Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget naar Australië

Australië is opgedeeld in acht staten: New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmania, South Australia, West Australia, Queensland en het Noordelijk Territorium.

Hier vind je informatie over hotels, vliegreizen en visa voor Australië.

    Low budget in Australië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in Australië > Reizen naar Australië
Australië: Queensland en Northern Territory Reizen en vakantiewerk in Australië Goedkoop overnachten in Australië
Een goedkope vakantie in Australië
Vakantie in Australië
Vakantie in Australië

In vergelijking met Nederland is Australië een oase van rust en schoonheid. Australië is bijna 200 keer zo groot dan Nederland en er wonen ruim 150 keer minder mensen per km2. Australië bestaat grotendeels uit woestijn, de zogenaamde 'outbacks'. Australië staat verder bekend om zijn bijzondere diersoorten.

Ook bezit Australië over talrijke prachtige (tropische) regenwouden en natuurparken. Je kunt er varen tussen de krokodillen, je verdiepen in de Aboriginal cultuur, zwemmen in de prachtige zeeën bij eindeloze witte stranden of je kunt proberen je vakantie 'terug te verdienen' door in Australië te gaan werken.

Reizen naar Australië

Er is maar één snelle manier om in Australië te komen en dat is per vliegtuig. Vaak met een tussenstop in Azië. Inclusief overstap duurt de reis ongeveer een volledige dag (24 uur).

De prijzen voor een vlucht liggen gemiddeld rond de 1000 euro voor een heen en terugreis. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper het wordt.

De meeste vluchten naar Australië vanaf de vliegvelden van Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Brussel gaan naar Sydney. Laat de prijs van de ticket je niet tegenhouden, want al voor 40 euro per dag kun je in Australië low budget rondkomen.

Houd er rekening mee, dat er op de vliegtickets verschillende termijnen zijn verbonden. Bij sommige vliegtickets moet je binnen een maand terugvliegen, bij de andere tickets binnen 2, 6 of 12 maanden.

Goedkope vliegtickets naar Australië

Tips voor je handbagage Bagage veilig meenemen
vliegveld Sydney
Foto: De meeste toeristen vliegen vanaf Nederland naar Sydney

Sommige reizigers vliegen liever naar Melbourne of Adelaide dan naar een plaats in het noorden. In het zuiden van Australië is het namelijk een stuk minder warm dan in het noorden.

Als je van zuid naar noord trekt heb je tijd om aan de temperatuur te wennen.

Binnen Australië moet je voor de grotere afstanden ook eens kijken bij prijsvechter Virgin Austria voor goedkope binnenlandse vluchten.

Reisbureau voor backpackers

Wanneer naar Australië te reizen

De rustigste tijd van het jaar om te reizen is vanaf juli. In Australië wordt het nooit echt koud (+/- 15 graden), maar het is wel handig te weten dat de seizoenen omgedraaid zijn.

Als het in Nederland zomer is, dan is het in Australië winter.

Het zuiden van Australië is altijd wat kouder dan het noorden. Zomers kan het in het noordelijk deel van Australië tegen de 50 graden worden.

De beste periode om in Australië te reizen

Visum voor Australië

Voor een verblijf in Australië heb je een visum in je paspoort of een Electronic Travel Authority (ETA, electronisch visum, gekoppeld aan je paspoortnummer) nodig.

Het visum kun je bij de Australische ambassade krijgen. Je kunt ook online een visum aanvragen.

Er zijn een aantal soorten visa

Het 'working holiday visum' kun je aanvragen als je tussen de 18 en de 30 jaar bent. Je kunt hiermee een jaar reizen en werken in Australië.

Australië is dan ook populair onder backpackers vanwege de mogelijkheden om werken in Australië en een low budget vakantie te combineren.

Boven de 30 kom je niet voor een 'working holiday permit' in aanmerking en heb je een toeristenvisum nodig. Deze is tot een duur van 3 maanden gratis. Tegen meerkosten kun je ook een visum van 6 maanden krijgen.

Als je in Australië wilt werken in een specifieke sector waar je een opleiding voor nodig hebt kun je een Skilled Visa aanvragen. Je mag hiervoor niet ouder zijn dan 45 jaar.

Houdt er rekening mee, dat het aanvragen van een visum ongeveer een maand duurt.

Werken in Australië

Vraag de gratis brochure aan over werken in Australië

Je telefoon of tablet opladen in Australië

In Australië worden andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan hier. Je kunt dus niet zomaar een oplader in Australië gebruiken.

Tip: Neem een reisstekker of wereldstekker mee naar Australië.

Informatie over goedkoop rondreizen in Australië

 
 
Australië
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren

 
 
Australië
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Reserveren
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact