rugzaktrips vakantie

Chinatown in Toronto.

In Downtown Toronto is de grootste Chinatown van Noord-Amerika. Hier kun je goedkoop eten en overnachten.

Er zijn in de Chinatown van Toronto goedkope restaurants, winkels, pensions en budget hotels. Chinatown trekt dan ook veel low budget reizigers.

De restaurants van Chinatown Toronto.

In Chinatown Toronto wonen niet alleen immigranten uit China maar ook uit Vietnam en Thailand. Er zijn in Chinatown dus niet alleen Chinese Noodle restaurants maar ook bijvoorbeeld Thaise, Japanse en Vietnamese restaurants.

Er zijn in Chinatown veel restaurants, de concurrentie is groot en de prijzen dus laag. Ga bijvoorbeeld voor een goed en goedkoop restaurant naar de kruising Dundas Street en Spadina Avenue.

Overnachten in Chinatown.

Overnachten

Chinatown in Toronto.

Chinatown in Toronto is de grootste Chinese wijk van Canada. Eigenlijk zijn er in regio Greater Toronto zes Chinatowns maar Chinatown Downtown is de grootste en het gemakkelijkst te bereiken. Toronto is een veilige stad en ook Chinatown heeft een laag criminaliteitscijfer.

Het centrum van Chinatown ligt rond de kruising Spadina Avenue - Dundas Street. Vanaf Yonge-Dundas Square ben je met de tram in een paar minuten in het centrum van Chinatown.

Er zijn in Chinatown veel goedkope appartementen en budget hotels. Je bent hier op loopafstand van Downtown Toronto. Ideaal dus als je goedkoop wilt overnachten.
Wij hebben hier zelf jaren geleden een appartement gehuurd voor drie weken. De ligging van Chinatow is ideaal voor toeristen.

De omgeving van Chinatown

In Chinatown ben je vlakbij het hart van Toronto, Yong-Dundas Square en het Entertainment District.

Chinatown grenst aan andere populaire wijken als Little Italy en de hippe buurt Kensington Market.

Als je in Chinatown overnacht ben je dichtbij de meest populaire bezienswaardigheden in Toronto.

Een restaurant in Chinatown Toronto

restaurant Chinatown

De Chinatowns van Greater Toronto

In Greater Toronto zijn maar liefst zes Chinatowns. De Chinatown in het centrum van Toronto is echter de grootste en meest interessante.

Je kunt ook nog naar East Chinatown bij Broadview Avenue en Gerrard Street East. Eigenlijk komen de inwoners hier meestal niet direct uit China maar kwamen ze via Zuidoost Azië naar Canada.
In Gerrard Street zijn overigens zoveel Indiase winkels en restaurants dat de buurt Gerrard India Bazaar en Little India genoemd word.

Chinatown Toronto

Spandina Avenue

Spandina Avenue kruising Dundas Street

Goedkoop shoppen in Chinatown

In Chinatown Toronto zijn veel kleine winkels met koopjes. Als je kleding of cadeautjes nodig hebt dan zul je hier zeker slagen.

In Chinatown zijn op Spanina Avenue twee grote winkelcentra met bijzondere Chinese winkels en restaurants.

  • De Dragon City Mall
    Adres: 280 Spadina Avenue, op de hoek van Spadina en Dundas.
  • Het kleinere Chinatown Centre:
    Adres: 222 Spadina Avenue