rugzaktrips vakantie

Low budget in Toronto.

Toronto is geen dure stad en je kunt er goed uitgaan en shoppen. Goedkoop eten en overnachten kun je in buurten als Kensington Market, Chinatown, Little India, Korea Town en Greek Town.

n deze buurten vind je ook de goedkope hotels, pensions en hostels van de stad.

Canada en de VS.

Noord-Amerika

Reizen in Noord-Amerika.

Toronto in Canada.

Het typische van Toronto is het internationale karakter van de stad, de diversiteit van de inwoners en één van de laagste misdaadcijfers van Noord-Amerika.

Meer dan veertig procent van de inwoners van Toronto komt van elders. Dit heeft de stad veel goed gedaan. De vele culturen zijn tegenwoordig één van de attracties van Toronto.

In Toronto zijn een deel van de immigranten in dezelfde buurten terecht gekomen en nu vind je er dus buurten als Chinatown Toronto, Gerrard India Bazaar, Korea Town, Portugal Village en Greek Town.

Overnachten in Toronto.

Overnachten

Goedkoop overnachten in Toronto.

Toronto is geen dure stad en als je even zoekt vind je al snel een goedkoop hotel of hostel. In Downtown Toronto, in de buurt van Yonge-Dundas Square en het Entertainment District en het Financial District, staan veel luxe hotels. Handig want je bent hier dichtbij de belangrijkste attracties van Toronto.

Als je een goedkoop hotel of hostel zoekt dan zul je die waarschijnlijk vinden in of rond Dundas Street in de omgeving van Chinatown. Ook de andere multiculturele wijken zijn leuke plaatsen om te overnachten. Dat heeft ook voordelen want je kunt in deze wijken vaak goedkoop en lekker eten.

In Downtown Toronto zijn enkele hostels waar je goedkoop een bed op een slaapzaal of een goedkope tweepersoonskamer kunt krijgen.

Zomers en winters in Toronto.

In de winter is het nogal koud in Toronto. Een temperatuur van -15 °C is niet zeldzaam. In de zomer is het echter warm in Toronto, zo rond de 26 °C.

De bewoners van Toronto zijn in de zomer dan ook graag buiten. Overal zie je in de zomer volle terrasjes en de eilandjes in het Ontariomeer bij Toronto trekken veel recreanten die hier komen zwemmen, wandelen en fietsen.

Op de eilanden van Toronto heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Toronto.

De beste periode voor een bezoek aan Canada.

De skyline van Toronto.

Venetie

Het uitzicht vanaf één van de eilandjes.

Uitgaan in Toronto

In de wijken Little Italy, Chinatown Toronto, Little India, Korea Town, Portugal Village en Greek Town zijn veel goede en voordelige restaurants en bijzondere winkels te vinden. Als je houdt van lekkere hapjes moet je hier zijn.

Op het Yonge-Dundas Square, het centrale plein Downtown op de kruising van Dundas Street en Yonge Street, zijn in de zomer in het weekend veel evenementen.

Je kunt ook lekker eten in de restaurantjes in de hippe wijk Kensington Market.

Goedkoop uit eten in Toronto.

Het plein Dundas Square.

Downtown Toronto

Uitgaan in Downtown Toronto.

Overnachten bij het vliegveld van Toronto.

Met de trein kun je vanaf Toronto Pierson Airport in 25 minuten naar Union Station in Downtown Toronto reizen. Als je snel op het vliegveld wilt zijn kun je dus een hotel in de buurt van Union Station zoeken.

Bij het vliegveld zijn een aantal hotels die met een eigen shuttle bus te bereiken zijn. Je hoeft als je met een shuttle bus naar je hotel reist niet je bagage de trein in te slepen.

Je kunt ook met de gratis Terminal Link Train van Terminal 1 en Terminal 3 naar het Sheraton Gateway Hotel en het ALT Hotel reizen. Het Sheraton Gateway Hotel is overigens wel duur.

De hotels bij Toronto Airport.

Toronto Airport.

vliegveld Toronto

Reizen naar Niagara Falls.

uitgaan Toronto

Luxe uitgaan in Toronto op een dakterras in de buurt van Yorkville Place.

Reizen vanuit Toronto.

VS en Canada reizen

De VS en Canada.