rugzaktrips vakantie

Reizen in Peru.

Hier vind je informatie over reizen door Peru met enkele suggesties.

In Lima en Santiago is het gemakkelijk om goede hotels, hostels of pensions te vinden. In afgelegen gebieden in Peru moet je net zoals in de rest van Zuid Amerika vaak wel even zoeken.

Reizen in Peru.

Peru

Een trein in Peru (Bron: Pixabay).

De hotels, budgethotels en hostels in Peru.

Verwacht als backpacker niet teveel luxe als je een goedkope hostel of budget hotel neemt. Vooral buiten de toeristische trekpleisters is het vaak behelpen.

Bij het busstation zul je vele aanbiedingen krijgen van pensionhouders. Als je het ter plekke wilt regelen moet je vooraf goede afspraken maken over de prijs. Vraag of de prijs per kamer of per persoon is.

Goedkoop overnachten in Peru.

De hostels en pensions.

Overnachten in Peru.

Overnachten

Reizen in het binnenland.

Het Andes gebergte. Het is buiten de toeristen bestemmingen vaak moeilijk om een restaurant te vinden waar je maag mee overweg kan. Stel in de binnenlanden van Peru ook niet teveel eisen aan een hotel of hostel. Soms is er gewoon niets anders.

Neem altijd voldoende eten en drinken mee voor onderweg. De reizen binnen Peru kunnen lang zijn en eten in de eetstalletjes aan de kant van de weg kunnen je reis aardig verpesten.

Reizen in een taxi.

Gebruik alleen officiële gele taxi's en spreek altijd vooraf de prijs af. Om een overval of beroving te voorkomen kun je ervoor kiezen om alleen in het hotel een taxi te bestellen.

In Peru zul je regelmatig met minibusjes reizen. Je kunt ze ook langs de kant van de weg aanhouden.

Gedoe met de chauffeur.

kaartjes voor attracties en dagtrips in Peru.

Enkele praktische tips voor Peru.

De stopcontacten in Peru zijn anders dan hier. Neem een reisstekker mee voor je opladers.

In Peru zijn buiten Lima de lakens in goedkope hotels niet altijd schoon. Neem dus een lakenzak en slaapzak mee.

Handig om mee te nemen naar Peru.

Bescherm je camera tegen water en zand.

Kaarten, E-books en reisgidsen.

De attracties van Cuzco.

De attracties in de Andes

Vanuit de stad Cuzco zijn veel bijzondere plaatsen in de Andes te bereiken.

  • De ruïnes van de Inca-stad Machu Picchu liggen vlakbij Cuzco. Je bereikt Machu Picchu via het dorp Aguas Calientes. Je kunt hier de berg op lopen of je gaat met de bus.
  • In het dorp Aguas Calientes is meer te zien dan alleen Machu Picchu. Bij Aguas Calientes zijn warmwaterbronnen en wilde dieren. Er zijn hotels en veel restaurants.
  • In Cuzco zijn veel gebouwen gebouwd op de resten van Inca-muren.

Een bezoek aan Machu Picchu.

Het Incapad bij Cuzco

Je kunt het Incapad lopen van treinstation Santa Ana in Cuzco naar Machu Picchu. Onderweg passeer je ruïnes van de Inca's, mooie dorpen en bergmeren.
Je kunt de tocht lopen met een gids.

Hiken naar de Regenboogberg

Je kunt de Regenboogberg beklimmen vanuit de stad Cusipata, ongeveer 3 uur rijden van Cusco. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Je passeert onderweg valleien met wilde lama's, alpaca's en vicuña's.
De route is tot vlak onder de top vrij gemakkelijk te lopen. De laatste 200 meter zijn wel erg stijl.

Hiken met een gids in Peru.

De attracties van Lima.

Een verblijf in Lima

Het vliegveld van Lima, Jorge Chávez International Airport (LIM), ligt 11 km van Lima en 17 km van de populaire wijk Miraflores. Je kunt naar het centrum van Lima met de Airport Express bus. Kaartjes koop je bij de chauffeur.

Op het vliegveld is één hotel, het Costa del Sol Wyndham Hotel. Het is een vijfsterrenhotel maar een tweepersoonskamer kost minder dan honderd euro. Hier overnachten is handig als je vroeg op het vliegveld moet zijn.

Reizen naar Lima vanaf het vliegveld.