rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten in München

In München is een goedkoop hotel niet gemakkelijk te vinden. Vooral rond het Oktoberfest zitten alle hotels, pensions, B&B's en zelfs campings in München al snel vol.

Hotels kun je online reserveren of ter plekke via het toeristenbureau boeken. In en rond München zijn meerdere campings waar je goedkoop kunt overnachten.

Muenchen

Goedkope hotels in München

De meeste budgethotels liggen in München rond het belangrijkste treinstation (Hauptbahnhof). Dit is op loopafstand van het centrum. In het centrum van München zul je ook budgethotels kunnen vinden.

Reserveren is een must in München. Wie München tijdens het beroemde Oktoberfest in september wil bezoeken moet zelfs maanden van tevoren een kamer boeken. Maar eigenlijk zitten de goedkopere hotels gedurende het hele jaar al snel vol.

Reserveer een hotel of motel in München

Overnachten in München

Overnachten

Reserveren bij het toeristenbureau

Online een hotel boeken is meestal goedkoper maar als je toch zonder hotelreservering naar München komt kun je misschien bij het toeristenbureau van München een hotelkamer boeken. Bij het centraal station (Hauptbahnof) is een toeristenbureau.

Voor een reservering betaal je bij het VVV geen commissie. Wel moet je 10% van de kamerprijs als aanbetaling bij het toeristenbureau achterlaten. Deze 10% aanbetaling wordt dan later gekort op je hotelrekening. Bewaar dan ook altijd het bonnetje van je reservering. Met dit bonnetje kun je terug naar het toeristenbureau gaan wanneer je de hotelkamer gezien hebt en toch niet wilt. Ze zullen dan zonder extra kosten een nieuwe kamer voor je zoeken.

Centrum München

Het centrum van München

Hotels bij de Autobahn

kaartjes

De campings bij München.

München is niet een goedkope stad om in te verblijven. Vooral het vinden van een goedkope accommodatie in München kan soms behoorlijk lastig zijn.

Campings zijn natuurlijk de goedkoopste manier om te overnachten in en rond München. Er zijn vier campings in München zelf en nog meer kun je in de omgeving vinden.

De campings in Beieren

Goedkope hotelkamer

Een hotel in de binnenstad

De campings in München

De gemeentecamping Thalkirchen ligt het dichtst bij het centrum. Een andere camping bij München is de camping Obermenzing. Beide campings zijn heel goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Twee andere campings in München zijn de campings Nord West en Langwieder See.

De campings in Beieren

Hauptbahnhof München

Het centraal station van München

Naar een camping tijdens het Oktoberfest

Tijdens het Oktoberfest zijn de hotels in München meestal vol. Van slapen komt er echter meestal toch niet veel. Veel bezoekers overnachten dan ook op een camping.

Op camping Obermenzing kun je geen kampeerplaatsen reserveren. Maar volgens eigen zeggen hebben ze altijd wel een plaatsje vrij. Zelfs tijdens het jaarlijkse Oktoberfest.

Tijdens het Oktoberfest in september is er een extra camping aan de Lochhausener Straße. Voor 10 euro extra kun je hier onbeperkt bier drinken. Rustig slapen heeft op deze camping minder prioriteit.

Kaartjes en campings voor het Oktoberfest.
(Zoek op Muenchen)