Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen door TsjechiŽ met het openbaar vervoer

TsjechiŽ beschikt over een goed openbaar vervoer. De bus is op de langere afstanden vaak sneller en goedkoper dan de trein.

Toch geven de meeste reizigers de voorkeur aan de trein omdat met de bus reizen soms ongemakkelijk is.

    Openbaar vervoer in TsjechiŽ
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > TsjechiŽ > Reizen door TsjechiŽ
Met de trein naar Praag Low budget overnachten in TsjechiŽ Kortingen op treinkaartjes in TsjechiŽ
Reizen met het openbaar vervoer in TsjechiŽ
Reizen met het openbaar vervoer door TsjechiŽ
Reizen door TsjechiŽ

Wie ervoor kiest om met de trein te reizen is aangewezen op de nationale spoorwegmaatschappij Ceske Drahy (CD).

De treinen in TsjechiŽ variŽren van oude, langzame boemeltreinen op het platteland tot de supermoderne snelle treinen die tussen Praag en Ostrava, Wenen en Bratislava rijden.

Treinreizen naar Praag Kortingen op treinkaartjes in TsjechiŽ
Station in Brno
Foto: Aankomst van een trein in Brno, de tweede stad van TsjechiŽ

De lokale boemeltreinen heten OsobnŪ en worden aangeduid met de afkorting Os. OsobnŪ treinen stoppen tot in de kleinste gehuchten. De treinen zijn langzaam en verre van comfortabel.

Iets sneller dan de boemeltrein zijn de stoptreinen. Deze stoptreinen heten in TsjechiŽ Spešnż – aangeduid met Sp. Alhoewel ze niet in elk gehucht stoppen reis je niet erg vlot met deze treinen.

Voor de langere afstanden in TsjechiŽ kun je gebruik maken van de RychlŪk – aangeduid met R. Deze treinen stoppen alleen in de grotere steden.

Express (Ex) treinen zijn even snel als de stoptreinen maar ze zijn wel schoner en beter onderhouden.

Station in Praag
Foto: Een trein op een station in Praag

Wie meer comfort wil reist met de InterCity/EuroCity treinen. De InterCity/EuroCity treinen worden aangeduid met IC/EC. De IC/EC treinen rijden alleen tussen de belangrijkste steden.

De beste treinen zijn de Supercity (Pendolino) (SC). Wie met deze snelle en moderne trein wil reizen moet wel een toeslag betalen. De Pendolino treinen verbinden de steden Praag en Ostrava, Wenen en Bratislava en kunnen wel 180 km per uur rijden.

IdeeŽn voor leuke trips en tours in TsjechiŽ

Reizen vanuit Praag

Het merendeel van de nationale treinen vertrekt vanaf het centraal station Praha Hlavni Nadrazi. Ook komen en vertrekken er veel treinen vanaf de treinstations Praha Masarykovo Nadrazi en Praha Smichov. …ťn enkele trein vertrekt vanaf het treinstation Praha Holesovice.

Alle treinstations in Praag zijn gemakkelijk per metro te bereiken.

Openbaar vervoer in Praag

De stations van Praag

> Praha Hlavni Nadrazi (Centraal Station) - Station voor (inter)nationale treinen die van oost naar west rijden, bijvooorbeeld treinen naar Wenen, Pilsen, etc.
> Praha Holesovice – Dit station ligt drie metrostations van het Centraal Station vandaan. Hier vind je de (inter)nationale treinen die vanuit het noorden naar Praag komen. De trein van en naar Berlijn komt hier onder andere aan.
> Praha Smichov – Op dit station vind je de nationale treinen in westelijke richting. Het station is per metro te bereiken.
> Praha Masarykovo Nadrazi – Dit is het oudste treinstation. Dit station ligt vlakbij het belangrijkste bus/metrostation Florenc. Vanaf dit station kun je in noordoostelijke richting reizen. Bijvoorbeeld naar Kolin, Kutna Hora, Hradec Kralove etc.

Meer informatie over reizen in TsjechiŽ

Low budget in TsjechiŽ De bergen van TsjechiŽ
Bespaartips voor je vakantie Low-cost airlines
Hostels en jeugdherbergen Low budget wintersport
Treinreizen naar Praag Kortingen op treinkaartjes in TsjechiŽ
Korting op je treinkaartjes Reizen met de trein naar Praag
Openbaar vervoer in Praag Leuke trips in TsjechiŽ
Bagage veilig meenemen Tips voor je handbagage
 
 
de bergen van Frankrijk
 
 
zoek naar hotels
 
 

 
 
de bergen van Frankrijk
 
 
zoek naar hotels
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact