rugzaktrips vakantie

Gratis bezienswaardigheden in New York.

In New York zijn een groot aantal bijzondere straten en wijken die de moeite waard zijn om te bekijken. En sightseeing is natuurlijk gratis.

Fifth Avenue is een dergelijke straat. Vooral het gedeelte tussen Times Square en Central Park moet je gezien hebben.

Manhattan.

 Fifth Avenue

Fifth Avenue in Midtown Manhattan.

In Manhattan is Fifth Avenue tussen Times Square en Central Park (Midtown) Één van de meest exclusieve winkelstraten in de wereld.

Hier hebben winkelketens van grote merken hun "Flagship Stores". Uiteraard zijn de winkels duur maar kijken is gratis.

Fifth Avenue en Broadway.

kaartjes voor rondleidingen en tours door New York.

Overnachten in Manhattan.

Overnachten

Broadway in Midtown Manhattan.

Broadway doorkruist Manhattan van Battery Park tot de Bronx. Het gedeelte van Broadway bij Times Square wordt het Theater District genoemd. Hier zijn de vele theaters waar alle toeristen naartoe gaan.

In de nacht is rondkijken op Broadway de moeite waard. De vele lichtreclames, limousines die af en aan rijden en natuurlijk de mensen die in de rij voor de theaters staan zijn een prachtig gezicht.

Op zondagavond en maandag zijn de meeste theaters overigens gesloten.

Rond de 30th Street is Broadway veranderd in een iets minder goede buurt. Hier kun je goedkope kleding en mode accessoires kopen in één van de vele winkeltjes. Ook zijn er goedkope eethuizen in de zijstraten van dit deel van Broadway.

Voordelig naar een theater

Als je een show wilt zien kun je het goedkoopst op de dag van de voorstelling naar een TKTS Booth gaan. hier worden de laatste stoelen met een flinke korting verkocht.

  1. In Midtown kun je naar de TKTS Booth op Times Square gaan.
  2. In Lower Manhattan is er een TKTS Booth in South Street Seaport
    Adres: 190 Front Street.
  3. In Midtown is een nieuwe TKTS in het Lincoln Center
    Bij Central Park rond 61 W 62nd Street en Broadway.

Manhattan

Midtown Lower Manhattan

Times Square

Times Square is na zonsondergang het mooist. Het is er altijd druk maar in het donker komen de lichtreclames het beste tot hun recht.

Als je geluk hebt kom je de Naked Cowboy op Times Square tegen. Hij is te herkennen aan zijn hoed, cowboylaarzen en een strategisch gedragen gitaar. Hij is bijna iedere middag op Times Square. Hij leeft overigens niet alleen van fooien. Met o.a. zijn franchising, sponsorships, advertenties en andere schnabbels hij meer dan 150.000 dollar per jaar.

Ellen's Stardust

Restaurant Ellen's Stardust Dinner met de zingende bediening.

Ellen's Stardust Dinner.

Op 1650 Broadway vind je Ellen's Stardust Dinner. In dit restaurant treden de obers en serveersters op als artiesten. Als je goed kunt zingen kun je auditie doen.

Wie weet is het je doorbraak in de musical wereld op Broadway. Ellen's Stardust Dinner is als restaurant niet goedkoop maar een avond uit is als je je een beetje inhoudt waarschijnlijk goedkoper dan een bezoek aan een show.

Om de hoek van Ellen's Stardust Dinner is een raam zodat je ook kunt kijken zonder naar binnen te gaan.

kaartjes voor de musicals en theater op Broadway.