rugzaktrips vakantie

Reizen naar Niagara Falls vanuit New York en Toronto.

Zowel de stad Niagara Falls in de VS als de stad Niagara Falls in Canada zijn per trein, bus als vliegtuig te bereiken.

Tussen beide steden liggen drie bruggen die je te voet, per auto, trein en bus kunt oversteken. Als je te voet bent kun je de grens over bij de Rainbow Bridge.

Niagara Falls.

Niagara Falls Oostkust VS

Niagara Falls ligt tussen Buffalo en Toronto.

kaartjes voor bustochten vanuit Toronto.

Reizen vanuit New York City naar Niagara Falls.

Als je vanuit New York City de watervallen van Niagara Falls wilt bezoeken dan kun je met de Greyhoundbus of Coach USA. Een rit met de bus of de auto van New York City naar Niagara Falls Ontario duurt ongeveer zeven uur.

Je kunt ook met de trein vanuit New York naar Niagara Falls VS of naar Niagara Falls Ontario in Canada reizen. Als je met de trein gaat moet je dus erop letten dat je een kaartje naar de goede Niagara Falls krijgt. Niagara Falls in de VS en Niagara Falls in Ontario, Canada, hebben immers dezelfde naam en de trein passeert beide plaatsen.

Overnachten in Niagara Falls
(VS en Canada).

Overnachten

Met het vliegtuig naar Niagara Falls.

Als je vanuit New York City een dagtrip naar de Niagara Falls wilt maken zul je met het vliegtuig moeten. Zowel Niagara Falls in de VS als Niagara Falls in Canada hebben een vliegveld. Het goedkoopst is dan echter een vlucht tussen La Guardia Airport in New York City en Buffalo Airport.

Vanaf het vliegveld in Buffalo is het ongeveer 30 minuten rijden naar de Niagara Falls.

Op het vliegveld van Buffalo kun je een auto huren.

In de VS is autorijden niet moeilijk.

Er rijden vanaf Buffalo Airport shuttlebussen rechtstreeks naar Niagara Falls.
Kaartjes voor vervoer vanuit New York en Buffalo naar Niagara Falls.

Reizen tussen Toronto en de Niagara Falls

De Canadese kant van de watervallen geeft een mooier uitzicht op de Niagara Falls dan vanaf de kant van de VS. Vanuit Downtown Toronto zijn de Niagara Falls in Canada gemakkelijk te bereiken.

Vanaf het centrale busstation in het centrum van Toronto, 610 Bay Street, vertrekken bussen van o.a. Greyhound Canada en Coach Canada naar Niagara Falls.

De rit met de bus vanuit Toronto naar Niagara Falls Ontario duurt ongeveer anderhalf uur.

Reizen met bus of trein vanuit Toronto.

Met de trein van Toronto naar New York

Als je alleen naar Niagara Falls in Canada wilt is reizen de bus goedkoper en gemakkelijker dan de trein. Als je verder wilt reizen is de trein echter gemakkelijker.

Vanuit Union Station in Toronto vertrekken de treinen naar Niagara Falls en naar New York City.

De trein stopt bij de grens tussen de VS en Canada ongeveer twee uur voor de grenscontrole. Zorg er dus voor dat je de juiste papieren hebt.

Het visum en ESTA voor de VS en Canada.

grens VS

De Rainbow Bridge is een grensovergang tussen de VS en Canada.

Het busstation en treinstation in Niagara Falls Ontario

Als je met de bus of de trein naar Niagara Falls in Ontario gaat moet je er rekening mee houden dat het station en het busstation aan de rand van Niagara Falls liggen.

Als je vanuit Toronto met de bus gaat en de grens over wilt moet je dat te voet doen, de bussen gaan niet de grens over.

Je kunt vanaf het station ook de stadsbus nemen die je naar de Horseshoe Falls kan brengen.

Wij liepen echter vanaf het busstation langs de Niagara Rover naar de watervallen. Volg de rivier en je komt er vanzelf. Na ongeveer een half uur lopen kom je bij de Rainbow Bridge. Hier zie je de watervallen en beginnen de attracties van Niagara Falls.

De grens over bij Niagara Falls

Als je vanuit Toronto met de bus gaat en de grens over wilt moet je dat te voet doen, de bussen gaan niet de grens over.

De Rainbow Bridge ligt tussen Canada en de VS. Je kunt de Rainbow Bridge lopend oversteken als je de watervallen vanaf de andere kant van de grens wilt zien. Op de brug is de grensovergang.

Neem wel een geldig paspoort en ESTA mee want de controle bij de grens is streng. Ook als je maar even voor het uitzicht aan de andere kant wilt zijn moet je rekening houden met lange wachttijden bij de controle aan de grens.

Met de trein de grens over.

station Niagara Falls

Het station van Niagara Falls is ook een grensovergang.