rugzaktrips vakantie

Australië: vakantie, werken en reizen.

Als je jonger bent dan 30 jaar mag je in Australië tijdens je vakantie werken. Dit bied je de gelegenheid om tijdens wat bij te verdienen en zo je vakantie te verlengen.

Om te kunnen werken heb je wel een speciaal visum nodig maar die is niet zo moeilijk te krijgen als je onder de dertig bent.

Werken op vakantie in Australië.

Als je tussen de 18 en de 30 jaar bent mag je in Australië met een speciaal visum seizoenswerk doen. Hierdoor kun je lang rondreizen met weinig geld want je kunt onderweg bijverdienen door te werken.

Werk in de landbouw is in Australië gemakkelijk te vinden. Het werk bestaat uit oogstwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het plukken van sinaasappels, druivenplanten strippen, het ophalen van fruit of het inpakken van groeten en fruit.

Gratis brochure over werkvakanties in Australië.

Overnachten in Australië.

Overnachten

Vacatures vinden in Australië.

Je vindt in Australië werk door bijvoorbeeld te zoeken naar online uitzendbureaus. Maar dit doet bijna iedereen dus vaak is het efficiënter om de plaatselijke krant na te pluizen of gewoon door langs te gaan bij de plaatselijke uitzendbureaus. Zorg voor het 'betere' (kantoor)werk dat je kopietjes van je diploma's bij je hebt. En een net pak helpt dan ook.

Je kunt ook via het Nederlandse bedrijf Travel Active boerderijwerk vinden. Speciaal voor jongeren die voor het eerst naar Australië gaan is er ook een groepsreis waarbij je Backpacken combineert met werken.

Werk zoeken in het buitenland.

Brochures en informatiebijeenkomsten.

Bankieren in Australië.

Ten einde te voorkomen, dat je na je werk met kruiwagens vol verdiend geld moet rondreizen, is het handig een Australische bankrekening te openen. Dit is vrij eenvoudig en je hebt er alleen je paspoort voor nodig.

Bij de Australische ANZ bank kun je tevens gratis internetbankieren. Deze bank zit ook in Nieuw Zeeland.

werkvakantie

Een werkvisum

Om te kunnen werken heb je en speciaal visum nodig. Als je nog geen dertig bent kun je een 'Working Holiday Visa' aanvragen.

Tot 45 jaar kun je in Australië met een 'Skilled Visa' nog geschoold werk doen.

Visa voor Australië.