rugzaktrips vakantie

Vakantie in Zuidoost Australië.

De meeste toeristen vliegen vanuit Schiphol, Brussel of Eindhoven naar het vliegveld van Sydney in Zuidoost Australië.

Naast Sydney liggen hier ook steden als Canberra en Melbourne in Zuidoost Australië. Vergis je echter niet in de afstanden als je wilt rondreizen.

New South Wales: Sydney.

In de deelstaat New South Wales ligt Sydney, de grootste stad van Australië. New South Wales heeft een prachtig landschap met bergen, watervallen, regenwouden en stranden.

Een derde van alle Australiërs woont in Sydney. De vakantie van de meeste Nederlandse toeristen begint meestal in Sydney. The Rocks is het hart en historisch centrum van Sydney. In the Rocks zijn ook veel goedkope hotels.

De hotels en hostels in Sydney.

Overnachten in Australië.

Overnachten

De attracties van Sydney.

Sydney is een grote stad met heerlijke stranden en mooie parken. Het Sydney Opera House is wel het meest herkenbare monument van Australië.

Ook de Sydney Harbour Bridge is erg bekend. Deze enorme staalconstructie is meerdere malen zwaarder dan de Eiffeltoren.

Er liggen wel 30 stranden bij Sydney. De stranden Bondi Beach en Manly Beach zijn de twee meest bekende mooie witte stranden van Sydney.

kaartjes voor attracties en vervoer in Sydney.

De omgeving van Sydney.

 1. In Sydney kun je vanuit Circular Quay de ferry nemen naar plekken om te zeilen of kanoën.
 2. Ongeveer 90 km van Sydney liggen de Blue Mountains met watervallen, regenwouden en prachtige ravijnen.
 3. Je kunt bij Sydney goed surfen. Ga daarvoor naar Tamara Beach en Bondi Beach.

kaartjes voor de attracties van Sydney.

Melbourne

De skyline van Melbourne

Andere attracties in New South Wales

 1. Van juli tot oktober kun je uitstekend skiën in de Snowy Mountains. Het hoogste punt van de Snowy Mountains is de Mount Kosiuszko (tot 2228m).
 2. Surfen: De kust bij de stad Byron Bay is met zijn helderblauwe water en hoge golven een paradijs voor de surfers.
 3. De Outback: De wereldberoemde Outback van Australië met de plaatsen Bourke en Broken Hill.
 4. In New South Wales liggen prachtige natuurgebieden als: Warrumbungles, Royal National Park, Mt Warning National Park.

De attracties van Sydney.

Australian Capital Territory.

Het Australian Capital Territory ligt binnen New South Wales. In het Australian Capital Territory ligt de hoofdstad van Australië, Canberra. Verder bestaat het gebied voor 70% uit bossen. Er waren grote bosbranden maar het is interessant om te zien hoe de bossen zich kunnen herstellen.

Op 35 km van Canberra ligt het Namadgi National Park met prachtige valleien en bergen met door Aboriginals beschilderde rotsen.

Het Tidbinbilla Nature Reserve is een rustig park en je kunt hier gemakkelijk 'in contact' komen met kangoeroes, emoes en koala's.

De attracties van Canberra.

Melbourne in de deelstaat Victoria

Victoria is het 'dichtstbevolkte' gebied van Australië. Hier ligt de tweede stad van Australië: Melbourne.

Melbourne heeft mooie musea (bv. de National Gallery of Victoria is een aanrader), het heeft een uitgebreid uitgaansleven, volop winkels en markten ( o.a. Queen Victoria Market) en het lekkerste eten van Australië.

De hotels en hostels in Melbourne.

kaartjes voor de attracties van Melbourne.

De Great Ocean Road.

De kust van Victoria.

 1. De Great Ocean Road (300 km) van Anglesea naar Port Campbell Park is de meest spectaculaire autoroute van de wereld. Bekend zijn de rotsen the Twelve Apostles langs de Great Ocean Road, Victoria, Australië.
 2. Bij het plaatsje Warrnambool aan de zuidkust van Australië kun je vanaf mei t/m oktober walvissen zien zwemmen. Op de Logans Beach Road is een observatie platvorm waar je de walvissen met jong kunt zien. Er zijn ook dagen dat de walvissen zich niet vertonen.

De attracties van Melbourne.

Nationale Parken in Victoria.

 1. Healesville Sanctuary is een immens populair wildpark, waar je zo'n 300 typische Australische dieren in een natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Het park ligt een uur van Melbourne in Yarra Valley.
 2. Grampians National Park is een zeer oud landschap met kliffen en rotswanden, waar je oude rotstekeningen van de Aboriginals kunt tegenkomen. In het park kun je hiken, kamperen, picknicken, klimmen, mountainbiken en vissen.
 3. In de Grampians National Par kun je bergbeklimmen en er zijn rotsschilderingen. In de plaats Halls Gap zijn hostels.
 4. Op Philip Island zijn pinquins te zien. Elke dag lopen ze bij zonsondergang over het strand in parade naar de duinen.

kaartjes Leuke dingen doen in Victoria.

Philip Island.