rugzaktrips vakantie

Queensland en Northern Territory.

Voor de kust van Queensland ligt het Great Barrier Reef. Leuk om te duiken maar ook om met een boot naar één van de vele tropische eilanden te varen.

In de woestijn van het Northern Territory liggen o.a. de stad Alice Springs en de beroemde rots Ayers Rock.

Kaart van Australië.

Australië

Rondtrekken in Queensland.

Queensland heeft een afwisselende kustlijn, er zijn bergen en watervallen. Langs de kust liggen grote steden als Brisbane en Cairns.

Queensland is beroemd door het Great Barrier Reef en het Daintree Rain Forest.

Het Great Barrier Reef is een schitterend rif (2000 km!!) dat langs de hele kust van Queensland ligt. Het is een waar paradijs voor duikers.

kaartjes Duiken in het Great Barrier Reef.

Overnachten in Australië.

Overnachten

Het Great Barrier Reef bij Airly Beach.

Het stadje Airly Beach ligt in het hart van het Great Barrier Reef. Vanuit Airlie Beach kun je zeiltochten maken naar de Whitsunday Eilanden en per boot het Great Barrier Reef verkennen. Ook kun je in Airly Beach goedkope duikcursussen nemen.

De Whitsunday eilanden zijn 74 eilanden die worden omschreven als het paradijs op aarde. Je vindt hier dus de bekende witte zandstranden, koraalriffen, vrijwel alleen maar onbewoonde eilanden en schitterende rotspartijen.

Vanuit Airlie Beach kun je diverse boottochten maken naar de Whitsunday eilanden. Een aanrader is de driedaagse cruise rond de eilanden, met overnachting aan boord. Veel backpackers doen dit omdat het goedkoper is dan drie dagen in een resort en zeker leuker.

Duiken en snorkelen.

De kust van Queensland.

De Keppel eilanden zijn de lege droomeilanden van de posters. Je vindt hier ongerept wit zand, omringd met hemelsblauw water. Een aantal van deze eilanden zijn te bereiken met een veerboot vanuit Rosslyn Bay.

Noosa Head is het surfparadijs van Queensland. Noosa Head ligt anderhalf uur rijden van Brisbane.

Het beroemde Daintree National Park in Queensland is het oudste regenwoud ter wereld.

kaartjes voor boottochten in Queensland.

autoverhuur

Op Fraser Island kun je in Hervey Bay een auto (4WD) huren.

Fraser eiland.

Fraser eiland is het grootste zandeiland ter wereld. Je vindt hier regenwouden en rode steenformaties. Op het eiland zijn 40 meren met helder water dat zo schoon is dat je het kunt drinken.

Ga niet zwemmen in zee want de stroming is sterk en de haaien kunnen humeurig zijn. Eli Creek is een aanrader. In het heldere water van dit kleine riviertje zwemmen schildpadden en je kunt daartussen zwemmen.

Ga kamperen in de wildernis maar blijf op afstand van de dingo's.

De attracties van Alice Springs.

Northern Territory

Het Noordelijk Territorium is de staat waar je de Outback van Australië vindt. In het Noordelijk Territorium vind je veel ruige natuur, bergen en watervallen.

Plaatsen die je moet zien zijn Alice Springs, Ayers Rock (ook bekend als Uluru), Katherine River Gorge, Kings Canyon, de Olgas en Kata Tjuta.

Rondom Ayers Rock loopt een pad zodat je de berg goed kunt bekijken.

De hotels en hostels in Northern Territory.

kaartjes voor trektochten in Northern Territory.

Uluru (Ayers Rock).

Uluru (Ayers Rock) in Northern Territory is de zeer indrukwekkende heilige berg (eigenlijk een monoliet) van de Aboriginals en het bekendste symbool van Australië.

Bezoek Ayers Rock rond zonsopgang of zonsondergang omdat dan de rots lijkt te verkleuren. Ayers Rock ligt in Nationaal Park Uluru-Kata Tjuta. In het park is een vakantiepark en er zijn vlakbij enkele hotels en blokhutten waar je kunt overnachten.

Ayers Rock ligt 440 km van Alice Springs.

Verken de omgeving van Uluru met een gids.

Enkele attracties in Northern Territory.

  1. Een uur rijden van de plaats Darwin ligt de Adelaide River Crossing waar je vanuit een boot krokodillen kunt bekijken.
  2. Het Kakadu Park is een zeer mooi park met watervallen, rotsplateaus en rivieren. Je kunt hier o.a. een onvergetelijke boottrip maken.
  3. De Aboriginal culture tour in Manyallaluk ongeveer 100 km van de stad Katherine. Het is wel toeristisch.
  4. De Kings Canyon is één van de mooiste canyons van Australië. Je kunt hier eindeloos hiken.
  5. Goud zoeken bij het plaatsje Tennant Creek.