rugzaktrips vakantie

Toronto Pearson International Airport.

Als je vanuit Europa reist zal je op Toronto Pearson International Airport landen. Het vliegveld ligt met de auto ongeveer een half uur rijden van Downtown Toronto.

Je kunt het beste vanaf het vliegveld met een taxi naar je hotel of hostel in Toronto gaan. Er rijden echter ook treinen naar Toronto.

Toronto Airport.

Noord-Amerika

Toronto Pearson International Airport met vliegtuigen van Air Canada.

Het vliegveld Toronto Pearson International Airport.

Je landt op Toronto Pearson International Airport op terminal T1 en T3. Met de gratis Terminal Link Trein kun je gratis tussen de terminals reizen.

Voor de trein naar Union Station in het centrum van Toronto ga je naar het station bij Terminal 1. Er gaan drie treinen per uur en de rit duurt 25 minuten. Kaartjes koop je op het station op het vliegveld.

Je kunt ook op het vliegveld een auto huren of een taxi nemen. De rit naar Downtown Toronto duurt ongeveer 45 minuten.

Autoverhuurders op het vliegveld.

De Airport Taxi's.

Met de taxi ben je tussen de 30 minuten en 60 minuten onderweg om Downtown Toronto te bereiken. Een rit met de taxi naar Downtown Toronto kost ongeveer $70,-

Op het vliegveld word je aangesproken door chauffeurs maar die kun je beter negeren.

De taxi-standplaats buiten de terminal wordt met borden duidelijk aangegeven. Er staat meestal wel een wachtrij maar lang hoef je waarschijnlijk niet te wachten.

Je kunt ook online een taxi of shuttlebus op het vliegveld van Toronto reserveren.

Je bagage en handbagage veilig meenemen.

Met de TTC bussen en de metro.

Er is op het vliegveld geen metro maar er vertrekt wel iedere 15 minuten een bus van en naar het dichtstbijzijnde metrostation.

Het dichtstbijzijnde metrostation van het vliegveld is Kipling Subway Station.

kaartjes voor vervoer naar je hotel.

Reizen met Uber of een taxi

Vaak is een Uber in Toronto goedkoper dan een taxi. Soms kan het wel 40% schelen. Op drukke momenten is een taxi echter goedkoper. Let dus goed op wanneer je een taxi of een Uber bestelt.

Op Toronto Pearson Airport kun je kiezen voor een Uber. De instapplaats voor een Uber is bij Terminal 1 op de begane grond bij deur Q of P. Voor Terminal 3 ga je naar de Arrivalshal, deur D.

Vervoer naar Toronto

Airportbus Toronto

De gele Airport Express Bus rijden niet meer in Toronto door de nieuwe spoorverbinding naar het vliegveld.

Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport zijn er rechtstreekse vluchten van KLM en Air Canada naar Toronto. Een vlucht duurt ongeveer 8 uur.

Het is soms goedkoper om met een tussenstop te vliegen. Dat kan bijvoorbeeld met Air Portugal of met combinatievluchten zoals EasyJet en WestJet.

Air Canada en KLM werken ook samen met andere luchtvaartmaatschappijen maar een vlucht is zelden goedkoper dan vluchten onder hun eigen naam.

Zoek een voordelige vlucht naar Toronto.