rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden in Midtown Manhattan.

De meeste bezienswaardigheden in Midtown Manhattan liggen tussen de 5th Avenue en 8th Avenue, van Central Park (ter hoogte van 59th Street) tot aan 42nd Street.

De hotels en winkels hier in Midtown Manhattan zijn luxueus en zeker niet goedkoop. Er is tussen Central Park en Times Square wel veel te doen en te zien.

New York City en Manhattan.

vliegveld New York Manhattan

Central Park.

Het bekendste park in New York is Central Park. In Central Park zijn verschillende attracties en bezienswaardigheden te vinden. Zo vind je hier het Central Park Boathouse en het Central Park Zoo.

Central Park ligt in Midtown Manhattan aan 5th Avenue tussen de 59th Street en 110th Street.

De attracties van Central Park.

Fietsen in Central Park.

Uitzicht op Manhattan.

Rockefeller Center

Op het dak van het Rockefeller Center
Kaartjes.

Op het dak van een wolkenkrabber.

In het Rockefeller Center is het mogelijk om vanaf de 65ste verdieping uitzicht te hebben over New York. Ga naar het Comcast Gebouw op de 5th Avenue, ter hoogte van 50th Street.

Het uitzicht over Central Park en Manhattan vanaf het dak van deze hoge wolkenkrabber is prachtig. Je mag zo lang boven blijven als je wilt. Ga in de avond, dat is het mooiste.

kaartjes voor het dak van de wolkenkrabbers.

Plaza Hotel.

Het luxe Plaza Hotel bestaat uit maar liefst 20 verdiepingen en is meer dan honderd jaar oud. Het Plaza Hotel is één van de meest luxe (en dure) hotels ter wereld. Het hotel ligt bij Central Park aan 5th Avenue.

De Trump Tower

In deze woontoren zijn veel te dure winkels en goudkleurige roltrappen. De Trump Tower is gelegen aan de 5th Avenue op nummer 725.

Het Museum of Modern Art

De Museum of Modern Art heeft een groot aanbod aan moderne kunstwerken. Het museum ligt tussen 5th Avenue en Avenue Of The Americanas aan de 53rd Street.

St. Patrick’s Cathedral

Deze 19de-eeuwse kathedraal behoort tot één van de grootste kerken ter wereld. Hier ben je altijd welkom om binnen een kijkje te nemen.

Er komen dan ook ieder jaar meer dan 3 miljoen bezoekers. De St. Patrick’s Cathedral is gelegen aan de 5th Avenue ter hoogte van de 50th Street, tegenover Rockefeller Center.

Het Museum of Modern Art

De Museum of Modern Art heeft een groot aanbod aan moderne kunstwerken. Het museum ligt tussen 5th Avenue en Avenue Of The Americanas aan de 53rd Street.

Het Chrysler Building

Deze fraaie wolkenkrabber is favoriet bij de inwoners van New York. Een kijkje binnen in het gebouw is daarom ook zeker een aanrader.

Het gebouw is gelegen aan 405 Lexington Avenue, tussen 42nd en 43rd Street.

kaartjes voor de attracties in Manhattan.

Theaters Manhattan

Het Theatre District ligt ook in Midtown Manhattan

uitzicht Manhattan

Het uitzicht over Central Park vanaf Rockefeller Center.