rugzaktrips vakantie

Reizen met het openbaar vervoer in Milaan.

Milaan beschikt over een goed openbaar vervoer. Met bussen, trams, metro's en zelfs met treinen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop door Milaan verplaatsen.

Ook de vliegvelden van Milaan zijn goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Reizen met de trein naar Milaan.

Als je met de internationale trein naar Milaan reist zul je uitstappen op het Centraal Station, Stazione Centrale. Andere stations in Milaan zijn Stazione Nord, Porta Genova en Porta Garibaldi.

Het centraal station is aangegeven op de metrokaart als Centrale F.S.

Kaartverkoop voor de Airportbus.

Milaan

De bussen naar de vliegvelden stoppen bij het centraal station van Milaan, Stazione Centrale FS.

De metro van Milaan.

Om snel door de stad te reizen is de metro het handigst. Milaan beschikt over vier metrolijnen die aangeduid worden met kleuren.

  1. Lijn MM1, de Linea Rossa (rode metrolijn) wordt aangeduid met rode borden.
  2. Lijn MM2, de Linea Verde (groene metrolijn) wordt aangeduid met groene borden.
  3. Lijn MM3, de Linea Gialla (gele metrolijn) is te herkennen aan de gele borden.
  4. De blauwe lijn rijdt naar de voorsteden. Je zult er waarschijnlijk weinig mee te maken hebben.

Een kaart van de metro.

De gele en groene lijnen stoppen op het centraal station. De gele en rode metro's stoppen op Piazza Duomo in het centrum van de stad..

vliegvelden Milaan
Milaan

De binnenstad van Milaan

Fietsverhuur Milaan

Je kunt goedkoop een deelfiets huren via BikeMi.

metro Milaan

De groene metro stopt o.a. bij de Duomo en op het centraal station.

Kaartjes voor het openbaar vervoer.

Wie in Milaan met het openbaar vervoer reist kan een kaartje kopen dat 75 minuten geldig is binnen de aangegeven zones. Je kunt de kaartjes kopen bij de automaten in de metrostations en in kiosken en tabakzaken. De kaartjes moeten altijd voor het instappen gekocht en afgestempeld worden.

Je kunt ook een electronische OV-kaart aanschaffen. Hier kun je een tegoed op plaatsen. Een goede plek voor informatie hierover zijn de loketten in metrostation Duomo of die van het centraal station.

Venetie

Naast het treinstation Stazione Centrale FS is de halte van de bussen naar de vliegvelden Malpensa Airport, Bergamo Airport en Linate Airport.

De nachtbussen van Milaan.

Het openbaar vervoer in Milaan rijdt tot en met middernacht. Gelukkig betekent dit niet dat je dan ook meteen op de dure taxi’s bent aangewezen.

Tot en met twee uur ’s nachts rijdt er een nachtbus, de zogenaamde RadioBus aan. Voor deze service moet je reserveren maar dat kun je tot bijna het laatste moment doen.

Gratis met het openbaar vervoer.

Met de kortingspas van Milaan, Milano Card, is het openbaar vervoer in Milaan gratis.

Reizen met de bus in Milaan.

bus Milaan

kaartjes Kaartjes voor het OV.

Vervoer vanaf Malpensa Airport.

Als je op het vliegveld Malpensa Airport naar het centrum van Milaan wilt reizen is dat met het openbaar vervoer niet zo moeilijk. Vanaf Malpensa Airport brengt een speciale trein, de Malpensa Express, je in 40 minuten naar station Cadorna in Milaan. Er rijden ook een speciale Airport Shuttle bussen tussen het vliegveld en Stazione Centrale FS.

Vervoer vanaf Bergamo Airport.

Vanaf Bergamo Airport rijden shuttle bussen naar het centraal station van Milaan, Stazione Centrale FS. Je kunt ook met een shuttle bus naar Bergamo reizen en daar de trein naar station Cadorna in Milaan nemen.

Vervoer vanaf Linate Airport.

Er rijdt vanaf Linate Airport een shuttle bus naar het belangrijkste treinstation in Milaan, Stazione Centrale FS. Er rijdt geen trein tussen Linate Airport en Milaan maar wel een stadsbus.

De bus vertrekt elke 10 minuten in Milaan vanaf Piazza San Babila.

De Hop-on Hop-off bussen

Met de open Hop-on Hop-off bussen zijn alle bezienswaardigheden van Milaan gemakkelijk te bereiken. Er zijn drie routes. De blauwe route is een aanrader maar de rode en groene routes vallen wat tegen.

Milaan is een drukke stad dus soms moet je bij een halte wat langer wachten op een bus.

Tip: De metrostations zijn vaak dichterbij de bezienswaardigheden dan de haltes voor de Hop-on Hop-off bussen. Een dagkaart voor het OV is ook veel goedkoper.