rugzaktrips vakantie

Het hippe Kensington Market in Toronto.

Kensington Market is één van de oudste en meest gefotografeerde buurten van Toronto. Kensington Market ligt tussen Dundas Street en Chinatown bij Spadina Avenue.

Veel huizen bij Kensington Market hebben tegenwoordig een nogal hippieachtige uitstraling. De straten zijn er smal en doen Europees aan.

Kensington.

In Toronto hebben sinds het begin van de vorige eeuw veel groepen immigranten in Kensington gewoond. De eerste bewoners kwamen uit Groot Brittannië en daarna heeft Kensington immigranten uit vele andere Europese landen gehuisvest.

In latere jaren kwamen er ook immigranten uit bijvoorbeeld het Caribisch gebied en de Azoren naar Kensington. Alle groepen die hier ooit gewoond hebben, hebben hun sporen nagelaten.

Overnachten in Toronto.

Overnachten

De wijk Kensington Market.

De huizen en straten van Kensington doen nog steeds Europees aan. Het zijn vaak nauwe straten waar je gemakkelijker kunt fietsen dan met de auto kunt komen. Veel straten lopen ook gewoon dood.

De sfeer, de winkels, de goedkope restaurants en de vele culturen in de buurt hebben Kensington tot een belangrijke attractie van Toronto gemaakt.

Het meest interessante gedeelte van Kensington Market vind je in Downtown Toronto rond Augusta Avenue en Kensington Avenue.

kaartjes voor rondleidingen en foodtours.

Cafés en coffeeshops

Kensington Market is populair bij toeristen voor de sfeer van de buurt en populair bij studenten die hier hun inkopen doen.

In Kensington Market vind je zelfs enkele cannabis cafés die wij coffeeshops zouden noemen. In cafés als The Hot Box Café in Kensington wordt openlijk wiet gebruikt. Dit is legaal in Canada.

Kensington Market

Chinatown en Kensington Market.

Tegenwoordig schuift Chinatown langzaam Kensington Toronto binnen en veel winkels worden door de Chinezen overgenomen.

De meeste toeristen combineren een bezoek aan Kensington Toronto met een bezoek aan Chinatown.

Chinatown in Toronto.

Vintage in Kensington Market

Kensington Toronto

Voor Vintage ga je ook naar Kensington Market

Lekker eten in Kensington Market

In Kensington Market kun je lekker eten. Er zijn zelfs rondleidingen door de wijk waarbij je kunt proeven. Ga eens kijken bij de restaurants en eethuisjes op Augusta Avenue.

Enkele aanraders:

  1. Pow Wow Café is een Indiaans café op Augusta Avenue 213. Hier kun je gerechten van de native Americans proeven.
  2. In het restaurant Jumbo Empanada op 245 Augusta Ave kun je authentiek Chileens eten.
  3. Bij Rasta Pasta aan de Kensington Avenue krijg je pasta op zijn Jamaicaans.
  4. Wanda's Pie In The Sky aan de 287 Augusta Ave is de plaats voor cake, taart en vegetarische lunch.

Goedkoop uit eten in Toronto.