rugzaktrips vakantie

Luchthaven LaGuardia in Queens, New York.

LaGuadia Airport is een groot vliegveld in Queens, New York. Vanaf het vliegveld vertrekken voornamelijk binnenlandse vluchten binnen de VS. Je kunt vanaf het vliegveld met de bus of de taxi naar Manhattan rijden.

Vlakbij het vliegveld zijn een aantal goedkope hotels waar je kunt overnachten als je vroeg moet inchecken.

De luchthavens van NYC.

vliegveld New York Oostkust VS

kaartjes voor de Airportbussen en taxi's.

New York en LaGuardia Airport.

LaGuardia Airport is geen internationaal vliegveld zoals JFK International Airport en Newark Airport. Vanaf LaGuardia Airport vertrekken vluchten binnen de VS, Canada en het Caribisch Gebied.

Populaire bestemmingen vanaf vliegveld LaGuardia zijn: Chicago, Atlanta, Dallas, Boston, Miami en Washington DC.

Op LaGuardia zijn vier terminals. In iedere terminal vind je een informatiebalie, de Ground Transportation Information Counter of Welcome Center genoemd, waar je informatie over vervoer binnen en buiten het vliegveld kunt krijgen.

Overnachten in de VS.

Overnachten

Vervoer per taxi van/naar LaGuardia Airport.

Alle terminals van LaGuardia hebben een taxistandplaats. Het is mogelijk om met de taxi naar een andere terminal te rijden en je kunt met de taxi naar Manhattan of naar een ander vliegveld rijden. Je rijdt op de meter en daarbij moet je nog een eventuele tol en zo'n 15% fooi bij optellen.

Reken voor een rit van of naar Manhattan of JFK Airport ongeveer $30,- exclusief fooi en tol. Van LaGuardia naar JFK Airport duurt 30 minuten met de taxi. Van LaGuardia naar Newark Airport rij je afhankelijk van het verkeer in ongeveer 60 tot 90 minuten. Reken voor een taxi naar Newark op ongeveer $90,-

Let op! Sla in de terminal het aanbod af van taxichauffeurs of van mensen die je bagage willen dragen. Vaak gaat het om illegale taxi's. Zorg ervoor dat je aan een taxi geholpen wordt door iemand in een uniform van het vliegveld. Of reserveer vooraf online.

Een gedeelde taxibus.

Als je vanaf LaGuardia Airport naar het Ground Transportation Information Counters (Welcome Center) toe gaat is het mogelijk om een afspraak te maken voor een Shared Ride Van. Hiermee wordt je samen met andere mensen in deeltaxibus naar je hotel of hostel in New York gebracht. Dit is goedkoper dan een taxi omdat de kosten van de rit gedeeld worden.

Dit is ook een goed idee als je van LaGuardia naar een ander vliegveld wil reizen.

Reizen met een taxi of metro in New York.

NYC

Autoverhuurders op vliegveld LaGuardia.

Op LaGuardia Airport vind je de grote autoverhuurders van de VS. Hier kun je een auto huren voort een rondreis in de VS.

Je kunt hier dus ook een elders gehuurde auto inleveren als je bijvoorbeeld van een ander vliegveld komt aanrijden.

Autoverhuurders op LaGuardia Airport.

Met de auto door de VS reizen.

Vervoer per bus vanuit LaGuardia Airport.

Er rijden verschillende bussen van LaGuardia Airport naar een metrostation waar je verder kunt reizen naar iedere bestemming binnen New York City.

De bus met het nummer M60 rijdt naar Manhattan en het dichtstbijzijnde metrostation. De bussen M60 (van en naar Manhattan en Q48 (van en naar haltes in Queens) stoppen bij alle terminals.

kaartjes voor shuttlebussen naar Manhattan.