Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Een auto huren op vakantie

Grote autoverhuurders als Herz en Avis hebben op bijna ieder vliegveld een balie waar je een auto kunt huren.

Bij grote hotels en in de belangrijkste toeristencentra kun je bijna overal een auto huren. Hieronder vind je informatie over autoverhuur tijdens je vakantie.

    Autoverhuur op vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Autoverhuur
Autoverhuur in het buitenland
Auto's huren op vakantie
Autoverhuur via StudentCar en Greenwheels in Nederland

Via het Nederlandse StudentCar kun je heel goedkoop een auto huren. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is StudentCar niet alleen voor studenten. Iedereen van 18 tot 70 jaar kan hier goedkoop een auto huren. Een lidmaatschap kost ongeveer 5 euro per maand. Als je een auto wilt betaal je daarvoor dan slechts € 2,75 per uur en € 0,25 per kilometer (prijzen van 2014).

Met je pasje kun je dan gratis tanken dus je brandstof zit in de kilometerprijs. Je kunt ook zonder lid te zijn een auto huren maar dan betaal je een starttarief van € 25,- per reservering.

Er is een StudentCar vestiging in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Leiden, Delft, Rotterdam, Utrecht, Wageningen, Nijmegen, Eindhoven en Tilburg.

Een auto huren via StudentCar

Ook een autodeel systeem als Greenwheels is goedkoop alleen moet je daar een borg betalen. Je krijgt het wel weer terug als je je lidmaatschap opzegt. Per kilometer betaal je ook minder maar daar staat tegenover dat je zelf je brandstof moet betalen. Greenwheels heeft een goede dekking in Nederland.

Autoverhuur op vakantie

Op bijna ieder vliegveld in de wereld kun je een huurauto boeken. Grote autoverhuurders hebben op internationale vliegvelden een balie waar je een huurauto kunt boeken, afhalen en brengen.

Het nadeel van ter plekke boeken is dat je aan de balie moeilijk prijzen en huurvoorwaarden van verschillende autoverhuurders kunt vergelijken. Een huurauto regelen kost tijd en moeite, vooral als je de prijzen van meerdere verhuurders wilt vergelijken. Op internet vind je de brokers die de voorwaarden van autoverhuurders meer gestandariseerd en vertaald hebben. Reserveren is hier dus gemakkelijker.

Brokers hebben de omschrijving van de huurauto's en de prijzen en voorwaarden van zowel de grote als lokale autoverhuurders in ťťn database op het net staan. Zo kun je op internet de huurvoorwaarden en de prijzen van de autoverhuurders op je gemak lezen en met elkaar vergelijken en vind je een goedkope huurauto op de locatie die jou het beste uitkomt.

Vaak hebben brokers ook algemene voorwaarden waardoor je niet afhankelijk bent van je talenkennis. Dat ben je wel als je de huurvoorwaarden en het contract leest aan de balie van een lokale autoverhuurder.

utoverhuur

Autoverhuurders en Brokers

Grote autoverhuurders zijn bijvoorbeeld Avis en Herz. Deze bedrijven hebben overal in de wereld op internationale vliegvelden een balie en vaak hebben ze ook lokale kantoren bij hotels of in drukke centra. Voorbeelden van Brokers zijn Autoeurope, BCO en Holidayautos. Doordat deze Brokers grote aantallen auto's afnemen hebben ze lagere prijzen bedongen bij de autoverhuurders.

Ook hebben ze zelf geen balie of kantoor op ieder vliegveld nodig omdat de autoverhuurder die service verleent. Al met al kan een Broker vaak goedkoper een auto verhuren dan een autoverhuurder.

Waar je op moet letten bij het huren van een auto.

Het is soms moeilijk om te achterhalen wat precies is de huurprijs inbegrepen is. Vooral als je ter plekke huurt zijn het huurcontract en de voorwaarden niet altijd vertaald. Ook bij een all-in prijs is niet alles all-in. Bij all-in moet je denken aan: gratis een onbeperkt aantal kilometers rijden, lokale belastingen en een goede verzekering. Uiteraard moet je wel je brandstof betalen.

De verzekering is het moeilijkste gedeelte en je kunt de verzekeringen van de verschillende autoverhuurders moeilijk met elkaar vergelijken. Niet alles is gedekt want dan zou de premie te hoog zijn. Vaak is er ook een eigen risico. Dit eigen risico kan echter worden afgekocht. Een voordeel van het afkopen van het eigen risico is natuurlijk ook dat je van te voren niet ieder krasje op de auto hoeft te beschrijven.

autoverhuur
Foto: Bij deze autoverhuurder bij de veerhaven van Paros (Griekenland) kunt u goede auto's huren.

De Brokers geven op hun sites vaak duidelijke informatie over de voorwaarden en de verzekering. Als je jonger bent dan 26 jaar moet je vaak een extra vergoeding betalen bij het huren. Je moet altijd ouder zijn dan 21 om een auto te mogen huren.

In de VS, Canada en Zuid Amerika zijn de verzekeringen en voorwaarden vaak ingewikkeld. Neem de tijd om goed te informeren naar de voorwaarden en de dekking van de verzekeringen.

Tip: in veel landen is het verstandig om ter plekke een afrekening te laten maken. Hierdoor ben je er zeker van dat je thuis geen verrassingen krijgt op het gebied van schade aan de auto, eventuele reinigingskosten en de overgebleven brandstof in de tank.

Veel voorkomende trucs om toeristen af te zetten

Four Wheel Drive (4WD) SUV's zijn handig als je over slechte wegen gaat rijden.
Een auto reserveren via een online Broker

Hier kun je de databases raadplegen van verschillende brokers en zo de beste aanbiedingen van bijvoorbeeld Herz, Alamo en Avis vinden.

Als je toch liever ter plekke wilt boeken kun je hier ook de namen en adressen van autoverhuurders vinden.

Aanbiedingen van huurauto's bij Brokers

Informatie voor een low budget vakantie

 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Rondreizen in Europa
 
 
Amerika
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact