rugzaktrips vakantie

Boerderijwerk in het buitenland (betaald).

In landen als Noorwegen, Ierland, Frankrijk, Denemarken, Australië en Engeland is fruit plukken populair bij backpackers die lang rondreizen. Hieronder vind je een aantal adressen met vacatures voor fruitplukkers.

Boerderijwerk in Noorwegen en Ierland

Boerderijwerk in Noorwegen en Ierland als Working Guest is vooral bedoeld om je kennis te laten maken met de het land, zijn cultuur en zijn inwoners. Verwacht dus niet veel inkomsten.

Je helpt als Working Guest mee met het werk op de boerderij. Dit werk kan van alles zijn zoals plukken, hooien, dieren verzorgen enzovoort. Het werk op de boerderij kan zwaar zijn.

boerderij noorwegen

Bemiddeling bij werken in Noorwegen en Ierland

Voor boerderijwerk in Noorwegen en Ierland kun je naar de bemiddelingsorganisaties gaan. Je moet dan aan de bemiddelaar betalen om deel te kunnen nemen aan het programma. De bemiddelingsorganisaties werken samen met partner organisaties in het land van bestemming. Hier kan je terecht voor welk probleem dan ook. Kost en inwoning en verzekeringen zijn meestal in de prijs van het programma inbegrepen.

Voor het werk op de boerderij ontvang je een vergoeding. Die is meestal niet hoog. Daar staat tegenover dat je ook niet veel uitgaven hebt.

De bemiddelingsorganisaties voor vakantiewerk

Werken op een boerderij in Frankrijk, Engeland, Amerika, Australië en Denemarken

Boerderijwerk in het buitenland blijft ook populair onder de zomerbaantjes. Je verdient er meestal niet veel mee maar je hebt weinig kosten voor verblijf en je maakt op een andere manier kennis met het land en haar bevolking.

In Frankrijk , Denemarken, Australië en Engeland is fruit plukken en werken met dieren een geliefde manier om tijdens het reizen wat bij te verdienen tijdens de zomervakantie.

Boerderijwerk via Travel Active

druivenpluk

De druivenpluk in Zuid-Frankrijk en Spanje trekt altijd veel studenten.

Werken in een National Park in de VS.

Je kunt goedkoop in de VS verblijven als je iedere dag gaat werken in één van de vele prachtige natuurgebieden van Californië of Arizona. Je werkt vier tot acht dagen en daarna heb je drie tot zes dagen vrij.

Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld van San Francisco of Phoenix en je overnacht als je vrij bent in een hostel of vrijwilligershuis. Je werkt met andere vrijwilligers in parken als Grand Canyon en Yosermite National Park.

Rondreizen in de VS en Canada

Kersen pluk

Het werk in een National Park in de VS bestaat uit het herstellen van paden en het verwijderen van onkruid. Overnachten doe je in tenten en misschien met een kampvuurtje. Je kunt dit werk het grootste deel van het jaar doen.

Met de bus of de trein door de VS

Lees verder over dit soort vakantiewerk in de VS op de site van Activity International (zie onder).

fruitpluk

De fruitpluk in veel Zuid-Europese landen en in Australië wordt vaak door studenten gedaan.