Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De ideale reistijd voor een rondreis door Noord-Amerika

In de VS heb je verschillende klimaten en je kunt er dus het hele jaar terecht. Florida heeft een tropisch klimaat en het kan er in de zomer erg heet zijn.

In het hoge noorden van Canada en Alaska is het bitter koud en er ligt een groot deel van het jaar sneeuw. In de zomer is het echter in een groot deel van Canada erg aangenaam.

    Low budget reizen in Noord-Amerika.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Amerika > Klimaat in Noord-Amerika
  Hostels en jeugdherbergen Auto's huren in Noord-Amerika
De ideale reistijd voor een rondreis in Noord-Amerika  
De ideale reistijd voor een vakantie in Noord-Amerika
Alaska

In Alaska weet je van te voren hoe koud kan zijn. Toch kun je het hele jaar Alaska bezoeken. In juli en augustus bloeien de bloemen. Onverharde binnenwegen in Alaska gaan vaak in juni pas open omdat je er dan op kunt rijden. In de zomer wordt het in de nacht nauwelijks donker.

In mei en september zijn er weinig toeristen in Alaska en het is er dan goedkoper dan in de zomer. Het binnenland is dan grotendeels onbegaanbaar zodat je bij de kust moet blijven. Er is in september een kans om het noorderlicht te zien.

De winter is voor velen de mooiste tijd van het jaar. Er ligt een dik pak sneeuw, elanden bij huis en het noorderlicht. Rondreizen is lastig.

Toronto Canada
Foto: De skyline van Toronto in de zomer met een veerboot naar de eilanden in Lake Ontario.

Canada

De ideale reistijd van Canada is van mei tot en met september. In juli en augustus heb je de meeste kans op mooi weer. Er zijn dan ook veel toeristen.

In mei, juni en september is het vaak nog wel wat fris maar als je met het openbaar vervoer door Canada wilt reizen of in populaire hostels wilt slapen dan scheelt het dat het minder druk is.

Steden als Montreal, Toronto en Calgary hebben koude winters maar in de zomer is het er erg aangenaam. Vancouver aan de Grote Oceaan heeft een gematigd klimaat. Het heeft zachte winters en warme zomers.

Reizen vanuit Toronto Met Greyhound door de VS en Canada
New York City
Foto: In New York City is het in het voorjaar, de zomer en in het najaar warmer dan bij ons. In de winter is het echter kouder.

De VS

De klimaten en landschappen in de VS verschillen nogal en het is dus lastig een ideale reistijd aan te geven. In Florida heb je een tropisch klimaat met een orkaanseizoen van juni tot oktober.

Als je naar Florida wilt en liever niet in een orkaan wilt terechtkomen dan kun je het beste in de winter gaan. Het is er dan nog steeds warmer dan 20 C.

Het Midwesten heeft een woestijnklimaat en het kan er dus overdag erg heet zijn en in de nacht koud. Neem voldoende water mee als je overdag gaat rondrijden.

De maanden april, mei, oktober en november bieden in de meeste staten van de VS aangenaam weer.

Reizen door de VS Goedkoop in New York

Mexico

Mexico heeft een regentijd van mei tot oktober. Het regent er dan veel en ook kan het er flink waaien. Maart en april zijn zonnig en heet. In de zomer is het in Mexico extreem heet.

Het kan in de zomer in Yucatan meer dan 40 C worden. Van november tot april is het in Mexico zo'n 30 graden. Dit is de beste periode om in Mexico rond te reizen.

Informatie voor je vakantie in Noord-Amerika

 
 
zoek naar campings
 
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
zoek naar campings
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact