rugzaktrips vakantie

Reizen door Peru met vliegtuig, bus of trein.

Als je vanuit Nederland naar Peru vliegt zul je waarschijnlijk over Parijs, Frankfurt of Londen naar Lima vliegen. Je kunt met een taxi van het vliegveld naar het centrum van Lima.

Als je naar de jungle wilt in bijvoorbeeld Iquitos dan is dat niet per bus of trein te bereiken. De meest bekende treinroute is die van de stad Cusco naar Machu Pichu.

Reizen met de trein naar de Andes.

Peru

kaartjes voor attracties en dagtrips in Peru.

Vervoer vanaf het vliegveld van Lima.

Als je op het vliegveld van Lima landt is het niet moeilijk om het centrum van Lima te bereiken. Er gaan Airport Express bussen naar het centrum van Lima. Je kunt ook kiezen voor een taxi of taxibus.

Als je de terminal verlaat sta je tussen een groot aantal taxi chauffeurs die je proberen te overtuigen dat je met hen mee moet. Je kunt ze het beste negeren en zelf een taxi uitzoeken. Meestal vragen de chauffeurs een te hoge prijs dus je kunt afdingen.

Reserveer een taxi in Lima Airport.

Tips voor je handbagage.

Overnachten in Peru.

Overnachten

Enkele tips als je een taxi neemt.

Het kan gebeuren dat een taxichauffeur je bij een ander hotel probeert af te zetten dan de bedoeling is. Bij dit hotel krijgen ze dan provisie op de gasten die ze brengen. Ga daar niet op in, ook niet als ze beweren dat het hotel waar je geboekt hebt gesloten of ontzettend slecht is.

Als je iets verder van het vliegveld wegloopt kun je zelf een taxi aanhouden. Deze taxi's zijn veel goedkoper. Het is echter niet aan te raden bij het vliegveld weg te lopen want je loopt het risico onderweg beroofd te worden. Neem hoe dan ook altijd een officiële gele taxi en stel vooraf een prijs vast.

Bagage veilig meenemen.

Zwendelende taxichauffeurs.

Binnenlandse vluchten.

Bijna alle vluchten in Peru gaan via Lima. De meest populaire vliegroute is die tussen Lima en Cusco (Machu Picchu) en is vooral voor mensen met een krap reisschema een aanrader.

Wie de populaire jungle plaatsen Iquitos en Puerto Maldonado wil bezoeken kan die alleen met een binnenlandse vlucht bereiken.

Naar Iquitos vlieg je vanuit Lima naar Tarapoto.

Naar naar Puerto Maldonado vlieg je vanuit Cusco.

Luchtvaartmaatschappijen voor binnenlandse vluchten.

De luchtvaartmaatschappijen LATAM Airlines, LanPeru en Star Peru verzorgen dagelijks binnenlandse vluchten in Peru. Een vlucht duurt niet langer dan 1½ uur.

Vluchten kunnen door de luchtvaartmaatschappijen geannuleerd worden en rechten die reizigers in de EU hebben voor compensatie zijn er in Peru niet. Als je een vlucht boekt naar Lima voor een aansluitende vlucht moet je je binnenlandse vlucht niet te krap plannen. Er moet altijd nog een volgende vlucht zijn waarmee je je aansluitende vlucht kan halen. Een plan B dus.

De drie treinroutes in Peru.

  1. De meest bekende route is die van Cusco naar Machu Pichu. Dit is het enig alternatief voor wie niet de Inca Trail wil lopen. Als je niet online geboekt hebt, moet je snel bij aankomst in Cusco kaartjes voor de heen- en terugreis reserveren want het aantal zitplaatsen in de trein is beperkt.
  2. Vanuit Cusco is er ook nog een treinverbinding naar Puno.
  3. De derde route is de hoogst gelegen treinroute ter wereld; die van Lima naar Huancayo in de Andes. Prachtige uitzichten tijdens de rit zijn gegarandeerd.
    Helaas rijdt deze trein maar één of twee keer per maand op zondag en op maandag vertrekt hij alweer naar Lima. De reis duurt 14 uur en onderweg komen medewerkers langs met wat extra zuurstof.