rugzaktrips vakantie

Een boottocht naar de eilanden van Toronto.

De Toronto eilanden liggen ongeveer twintig minuten varen van Toronto. De overtocht met de veerboot is de goedkoopste boottocht op het Ontariomeer die je kunt vinden.

Op de eilanden heb je het mooiste uitzicht op de skyline van Toronto.

De veerboot en Toronto.

Toronto veerboot

De veerboten op het Ontariomeer.

Vanaf de Jack Layton Ferry Terminal in Downtown Toronto varen de veerboten continue op en neer naar de kleine eilanden voor de kust. Vanaf de veerboten heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Toronto en alleen dat is al voldoende reden om een overtocht te maken.

Een retourtje met een veerboot kost ongeveer $ 8,- en dat is veel goedkoper dan een boottocht op een rondvaartboot vanaf Waterfront in Toronto.

De eilanden van Toronto.

Uitzicht vanaf de veerboot.

Toronto

De overtocht.

In het weekend op een zonnige dag kan het erg druk zijn bij de veerboten. Je zult dan rekening moeten houden met een wachttijd van ongeveer een half uur.

Je kunt niet reserveren maar er vertrekken vanaf de veerboot terminal ieder uur meerdere veerboten. Als het niet te druk is mag je een fiets meenemen op de veerboot. Je kunt echter op de eilanden ook een fiets huren. Dat is wel zo gemakkelijk.

De overtocht duurt ongeveer 15 minuten. Onderweg heb je een mooi uitzicht op Downtown Toronto.

De terminal van de veerboten.

De Jack Layton Ferry Terminal ligt bij het Ontariomeer bij Bay Street. Dit is nog in het centrum van Toronto. Vanaf het treinstation Union Station is het ongeveer 10 minuten lopen.

Er vertrekken vanaf de veerboot terminal veerboten naar alle drie de eilanden: Hanlan's Point, Centre Island en Ward's Island.

De eilanden zijn echter met bruggen verbonden en je kunt in een uur alle eilanden aflopen als je zou willen. Als je overal dichtbij wilt zitten neem je een veerboot naar Centre Island.

Toronto

Het aan boord gaan in de Ferry terminal gaat vrij vlot.

Aan boord van de veerboot.

Op de veerboot kun je aan de reling staan of gewoon op een bankje gaan zitten. Vanaf de veerboot heb je een mooi uitzicht op de skyline van Toronto.

Neem ook eens de veerboot na zonsondergang. Dan zijn de wolkenkrabbers van Toronto verlicht en dat geeft een heel speciale sfeer.

Venetie

De passagiers verlaten de veerboot.

Op de Toronto Islands

Op de Toronto eilanden kun je een fiets of boot huren en langs de kust rijden of wandelen.

Er zijn stranden, terrasjes met uitzicht op Toronto, een pretpark en je mag op het gras lopen dus je kunt overal met uitzicht picknicken als je in Toronto wilt bezuinigen op restaurants.

De attracties van de drie eilanden.

De restaurants van Toronto.

kaartjes voor dagtrips vanuit Toronto.

Lake Ontario

Lake Ontario
veerboot Toronto

Aan boord van de veerboot

eilanden Toronto

Je kunt er een fiets huren.

Toronto eiland

De veerboot komt aan op Centre Island.