rugzaktrips vakantie

Reizen in de VS en Canada: De Niagara Falls.

De Niagara Falls is één van de grootste watervallen ter wereld. De watervallen liggen op de grens van de staat New York in de VS en de staat Ontario in Canada.

Er zijn in Niagara Falls veel luxe hotels maar je kunt er ook voordelige motels, hostels en budget hotels vinden.

De Niagara Falls.

Niagara Falls Oostkust VS

Kaart van Niagara Falls (VS).

Niagara Falls

De Niagara Falls.

De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen en de enorme hoeveelheid vallend water is erg indrukwekkend.

Jaarlijks bezoeken meer dan 20 miljoen toeristen de watervallen. Rondom de watervallen worden veel toeristische attracties geëxploiteerd. Het uitzicht op de watervallen is gratis en zeker de moeite waard.

Veel van de attracties in Clifton Hill, het entertainment district van Niagara Falls Ontario, zijn vooral duur.

De attracties van Niagara Falls.

Overnachten in Niagara Falls
(VS en Canada).

Overnachten

De watervallen van Niagara Falls.

Als je in New York City of in de Canadese stad Toronto bent en je hebt de tijd voor een rondreis dan is een reis naar de Niagara Falls een aanrader. Twee van de watervallen, the American Falls en de Bridal Veil Falls, liggen net over de grens in de VS.

De grootste waterval is de halve cirkelvormige Horseshoe Falls die grotendeels in Canada ligt. Vanaf de Canadese kant heb je het mooiste uitzicht op de watervallen.

Zowel Canada als de VS hebben een stad met de naam Niagara Falls bij de watervallen liggen. Deze toeristenplaatsen bieden veel voorzieningen voor de toeristen zoals hotels, casino's, een pretpark, rondvaarten bij de watervallen en rondritten.

Een boottocht en andere attracties bij de watervallen.

Een boottocht bij de watervallen.

boottocht Niagara Falls

The Lady of the Mist Tours.

Overnachten in Niagara Falls

Zowel Niagara Falls aan de kant van de VS als de Niagara Falls aan de kant van Canada zijn erg toeristisch. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om er te overnachten.

Er zijn in Niagara Falls goedkope pensions, motels, hostels en budget hotels te vinden. Veel toeristen gaan echter voor een luxe vakantie of huwelijksreis naar de Niagara Falls dus er zijn ook veel dure hotels.

De hotels en appartementen in Niagara Falls
(in de VS en Canada)

De watervallen van de VS en Canada

De Niagara Falls liggen op de grens van de VS met Canada. Op de zijde van Canada heb je het mooiste uitzicht op de watervallen. Je kunt echter op beide oevers een rondvaart naar de watervallen maken.

Als je de watervallen van Niagara Falls op beide oevers wilt zien kun je over de brug, de Rainbow Bridge, lopend de grens over. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort en een geldig ESTA hebt.

kaartjes voor de attracties in Niagara Falls.

Naar Niagara Falls vanuit Toronto of New York.

De Niagara Falls liggen ongeveer 700 km van New York City en 120 km van Toronto in Canada. Als je de Niagara Falls bezoekt moet je er om de watervallen goed te kunnen zien minimaal een dag voor uittrekken.

Vanuit Toronto in Canada of vanuit Buffalo in de VS kun je een dagtrip plannen maar als je vanuit New York City reist moet je rekening houden met een rondreis van minimaal drie dagen. Twee keer een gedeelte van een dag reizen en één hele dag sightseeing in Niagara Falls.

Reizen naar Niagara Falls.

De trein van Toronto naar New York.

Met een Greyhound bus naar Niagara Falls.