rugzaktrips vakantie

De beste periode voor een vakantie in Australië en Nieuw Zeeland.

In Australië en Nieuw-Zeeland is het tijdens onze zomer winter en omgekeerd. In de zomervakantie is het in Australië en Nieuw-Zeeland in toeristische bestemmingen dus geen hoogseizoen.

Nieuw-Zeeland kun je eigenlijk het hele jaar bezoeken. Er zijn geen extreme weersomstandigheden. In Australië wel. In de warme maanden december en januari is het in Zuid-Australië droog, heet en er kunnen bosbranden zijn.

Vakantie in Noord-Australië.

Als je naar Noord-Australië wilt kun je die het beste in de winter bezoeken om buiten het regenseizoen blijven.

Juni, juli en augustus zijn dus de ideale maanden om door Noord-Australië te reizen.

Het is er in de winter, dus in onze zomervakantie, nog wel zo'n 30 graden warm dus laat je trui maar thuis.

Reizen in Noord-Australië.

Overnachten in Australië.

Overnachten

De Outback van Australië.

Met de Outback van Australië wordt het Noordelijk Territorium en West-Australië, en delen van de deelstaten Queensland, Nieuw-Zuid-Wales en Zuid-Australië bedoeld. Hierin vallen verschillende klimaatzones en landschappen.

In West Australië is de Outback soms zelfs ontoegankelijk. Soms regent het er jaren niet en de temperatuur kan oplopen naar zo'n 50 graden.

In Queensland bestaat de Outback vooral uit tropisch regenwoud. Altijd nat.

Bezoek de Outback in het voorjaar of in het najaar. Dan zijn de weersomstandigheden het meest gematigd.

Queensland en NorthernTerritory.

Het zuidoosten van Australië.

In het Zuid-oosten van Australië liggen de deelstaten Victoria en New South Wales (NSW). In Victoria liggen de steden Melbourne en Geelong. In New South Wales ligt de stad Sydney.

De laatste jaren is New South Wales een gebied met veel droogte en in de zomermaanden (december en januari) zijn er dramatisch veel bosbranden.

In Victoria is het klimaat beter. De winter, in onze zomermaanden, is in Melbourne mild, zo rond de 11°C en nat. Tussen december en maart is het rond de 21 °C. In de heuvels van Victoria kan dan sneeuw liggen.

Kaart van Australië.

Australië

Low budget vakantie in Australië.

Het eiland Tasmanië

Het eiland Tasmanië heeft een relatief koel klimaat. Tussen December en Februari is het er rond de stad Launceston 24 °C, in de winter (tussen juni en augustus) is het er tussen de 12 °C en 3 °C.

De havenstad Hobart is een populaire toeristenbestemming.

kaartjes voor dagtrips op Tasmanië.

Rondreizen in Tasmanië.

Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland.

In Nieuw-Zeeland is het net zoals in Australië tijdens onze zomer winter en omgekeerd. Het klimaat van Nieuw Zeeland is door haar zeeklimaat gematigder dan Australië en je kunt er het hele jaar naartoe. Het weer kan in Nieuw Zeeland echter wel altijd omslaan.

Op het Zuidereiland is het een paar graden warmer dan op het Noordereiland. Het kan in Wellington aardig aan de frisse kant zijn.

In Nieuw Zeeland valt de zomervakantie in december, januari en februari. Net zoals tijdens onze zomervakantie is het er in de hotels en hostels dan drukker en duurder.

Vakantie in Nieuw Zeeland.

kaartjes voor attracties en dagtrips in Nieuw Zeeland.

De attracties van Wellington.