar worden.

Overnachten in Chili

Machu Picchu in Peru.

De beste periode voor Brazilië

Brazilië is groot en er zijn twee regenseizoenen. Het noordoosten van Brazilië regent het van mei tot augustus en er zijn veel muggen. Als je naar het noordoosten van Brazilië wilt gaan kun je dat het beste in december of januari plannen.

Vanaf Rio naar het zuiden valt de regentijd tussen november en april. In de maanden mei, juni en juli is het koeler en droger. Het Amazonegebied is het hele jaar tropisch warm en erg vochtig.

Overnachten in Brazilië

kaartjes voor atttracties in Brazilië.

Excursies in de Amazone

De beste periode voor Argentinië

Rondreizen in het midden (Buenos Aires) en noorden van Argentinië kan het best van juni tot september. In het voorjaar en najaar kan het hier erg veel regenen en is het er nogal warm. In het noorden van Argentinië regent het veel van oktober tot april.

In het zuiden van Argentinië (Ushuaia) kan het erg koud zijn. Zelfs in de zomer (dus voor ons in de winter) is het in Ushuaia niet warmer dan 14 C.

Overnachten in Argentinië.

kaartjes voor attracties in Argentië.

Rondreizen in Bolivia.

De beste periode voor Ecuador.

Het weer in Ecuador is onvoorspelbaar. De beste tijd is juni tot augustus omdat het in Ecuador dan minder regent en het warmer is dan in de rest van het jaar.

Overnachten in Equador.

De beste periode voor Bolivia.

Het is van mei tot november winter in Bolivia. Het regent er dan relatief weinig. Deze periode is dan ook de beste periode om in Bolivia rond te reizen. Dat is in de andere maanden wel anders. De vele neerslag maakt van december tot en met april de wegen vaak onbegaanbaar. In Bolivia zijn veel hoge bergtoppen dus neem voldoende warme kleren mee want het kan er altijd koud zijn.

Overnachten in Bolivia

De beste periode voor Suriname.

Suriname is warm en vochtig. Tussen april en mei kan het er flink regenen. In de maanden september en oktober is het in Suriname veel droger. Dit is dan ook de ideale periode op vakantie naar Suriname te gaan.

Overnachten in Suriname.

Hiken in de Andes.