rugzaktrips vakantie

De ideale periode voor een rondreis door Noord-Amerika.

In de VS heb je verschillende klimaten en je kunt er dus het hele jaar terecht. Florida heeft een tropisch klimaat en het kan er in de zomer erg heet zijn.

In het hoge noorden van Canada en Alaska is het bitter koud en er ligt een groot deel van het jaar sneeuw. In de zomer is het echter in een groot deel van Canada erg aangenaam.

Noord-Amerika.

Noord-Amerika

Reizen in Noord-Amerika.

Reizen in Alaska.

In juli en augustus bloeien in Alaska de bloemen. Onverharde binnenwegen in Alaska gaan vaak in juni pas open omdat je er dan wel op kunt rijden. In de zomer wordt het in de nacht nauwelijks donker.

In mei en september zijn er weinig toeristen in Alaska. Het binnenland is dan grotendeels onbegaanbaar zodat je bij de kust moet blijven. Er is in september wel een kans om het noorderlicht te zien.

De winter is voor velen de mooiste tijd van het jaar. Er ligt dan een dik pak sneeuw, elanden bij huis en er is ook nog het noorderlicht te zien. Rondreizen is in de winter in Alaska wel lastig.

Overnachten in Noord-Amerika.

Overnachten

Vakantie in Canada.

De ideale reistijd van Canada is van mei tot en met september. In juli en augustus heb je de meeste kans op mooi weer. Er zijn dan ook veel toeristen.

In mei, juni en september is het vaak nog wel wat fris maar als je met het openbaar vervoer door Canada wilt reizen of in populaire hostels wilt slapen dan scheelt het dat het minder druk is.

Steden als Montreal, Toronto en Calgary hebben koude winters maar in de zomer is het er erg aangenaam.
Vancouver aan de Grote Oceaan heeft een gematigd klimaat. Het heeft zachte winters en warme zomers.

Reizen vanuit Toronto.

De Verenigde Staten.

De klimaten en landschappen in de VS verschillen nogal en het is dus lastig een ideale reistijd aan te geven.

De maanden april, mei, oktober en november bieden in de meeste staten van de VS aangenaam weer.

Het Midwesten heeft een woestijnklimaat en het kan er dus overdag erg heet zijn en in de nacht koud. Neem voldoende water mee als je overdag gaat rondrijden.

Veerboot Toronto

De skyline van Toronto in de zomer.
Een veerboot vaart naar de eilanden in Lake Ontario.

De VS, Florida

In Florida heb je een tropisch klimaat met een orkaanseizoen van juni tot oktober.

Als je naar Florida wilt en liever niet in een orkaan wilt terechtkomen dan kun je het beste in de winter gaan. Het is er dan nog steeds warmer dan 20 C.

De beste periode voor een bezoek aan Mexico

Mexico heeft een regentijd van mei tot oktober. Het regent er dan veel en ook kan het er flink waaien. Maart en april zijn zonnig en heet. In de zomer is het in Mexico extreem heet.

Het kan in de zomer in Yucatan meer dan 40 C worden. Van november tot april is het in Mexico zo'n 30 graden. Dit is de beste periode om in Mexico rond te reizen.

De periode van juni tot en met november is het orkaanseizoen van het Caribische gebied. Pas vooral op als je rond oktober naar het schiereiland Yucatan gaat. Hier liggen badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen.

De hotels en hostels in Mexico.