Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De ideale reistijd voor een rondreis door Midden-Amerika en het Caribisch gebied

In Midden Amerika en het Caribisch gebied heerst een warm klimaat. Het kan er echter in onze zomer ook flink stormen.

Hieronder vind je de ideale reisperiode voor Cuba, Costa Rica, Guatemala, Belize en de Antillen met o.a. Aruba, Bonaire en Cura├žao.

    Low budget reizen in Midden-Amerika.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Amerika > klimaat in Midden-Amerika
    Goedkope vliegtickets Auto's huren in Midden-Amerika
De ideale reistijd voor een rondreis in Midden-Amerika Goedkope budgethotels, jeugdherbergen en  hostels in Noord-Amerika en Latijns-Amerika
De ideale reistijd voor een vakantie in Midden-Amerika en het Caribisch gebied
Cuba

Cuba heeft een regenseizoen van mei tot november. Het is er dan erg vochtig en warm. Tussen december en april is de ideale periode om op vakantie naar Cuba te gaan. In de avonden kan het dan echter ook dan wel eens flink regenen. Dat houdt het landschap echter mooi groen. In augustus en september komt er wel eens een orkaan voorbij.

Goedkoop overnachten in Cuba

Costa Rica

Costa Rica in Midden Amerika is erg mooi en groen. Het is een subtropisch land dus erg nat. Het droge seizoen is van december tot maart. Dit is dan ook de ideale periode om er op vakantie te gaan. In juli en augustus heb je ook wel droge periodes maar het kan er dan erg warm zijn. Tijdens het regenseizoen staat alles in bloei dus het het regenseizoen kan ook een reden zijn om juist wel naar het oerwoud van Costa Rica te gaan.

Goedkoop overnachten in Costa Rica

Guatemala

In Guatemala is het van mei tot oktober erg nat. Van november tot april is het droog dus dit is de ideale periode om naar Guatemala te reizen. Langs de kust kan het ook in november en december flink regenen.

Goedkope budget hotels in Guatemala

Belize

In Belize duurt het regenseizoen lang. In het zuiden is het alleen in maart of april relatief droog. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot september. De ideale reistijd is dus van oktober tot april .

Goedkope budget hotels in Belize

De Antillen

Op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius kan het van mei tot december flink regenen en er zijn dan tropische stormen. Van juli tot oktober kun je op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius een orkaan meemaken. De beste periode om op vakantie te gaan naar Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius is dan ook van januari tot en met april.

Aruba, Bonaire en Cura├žao hebben het hele jaar door een aangenaam tropisch klimaat. Van juli tot oktober kunnen de orkanen in het Caribisch gebied echter veel regen en wind veroorzaken. De ideale periode om op vakantie te gaan in Aruba, Bonaire en Cura├žao is dan ook van november tot en met juni.

Goedkoop overnachten op de Antillen

Mexico en de VS

Informatie voor je vakantie in Midden-Amerika en het Caribisch gebied

 
 
zoek naar campings
 
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren
 
 
zoek naar campings
 
tickets
Kaartjes voor excursies
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
┬ Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact