Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Met de trein door Spanje

Reizen per trein door Spanje is een stuk goedkoper en comfortabeler dan in Nederland. Op het uitgebreide spoorwegnetwerk opereren een landelijke en enkele regionale treinmaatschappijen.

De lange afstandstreinen in Spanje zijn snel, comfortabel en stipt maar ook duur.

    Low budget reizen met de trein.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
       
Reizen > Low budget in > Spanje > Low budget reizen
Spaans leren in Spanje Treinreizen naar Spanje Reizen met de bus in Spanje
Low budget reizen in Spanje   Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in Spanje
Treinreizen in Spanje

RENFE is de nationale Spaanse spoorwegmaatschappij en rijdt door heel Spanje. Hun netwerk bestaat uit lange afstandstreinen (de zogenaamde Tren de Larga Distancia), de middellange afstandstreinen (Spaans: Tren de Media Distancia) en de forensentreinen (Spaans: Cercanias) die rond de grootste steden van Spanje rijden. Verder verzorgt de RENFE ook de hogesnelheidstrein AVE en de internationale trein TALGO/TALGO 2000.

De lange afstandstreinen in Spanje hebben elk een eigen naam. Zo heb je de Alaris, de Estrella, Arco, etc. De middellange afstandstreinen worden aangegeven per regio. De meeste treinen zijn verdeeld in de klassen Preferente (1ste klas) en Turista (2de klas).

trein in Barcelona
Foto: Station in Barcelona

Kortingen op treinkaartjes

De RENFE geeft flinke kortingen wanneer je vooraf boekt voor een reis met een lange afstandstrein of hogesnelheidstrein binnen Spanje. Zo is er het Tarifa Web dat tot 60% voordeel kan opleveren als je 15 dagen van tevoren per internet je plaats bestelt. Verder geven ze 40% korting als je maximaal een week van tevoren je ticket bestelt. Wie binnen 60 dagen over hetzelfde traject terugreist krijgt 20% korting op de terugreis.

Goedkoop reizen kan verder met het programma Mini Precios van de RENFE. Op bepaalde dagen kun je op geselecteerde trajecten goedkoop door Spanje reizen.

Zie hier voor de reisplanner en prijzen van RENFE treinen.

Kortingskaarten voor het spoor in Spanje

In Spanje kun je met Interrail kaarten met de treinen van RENFE reizen. Voor de hogesnelheidstreinen en de nachttreinen betaal je met een Interrail kaart wel een toeslag. Je hebt de keuze tussen de Interrail Global Card die geldig is voor meerdere landen. Als je alleen door Spanje wilt reizen is de Interrail One Country Card voordeliger. Met deze kortingskaart kun je een beperkt aantal dagen binnen een maand door Spanje reizen.

Wie jonger is dan 26 jaar mag alleen tweede klas reizen. Ben je ouder dan 26 jaar dan mag je ook eerste klas reizen.

Treinkaartjes voor de RENFE treinen koop je in Spanje op de treinstations aan het loket en bij veel reisbureaus in Spanje. Deze reisbureaus rekenen echter commissie. Je kaartje gewoon op het station of online kopen is dan ook het goedkoopst.

  Station in Valencia  

Regionale treinmaatschappijen

Naast de RENFE zijn er ook nog enkele regionale treinmaatschappijen. Zo opereert de FEVE in de noordelijke regio's Galicië, Asturie, Cantabrie, Kastilie-Leon, Baskenland en Murcia. Kaartjes zijn te koop op de treinstations.

Je kunt ook FEVE Rail kaarten kopen. Voor 75 euro kan je een maand onbeperkt gebruik maken van de treinen van FEVE. En voor 126 euro is de FEVE-rail kaart twee maanden geldig.

Een andere regionale treinmaatschappij is Euskotren. Euskotren treinen rijden door
Baskenland. De maatschappij FGC verzorgt het tramvervoer in en rondom de steden Barcelona en Alicante. Zo is er bijvoorbeeld de populaire FGC trein vanuit Barcelona naar Montserrat.

Reizen met de bus

Als je naar afgelegen regio's wilt of als je goedkoper wilt reizen dan kun je ook met de langeafstandsbussen in Spanje reizen.

Meer informatie over low budget reizen in Spanje

 
 
Kaart van Spanje
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 

 
 
Kaart van Spanje
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact