rugzaktrips vakantie

Goedkoop uit eten in Toronto.

Toronto is bijna de wereld in het klein. Er zijn veel wijken in Downtown Toronto waar de inwoners van elders komen. Je kunt er dan ook goedkoop Indiaas, Thais, Chinees, Japans of Italiaans eten.

Rond Yong-Dundas Square zijn veel fastfood restaurants waar je snel en goedkoop iets kunt eten.

Toronto restaurant

In eethuis Motimahal in Gerrard Street kun je lekker Indiaas eten. Een aanrader.

1. Multicultureel eten in Toronto.

Chinatown is de grootste multiculturele wijk in Toronto. Er zijn hier zoveel restaurants en goedkope eethuizen dat ondanks de goede kwaliteit van het eten de prijzen laag zijn.

Ook in wijken als bijvoorbeeld Little Italy en Little Portugal kun je uitstekend eten.

Vanaf metrostation Dundas kun je lopend of met de tram gemakkelijk deze wijken bereiken. Op de straatnaamborden staat aangegeven wat de meest voorkomende bevolkingsgroep is.

Toronto

Je bent hier in Little Italy.
Het staat op de straatnaamborden.

Little India.

Iets verder weg van het centrum van Toronto ligt Little India. De wijk wordt hier ook Gerrard India Bazaar genoemd. Gerrard India Bazaar ligt tussen Greenwood Avenue en Coxwell Avenue in Gerrard Street.

In Gerrard India Bazaar kun je heel goedkoop, gezond en lekker eten. Er zijn veel Indiase, Pakistaanse en Afghaanse eethuizen.

Tip om goedkoop te eten: Het restaurant Motimahal, adres 1422 Gerrard Street East. Het eten is er goedkoop, het eten is vers, authentiek en lekker.

Tip om te overnachten: Hotels, hostels en appartementen in Chinatown of Little India zijn goedkoop en hebben als voordeel dat je in de avond vlakbij je hotel goedkoop kunt eten en drinken.

Eten in de pub in Toronto.

In het multiculturele Toronto vind je veel pubs waar je goedkoop en lekker kunt eten. In de pubs en eethuizen in Little Italy en Little Portugal heerst in de zomer een bijna mediterrane sfeer.

Tip: De Village Genius Pub staat bekend om de uitstekende maaltijden die hier tot twee uur in de nacht geserveerd worden. De pub is 7 dagen per week geopend. In de zomer worden de ramen verwijderd zodat je half buiten zit.
Adres: De Village Genius Pub, 126 Mc Caul Street, Downtown Toronto. Tegenover de Art Gallery van Ontario.

Food Court in Yonge-Dundas Square.

Yonge-Dundas Square

Fastfood bij Yonge-Dundas Square

Op de Yonge-Dundas Square vind je op de hoek van Yonge & Dundas de grote bioscoop AMC. Op bovenste verdieping zijn veel fastfood restaurants gevestigd.

Je haalt je pizza, Thaise of Chinese noodles, vis, burger, salade of sandwich bij één van de vele fastfoodrestaurants en je eet het op in de eetzaal. Je kunt hier redelijk goedkoop eten in het centrum van Toronto. Je vindt dit fastfoodparadijs tegenover metrostation Dundas.

De markthal St Lawrence Market.

markthal Toronto

De St Lawrence Market.

Op en rond de St. Lawrence Market in Old Town Toronto zijn veel goedkope restaurants en eethuizen.

Op de overdekte St. Lawrence markt kun je ook goedkoop vers voedsel kopen. Je kunt het gekochte eten in het nabijgelegen Harbourfront, aan het Ontariomeer, opeten.
Picknicken is ook in Toronto goedkoop.

Adres: St. Lawrence Market, 92 Front Street East, Toronto

Enkele aanraders.

  • Indiaas eten in Toronto is goedkoop en authentiek. Kies voor een Dosa of een Puri.
  • In Chinatown kun je goedkoop noodles eten. Ga voor een buffet. Die zijn overdag goedkoop.
  • In Little Italy kun je goedkoop pizza's, broodjes en spaghetti eten.
Pub Toronto