Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Gratis attracties in New York

Ook met een krap budget kun je je in New York uitstekend vermaken. Uiteraard kun je in Manhattan "window shoppen" op de 5th Avenue, rondslenteren op Broadway of je vergapen aan de vele wolkenkrabbers.

Ook Chinatown en Little Italy zijn een bezoek waard en je kunt er nog goedkoop eten ook. Hieronder vind je attracties in New York die gratis zijn.

    Low budget reizen in de VS.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Amerika > New York City > Attracties in New York
Gratis bezienswaardigheden in NY Goedkoop in New York Attracties in Midtown Manhattan
Goedkope attracties in New York   Goedkope budgethotels, jeugdherbergen en  hostels in Noord-Amerika en Latijns-Amerika
Gratis bezienswaardigheden in New York
Staten Island Ferry

Deze veerboot vaart tussen Battery Park in Manhattan naar Staten Island. Tijdens de vaart heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan en je vaart langs het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

De Staten Island Ferry is gratis en je ontloopt ermee de lange rijen van de rondvaartboten.

Meer over de gratis Staten Island Ferry.

Adres: Whitehall Terminal, Lower Manhattan, New York NY . Metro 1, station South Ferry.

ferry staten Island

Grand Central Station

Grand Central Station is gebouwd in 1913 en heeft nog steeds dezelfde sfeer en uitstraling als toen. Iedere week passeren hier miljoenen forenzen.

Meer over Grand Central Station in Manhattan.
Adres: Adres: 42nd Street en Park Avenue in
Midtown Manhattan.

National Museum of the American Indian

Het National Museum of the American Indian heeft een uitgebreide collectie objecten, boeken, foto's en films over de geschiedenis en het leven van de verschillende Amerikaanse indianenstammen.

Het museum is gratis toegankelijk.
1 Bowling Green, George Gustave Heye Center,
Lower Manhattan. Open van maandag - zaterdag van 10.00 tot 17.30.

Sony Wonder Technology Lab

Het Sony Wonder Technology Lab is een entertainment en technologie museum van vier verdiepingen hoog. Het museum is erg populair en vooraf reserveren is aan te raden.

Voor bezoekers die vroeg komen zijn vaak nog wel kaarten beschikbaar.
Sony Plaza Public Arcade kruising 56th Street en 550 Madison Avenue. Reserveren: (212) 833-5414.

Musea met een aanbevolen toegangsprijs

Er zijn in New York een aantal musea die een aanbevolen toegangsprijs hanteren. De meeste bezoekers betalen dit maar je bent hier vrij om te betalen wat je wilt. Bijvoorbeeld:

- Het Metropolitan Museum of Art. Adres: 1000 5th Avenue bij 82nd Street. Het museum is op maandag gesloten.
- Ook het Museum of the City of New York hanteert een aanbevolen toegangsprijs. Adres: 1220 5th Avenue bij 103rd Street (op maandag gesloten).

Er zijn een aantal musea die op een bepaalde dag een aanbevolen toegangsprijs hanteren.

Het Museum of Modern Art (MoMA) is op vrijdag tussen 16.00 en 20.00 zelfs gratis toegankelijk. Adres: 11 West 53 Street.

Informeer nog wel ter plekke of het aanbod nog steeds geldt.

Het gratis bijwonen van een tv show in New York

Gratis show
Foto: Helaas is de beroemde Late Show van David Letterman in het Ed Sullivan Theater gestopt. Deze shows waren gratis bij te wonen.

Een andere show die je gratis kunt bijwonen is de Saturday Night Life show. Je kunt vooraf kaartjes aanvragen per email en misschien word je dan wel geselecteerd. Je kunt ook om 7.00 in de ochtend bij de NBC studio's bij Rockefeller Plaza een stand-by ticket krijgen. Er zijn kaartjes voor de repetitie en de opnames.

Informatie over tickets voor tv-shows vind je bij NBC.

Voor CBS tv-shows in en vooral buiten New York kun je gratis tickets aanvragen via www.tvtickets.com

Van maandag tot en met vrijdag kun je de opnames van Good Morning America op Times Square bijwonen. Tickets voor de show (van 7.00 uur tot 9.00 uur) kun je aanvragen bij ABC.

Op vrijdagochtend vinden er van half april tot half september tussen 7.00 en 10.00 uur in de ochtend in Rockefeller Center gratis concerten plaats voor de The Today Show van NBC. Je kunt deze concerten gratis bijwonen als je een stand-by ticket weet te bemachtigen.

Ga voor een ticket naar de "Window on the World Studio" bij 49th Street en Rockefeller Center. Het gaat volgens het principe Op=Op dus je kunt het beste 1 a 2 uur voor de show naar de studio gaan.

Meer gratis attracties in New York

Informatie over vakantie in de VS
 
 
Kaart van New York
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren
 
 
Kaart van New York
 
 
Lower Manhattan in New York
 
 
Midtown Manhattan in New York
 
 
Oost VS
 
 
Niagara Falls
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact