rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten en overnachten in de etnische wijken van New York.

In New York kun je goedkoop eten en drinken in Chinatown, Little India en in Little Italy. In deze wijken in New York zijn veel restaurants en goedkope hotels te vinden.

Er is echter ook veel te zien en te proeven. Je zult er dan ook veel toeristen tegenkomen.

Multi cultureel New York.

De inwoners van New York komen oorspronkelijk uit de hele wereld. In de VS is men niet bang voor andere culturen en veel nieuwkomers behielden hun eigen identiteit. In New York zijn een aantal wijken die sterk doen denken aan het land van oorsprong van de bewoners.

Zo zijn er de wijken Chinatown, Little Italy en Little India. Deze multiculturele wijken zijn populair bij toeristen. Er is veel te zien, je kunt er vaak goedkoop eten en er zijn goedkope hotels en appartementen.

Goedkoop eten in New York.

Chinatown in Lower Manhattan.

Chinatown

Chinatown in New York.

Zoals bijna alle grote steden in de Verenigde Staten heeft ook New York een Chinatown. Chinatown in New York is de meest bekende van de VS en ligt in Lower Manhattan in de buurt van Canal Street, Mott Street en Mulberry Street.

De Chinatown in New York is groot en er is veel te zien, Je kunt er dan ook uren ronddwalen. Ook kun je in Chinatown goedkoop eten in één van de vele eethuizen.
Metrostation: Canal Street of metrostation: Grand Street.

Tip: Vanuit metrostation Canal Street is het een paar minuten lopen naar Chinatown en naar Little Italy.

Little India in New York

In Little India kun je goedkoop eten. In dit restaurant kun je voor nog $ 10,- onbeperkt eten.

Little India in New York is een grote Indiase wijk met in de zijstraten ook winkels uit Latijns Amerika. Je kunt Little India vinden in de wijk Jackson Heights op Queens.

Vanuit Manhattan kun je de metrolijnen E, F en R nemen naar station Jackson Heights/Roosevelt Avenue in Queens.

Indiaas buffet

Little India in Queens.

De wijk Jackson Heights in Queens ligt ongeveer 20 minuten met de metro van Manhattan. De meeste restaurants en winkels van Little India liggen in de 74th Street en de 73rd Street tussen Broadway en de 37th Avenue. De meeste winkels vind je op de 74th Street tussen Roosevelt Avenue en de 37th Avenue.

De Italiaanse wijk

Venetie

Little Italy in New York

Little Itally grenst aan Chinatown bij Canal Street in Lower Manhattan. Ooit was het een grote wijk maar veel immigranten zijn elders gaan wonen en de buurt is nu gekrompen tot Mulberry Street

Als je met de metro naar Little Italy gaat moet je op metrostation Canal Street uitstappen. Hier kun je zowel China Town en Little Italy bezoeken.

In Mulberry Street zijn altijd veel toeristen maar er zijn gezellige terrasjes en het Italiaanse eten is goed. Mulberry Street is herkenbaar aan de kleuren van de Italiaanse vlag die overal is aangebracht.

Metrostation: Canal Street.

Korea Town.

Korea Town ligt vlakbij het Empire State Building in 32nd Street tussen Fifth Avenue en Broadway. Er zijn veel bars en restaurants die 24/7 open zijn.

Voor Koreaanse barbecuerestaurants, karaokebars en Koreaanse winkeltjes moet je hier zijn.

kaartjes voor foodtours en proeverijen in New York.

NYC

Korea Town in Manhattan

New York City

NYC Lower Manhattan