rugzaktrips vakantie

Uitgaan, shoppen en overnachten in Downtown Toronto.

Downtown Toronto ligt tussen Bloorstreet en Lake Ontario. Hier zijn toeristische trekpleisters als Yonge Street en Yonge-Dundas Square.

De wolkenkrabbers van het Financial District en de nightclubs, theaters en bars van het Entertainment District trekken veel bezoekers.

Yonge-Dundas Square.

Noord-Amerika

Dit is het meest centrale plein in Toronto.

1. Yonge-Dundas Square en Yonge Street.

In het centrum van Downtown ligt het plein Yonge-Dundas Square. Je zult hier waarschijnlijk veel komen als je in Toronto bent. Op het plein Yonge-Dunda Square zijn in de zomer evenementen, er zijn terrasjes en je kunt er uitgaan en shoppen.

Vanuit Yonge-Dundas Square loop je zo door Yonge Street. Yonge Street is Downtown van Toronto. Het is een lange winkelstraat met grote winkelcentra als het Toronto Eaton Centre en Sears. In deze winkelstraat zijn meer dan 600 winkels, restaurants, bars en zeven hotels.
Metrostation: Dundas.

Overnachten in Downtown Toronto.

Overnachten

2. Financial District.

In Toronto vind je de grote wolkenkrabbers van o.a. de grote banken en de effectenbeurs. Toronto heeft veel wolkenkrabbers en je moet zeker eens door het Financial District wandelen.
Metrostations: St Andrew en Union.

3. Het Entertainment district.

Het Entertainment Disctrict ligt ten westen van het Financial District. Hier vind je theaters, luxe hotels, restaurants en nachtclubs.
Metrostation is St. Andrew.

Financial District.

Financial District

4. Bloor Yorkville

In de wijk Bloor Yorkville vind je veel luxe winkels en luxe hotels, meer dan 700 designer boutiques, en sjieke restaurants en bars. Als je eens royaal wilt uitgaan en shoppen moet je hier naartoe gaan.

Je kunt bijvoorbeeld rond Yorkville Street en Bay Street luxe uitgaan en shoppen.
Er is een metrostation op de kruising Bloor Street en Yonge Street.

Toronto Downtown

5. St. Lawrence

In Old Town Toronto, het oudste gedeelte van de stad, vind je nog een aantal 19de-eeuwse gebouwen en twee kathedralen. En deze monumenten zie je tegen de achtergrond van de wolkenkrabbers.

De St. Lawrence Market is een markthal waar je in de eetstalletjes op de markt goedkoop en lekker kunt eten. In St. Lawrence zijn veel bars en restaurants te vinden.

Voordelig lekker eten in Toronto.

Harbour Front

6. Harbourfront

Het gebied dat grenst aan Lake Ontario heet Harbour Front.

Hier kun je de veerboot naar de eilanden van Toronto nemen, je kunt de CN Tower beklimmen (dit is wel duur) en je kunt de Toronto Blue Jays zien spelen in het stadion Rogers Centre.

Vanaf de Toronto Islands, vlakbij de kust, heb je een mooi uitzicht op de skyline van Toronto.

kaartjes voor rondvaartboten in Toronto.

Waterfront Toronto

Waterfront Toronto