Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De ideale reistijd voor een vakantie in Zuid - Amerika

Zuid Amerika is groot en er heersen verschillende klimaten. De zomer valt in onze winter en omgekeerd. Landen als Chili en Brazilië hebben een regenseizoen en er kunnen dan veel muggen zijn.

Hieronder vind je informatie over de beste tijd om door landen als Chili, Peru, Brazilië, Ecuador, Bolivia, Suriname en Argentinië te reizen.

    Low budget reizen in Zuid-Amerika.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Amerika > Zuid-Amerika > Ideale reistijd
Reizen door Amerika Goedkope vliegtickets naar Zuid-Amerika Auto's huren in Zuid-Amerika
De ideale reistijd voor een rondreis in Zuid Amerika   Goedkope budgethotels, jeugdherbergen en  hostels in Noord-Amerika en Latijns-Amerika
De ideale reistijd voor een vakantie in Zuid - Amerika
Chili

De ideale reistijd voor Chili is van november tot en met april. Tijdens onze zomermaanden is het in Chili winter. Reizen in het midden en het zuiden van Chili kan in juli en augustus door extreme sneeuwval moeilijk zijn. Als je dus door het midden en zuiden van Chili wilt reizen dan kun je dat het beste tussen november en april doen.

In het noorden van Chili heerst een woestijnklimaat en daar heb je minder last van het weer bij het reizen. Toch is ook hier het voorjaar en najaar het beste om te reizen. Het is dan minder extreem heet.

Paaseiland is subtropisch dus regen hoort het hele jaar bij het landschap.

Op de hoogvlakte van Chili, Altiplano, regent het van december tot en met februari veel. Wegen kunnen in deze periode onbegaanbaar worden.

Goedkope budget hotels in Chili

Peru

In Lima heerst een gematigd klimaat. Je kunt er het hele jaar naartoe. Tijdens onze winter is het er warm en droog. In het noordoosten van Peru regent het veel. In juli en augustus is het er het droogst.

In de Andes kan het koud zijn en er ligt dan veel sneeuw. De beste tijd om in de Andes rond te reizen is van mei tot en met oktober.

Vakantie in Peru Reizen door Peru

Brazilië

Brazilië is groot en er zijn twee regenseizoenen. Het noordoosten van Brazilië regent het van mei tot augustus en er zijn veel muggen. Als je naar het noordoosten van Brazilië wilt gaan kun je dat het beste in december of januari plannen.

Vanaf Rio naar het zuiden valt de regentijd tussen november en april. In de maanden mei, juni en juli is het koeler en droger.

Het Amazonegebied is het hele jaar tropisch warm en erg vochtig.

Goedkope budget hotels in Brazilië

Ecuador

Het weer in Ecuador is onvoorspelbaar. De beste tijd is juni tot augustus omdat het in Ecuador dan minder regent en het warmer is dan in de rest van het jaar.

Goedkope budget hotels in Ecuador

Bolivia

Het is van mei tot november winter in Bolivia. Het regent er dan relatief weinig. Deze periode is dan ook de beste periode om in Bolivia rond te reizen. Dat is in de andere maanden wel anders. De vele neerslag maakt van december tot en met april de wegen vaak onbegaanbaar. In Bolivia zijn veel hoge bergtoppen dus neem voldoende warme kleren mee want het kan er altijd koud zijn.

Goedkope budget hotels in Bolivia

Argentinië

Rondreizen in het midden (Buenos Aires) en noorden van Argentinië kan het best van juni tot september. In het voorjaar en najaar kan het hier erg veel regenen en is het er nogal warm. In het noorden van Argentinië regent het veel van oktober tot april.

In het zuiden van Argentinië (Ushuaia) kan het erg koud zijn. Zelfs in de zomer (dus voor ons in de winter) is het in Ushuaia niet warmer dan 14 C.

Goedkope budget hotels in Argentinië

Suriname

Suriname is warm en vochtig. Tussen april en mei kan het er flink regenen. In de maanden september en oktober is het in Suriname veel droger. Dit is dan ook de ideale periode op vakantie naar Suriname te gaan.

Goedkope budget hotels in Suriname

Informatie voor je vakantie in Zuid-Amerika

 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren
 
 
Hiken en kamperen
 
 
zoek naar campings
 
tickets
Kaartjes voor tours met gids
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact