rugzaktrips vakantie

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Als je tijdens je vakantie veel contact wilt hebben met de bevolking kun je je opgeven voor vrijwilligerswerk. Hieronder vind je informatie over vrijwilligerswerk in Azië, Afrika en Amerika.

Vrijwilligerswerk in Afrika, Azië en Latijns-Amerika

Vroeger bestond het vrijwilligerswerk vooral uit helpen bij archeologische opgravingen in Frankrijk of activiteiten voor de arme jeugd in voormalige Oostblok landen. Tegenwoordig is het vrijwilligerswerk vooral geconcentreerd in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Vrijwilligerswerk in het buitenland bestaat meestal uit sociale projecten.

Meestal betaal je voor deelname aan een vrijwilligerswerk programma. Maar er zijn ook enkele programma's die gesubsidieerd worden door de Nederlandse overheid. Vooral de programma's in Afrika kunnen rekenen op Nederlandse overheidssteun.

Ook worden sommige vrijwilligers programma's gecombineerd met een taalcursus.

Informeer bij Travelactive voor de mogelijkheden

lesgeven

De activiteiten van Travelactive

De meeste vrijwilligersprogramma’s bieden naast het werk extra activiteiten. Zo bieden sommige vrijwilligersprogramma’s taalcursussen aan. Je kunt naast je vrijwilligerswerk bijvoorbeeld Spaans of Swahili leren. Anderen bieden safari’s of zwerftochten aan.

Als je deelneemt aan een vrijwilligersprogramma van bijvoorbeeld Travelactive zijn kost en inwoning in de prijs inbegrepen. Ook de extra activiteiten zijn inbegrepen. Tijdens het hele programma kan je altijd terugvallen op een partnerorganisatie voor welke vraag of probleem dan ook. Sommige bemiddelingsorganisaties werken zelfs met een persoonlijke begeleider vanaf het moment dat je voor het programma bent ingeschreven.

Informeer bij Travelactive

Spaans leren naast je werk

Als je in Spanje of Latijns-Amerika wilt werken kun je je ook inschrijven bij Don Quijote. Je gaat dan 4 maanden intensief Spaans leren in een taalschool in het buitenland.

Er zijn taalscholen in o.a. Mexico, Chili, Peru, Costa Rica, Cuba en Argentinië. Don Quijote regelt vervolgens vrijwilligerswerk in de sociale sector voor je. Zo krijg je volop de gelegenheid om veel Spaans te spreken.

Meer over het programma van Don Quijote

Wildpark

Safari in een wildpark

Wild Life (Afrika, Azië en Zuid-Amerika)

Als je liever met dieren aan de slag gaat kun je kiezen uit verschillende WildLife programma's. De meeste bemiddelingsorganisaties bieden speciale programma's aan die gericht zijn op het werken met dieren.

De WildLife programma's hebben voor het merendeel Afrika als bestemming. Vaak kun je tijdens de WildLife programma's ook deelnemen aan extra activiteiten zoals safari’s.

wildparken

Travel Active heeft WildLife programma's in Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Net als bij de sociale projecten zijn kost en inwoning bij de prijs inbegrepen. Ook voor de extra activiteiten betaal je meestal niet extra. Alle deelnemers worden uitgebreid begeleid.

Informeer bij Travelactive

wildpark