rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Boppard

De stad Boppard ligt op één van de mooiste plekken aan de Rijn tussen Koblenz en de beroemde rots de Loreley. Met een rondvaartboot van KD kun je over de Rijn en de Moezel varen.

In Boppard zijn redelijk veel goedkope hotels en pensions.

Boppard

De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz (18 km) en de beroemde rots de Loreley (17 km).

Goedkoop overnachten in Boppard

Boppard is voor Duitsers een populaire bestemming voor een weekendje weg en er zijn dan ook veel hotels en pensions. De meeste hotels in Boppard zijn eenvoudig en redelijk goedkoop.

Een mooie plek om te overnachten is een hotel aan de promenade langs de Rijn, de Rheinallee. Met een kleine meerprijs heb je dan een hotelkamer met uitzicht op de Rijn. Een goed en goedkoop budgethotel aan de Rheinallee is Rheinhotel Lilie.

De voordelige hotels in Boppard.

Overnachten in Boppard.

Overnachten

De attracties van Boppard

Bij de stad Boppard wordt de Rijn smaller en begint steeds sneller te stromen richting de beroemde rots de Loreley, ongeveer 17 km stroomafwaarts.

Veel rondvaartboten leggen aan in Boppard zodat je kunt uitstappen om het mooie historische centrum van het stadje te zien.

In de lage beboste bergen rond Boppard kun je hiken en fietsen. De stad ligt aan het langeafstandspad langs de Romantische Rijn tussen Koblenz en Bingen.

Tip: Bij Landgasthof Hierer Mühle in de bergen bij Boppard heb je al een kamer voor 50 euro. Het Gasthof is een goede plek om te overnachten als je wilt rondtrekken of fietsen.

Boppard

Met de kabelbaan van Boppard naar "Vierseenblick", een heuveltop met restaurant, goed uitzicht en veel paden.

Hiken, klimmen en fietsen rond Boppard

Boppard is omringt door lage bergen en hellingen met wijngaarden. Vanaf de beboste bergen heb je een prachtig uitzicht over de Rijn en in de bossen zijn smalle paden die soms langs beekjes lopen. Er zijn dan ook verschillende wandelroutes uitzet.

Bij sommige routes kun je ook klimmen. De Alpenvereniging heeft daar haken in de rotswanden gezet.

kabelbaan

Met de kabelbaan naar het uitzichtspunt Vierseenblick

Op de top van een berg bij Boppard is een uitzichtspunt gemaakt, Vierseenblick. Je kunt met de kabelbaan vanuit Boppard naar boven. Je fiets mag mee.

Boven heb je een prachtig uitzicht over de Rijn, een restaurant met terras en veel paden.

Boppard veerboot

Steek in Boppard de Rijn over met de veerboot. Er zijn leuke routes naar Braubach (10 km) en naar de Loreley (17 km).

Enkele mooie wandelroutes bij Boppard

  • Bij de Hunsrückbahn Weg neem je in Boppard eerst het bergtreintje de Hunsrückbahn. Rij je een paar stations verder en loop of fiets je terug naar Boppard.
  • De Mittelrhein Klettersteig is een wandelroute waarbij je ook kunt klimmen. De Alpenvereniging heeft op veel plaatsen haken in de rotswanden geslagen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht.
  • De Ehrbachklamm is een smalle kloof met rotsen en watervalletjes in de buurt van Boppard. Je vindt de kloof op de wandelroute tussen de dorpen Buchholz en Brodenbach.

De veerboten en rondvaartboten van Boppard

De stad Boppard ligt op één van de mooiste plekken aan de Rijn tussen Koblenz en de beroemde rots de Loreley. Veel veerboten en rondvaartboten richting de Loreley hebben een opstapplaats in Boppard zodat je met de boot vanuit Koblenz naar Boppard kunt varen.

Tip: Koop een dagpas voor de boten van rederij KD in Koblenz, de Köln-Düsseldorfer Rheinschiffahrt.

Je kunt dan een dag lang overal langs de Moezel en de Rijn iedere boot van deze rederij nemen.

Rijndal

Het bergtreintje de Hunsrückbahn

Voor een paar euro kun je vanaf het station van Boppard met de Hunsrückbahn naar het plaatsje Emmelshausen. Het bergtreintje heeft een mooie treinreis van ongeveer 50 km met stijle hellingen. Het spoor tussen Simmern en Emmelshausen is vervangen door een fietspad.

Als je van hiken en fietsen houdt dan zul je waarschijnlijk gebruik maken van de Hunsrückbahn. Je kunt overigens je fiets meenemen op de trein.

Boppard

De treinen en bussen naar Boppard

Er stopt ieder uur een stoptrein op Hauptbahnhof Boppard. Deze TransRegio trein rijdt van Koblenz naar Mainz en stopt in veel schilderachtige plaatsen aan de Rijn.

Boppard is dan ook een goede uitvalsbasis als je het Duitse Midden Rijndal met zijn vele ruïnes, kastelen en stadjes wilt verkennen.

Bij het station ligt het busstation voor de regionale bussen.

Met de regionale trein in Duitsland reizen

Camping

Deze camping ligt tegenover de Loreley in het stadje Sankt Goar, ongeveer 14 km van Boppard.

Boppard

Foto's van Boppard

Klimmen en hiken bij Boppard

Foto's van de attracties bij Boppard

Duitsland
Midden Rijndal