rugzaktrips vakantie

Low budget naar Australië.

Australië is opgedeeld in acht staten: New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmania, South Australia, West Australia, Queensland en het Noordelijk Territorium.

Hier vind je informatie over hotels, vliegreizen en visa voor Australië.

Vakantie in Australië.

Australië een oase van rust en schoonheid. Australië is bijna 200 keer zo groot dan Nederland en er wonen ruim 150 keer minder mensen per km2. Australië bestaat grotendeels uit woestijn, de zogenaamde 'outbacks'.

Ook bezit Australië over talrijke (tropische) regenwouden en natuurparken. Je kunt er varen tussen de krokodillen, er zijn bijzondere dieren, je kunt duiken in de prachtige zee en er zijn brede witte stranden.
Je kunt je verblijf verlengen door in Australië te gaan werken.

Overnachten in Australië.

Overnachten

Reizen naar Australië.

Er is maar één snelle manier om in Australië te komen en dat is per vliegtuig. Vaak met één of meer tussenstops in Azië. Inclusief overstap duurt de reis ongeveer een volledige dag (24 uur).

De prijzen voor een vlucht zijn vanaf ongeveer 1000 euro voor een heen en terugreis. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper het wordt.

De meeste vluchten vanuit Nederland naar Australië gaan naar Sydney.

Bij sommige vliegtickets moet je binnen een maand terugvliegen, bij de andere tickets binnen 2, 6 of 12 maanden. Dat maakt het vergelijken van ticketprijzen wat lastiger.

Goedkope vliegtickets naar Australië.

Het weer in Australië.

In het zuiden van Australië is het veel minder warm dan in het noorden. Zomer in Australië, dat is rond de kerstvakantie, kan het in het noordelijk deel van Australië tegen de 50 graden worden.

Sommige reizigers vliegen dan ook liever naar Melbourne of Adelaide dan naar een plaats in het noorden. Als je van zuid naar noord trekt heb je tijd om aan de temperatuur te wennen.

De beste periode om naar Australië te reizen

De rustigste tijd van het jaar om in Australië te reizen is vanaf juli. In Australië wordt het nooit echt koud, maar het is wel handig te weten dat de seizoenen omgedraaid zijn. Als het in Nederland zomer is, dan is het in Australië winter.

In de maanden december en januari zijn er de laatste jaren ook in het zuiden hittegolven en grote bosbranden.

De beste periode om naar Australië te reizen.

Attracties in Sydney.

Een visum voor Australië.

Voor een verblijf in Australië heb je een visum in je paspoort of een Electronic Travel Authority (ETA, electronisch visum, gekoppeld aan je paspoortnummer) nodig.

Je kunt online een E-visum aanvragen.

Een werkvisum voor Australië.

Australië is dan ook populair onder backpackers vanwege de mogelijkheden om werken in Australië en een low budget vakantie te combineren. Met een Working Holiday Visum kun je 12 maanden in Australië blijven en werken.

Als je ouder bent dan 30 jaar kom je niet voor een Working Holiday Visum in aanmerking.

Werken in Australië.

Een brochure over werken in Australië.

kaartjes voor attracties en vervoer in Australië.

Vervoer vanaf Sydney Airport.

Je telefoon of tablet opladen in Australië.

In Australië worden andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan hier. Je kunt dus niet zomaar een oplader in Australië gebruiken.

Neem dus een reisstekker of wereldstekker mee naar Australië.

Een reisstekker voor Australië.

Powerbanks en opladers.

Australië