Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Australië: Queensland en Northern Territory

Voor de kust van Queensland ligt het Great Barrier Reef. Leuk om te duiken maar ook om met een boot naar één van de vele tropische eilanden te varen.

In de woestijn van het Northern Territory liggen o.a. de stad Alice Springs en de beroemde rots Ayers Rock.

    Vakantie in Australië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in Australië > Queensland en Northern Territory
Reizen en werken in Australië Het reisbureau voor Backpackers Low budget vakantie in Australië
Vakantie in Queensland en Northern Territory
Zoek op de site
fraser island
Mt Maroon op Queensland
Rondom Ayers Rock loopt een pad zodat je de berg goed kunt bekijken.
groot bariere rif
Duiken bij het Great Barrier Reef in Queensland.
Kaart van Australië
tickets
Kaartjes voor attracties
Australië: Queensland en Northern Territory
Queensland

Queensland heeft een afwisselende kustlijn, er zijn bergen en watervallen. Je vindt er langs de kust enkele grote steden zoals Brisbane en Cairns. Queensland is beroemd door het Great Barrier Reef en het Daintree Rain Forest.

Dit moet je niet missen in Queensland

> Het Great Barrier Reef is een schitterend rif (2000 km!!) dat langs de hele kust van Queensland ligt. Het is een waar paradijs voor duikers.

Het stadje Airly Beach ligt in het hart van het Great Barrier Reef. Vanuit Airlie Beach kun je zeiltochten maken naar de Whitsunday eilanden en per boot het Great Barrier Reef verkennen.

Ook kun je in Airly Beach goedkope duikcursussen nemen.

Op Frasier Island kun je in Hervey Bay een auto (4WD) huren en over de onverharde wegen rijden.
> Het Great Barrier Reef is een schitterend rif (2000 km!!) dat langs de hele kust van Queensland ligt. Het is een waar paradijs voor duikers.

Het stadje Airly Beach ligt in het hart van het Great Barrier Reef. Vanuit Airlie Beach kun je zeiltochten maken naar de Whitsunday eilanden en per boot het Great Barrier Reef verkennen.

Ook kun je in Airly Beach goedkope duikcursussen nemen.

> De Whitsunday eilanden zijn 74 eilanden die worden omschreven als het paradijs op aarde. Je vindt hier dus de bekende witte zandstranden, koraalriffen, vrijwel alleen maar onbewoonde eilanden en schitterende rotspartijen. Vanuit Airlie Beach kun je diverse boottochten maken naar de Whitsunday eilanden.

Een aanrader is de driedaagse cruise rond de eilanden, met overnachting aan boord. Veel backpackers doen dit omdat het goedkoper is dan drie dagen in een resort en zeker leuker.

> De Keppel eilanden zijn de lege droomeilanden van de posters. Je vindt hier ongerept wit zand, omringd met hemelsblauw water. Een aantal van deze eilanden zijn te bereiken vanaf Rosslyn Bay.
> Fraser eiland is het grootste zandeiland ter wereld. Je vindt hier regenwouden en rode steenformaties. Op het eiland zijn 40 meren met helder water dat zo schoon is dat je het kunt drinken.

Ga niet zwemmen in zee want de stroming is sterk en de vele haaien kunnen humeurig zijn. Eli Creek is een aanrader. In het heldere water van dit kleine riviertje zwemmen schilpadden en je kunt daartussen zwemmen.

Je kunt in het plaatsje Hervey Bay een auto (4WD) huren. Ga kamperen in de wildernis maar blijf op afstand van de dingo's.

> Noosa Head is het surfparadijs van Queensland. Noosa Head ligt anderhalf uur rijden van Brisbane.
> Het beroemde Daintree National Park in Queensland is het oudste regenwoud ter wereld.

Kaartjes voor de attracties en tours

Northern Territory

Het Noordelijk Territorium is de staat waar je de Outback van Australië vindt. In het Noordelijk Territorium vind je veel ruige natuur, bergen en watervallen.

Plaatsen die je moet zien zijn Alice Springs, Ayers Rock (ook bekend als Uluru), Katherine River Gorge, Kings Canyon, de Olgas en Kata Tjuta.

Dit moet je niet missen in het Northern Territory

Ayers rock in Australie
Foto: Uluru (Ayers Rock)
> Uluru (Ayers Rock) is de zeer indrukwekkende heilige berg (eigenlijk een monoliet) van de Aboriginals en het bekendste symbool van Australië.

Bezoek Ayers Rock rond zonsopgang of zonsondergang omdat dan de rots lijkt te verkleuren.

Ayers Rock ligt in Nationaal Park Uluru-Kata Tjuta. In het park is een vakantiepark en er zijn vlakbij enkele hotels en blokhutten waar je kunt overnachten.

Ayers Rock ligt 440 km van Alice Springs.

Overnachten bij Ayers Rock

Alice Springs in Australie
Foto: De omgeving van Alice Springs
> Een uur rijden van de plaats Darwin vind je Adelaide River Crossing waar je vanuit een boot krokodillen kunt bekijken.
> Het Kakadu Park is een zeer mooi park met watervallen, rotsplateaus en rivieren. Je kunt hier o.a. een onvergetelijke boottrip maken.
> De Aboriginal culture tour in Manyallaluk ongeveer 100 km van de stad Katherine. Het is wel toeristisch.
> In het plaatsje Tennant Creek vind je de goudmijnen. Pas toen er lang geleden goud werd gevonden, trokken vele emigranten naar Australië. Je zou in Tennant Creek goud kunnen vinden maar je hebt daarvoor wel wat geluk nodig.
> De Kings Canyon is één van de mooiste canyons van Australië. Je kunt hier eindeloos hiken.

Kaartjes voor de attracties en tours

Informatie voor je budget vakantie in Australië

 
 
Australië
 
 
Hiken en kamperen
 
zoek naar campings
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
Australië
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact