Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vakantie in Zuidoost Australië

De meeste toeristen vliegen vanuit Schiphol, Brussel of Eindhoven naar het vliegveld van Sydney in Zuidoost Australië.

Naast Sydney liggen hier ook steden als Canberra en Melbourne in Zuidoost Australië. Vergis je echter niet in de afstanden als je wilt rondreizen.

    Vakantie in Zuidoost Australië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in Australië > Zuidoost Australië
Goedkoop overnachten in Australië Reizen en werken in Australië Low budget vakantie in Australië
Vakantie in Zuidoost Australië
 vlakbij Bondi Beach, Sydney, Australia op Tamarama Beach
Surfen bij Bondi Beach in Sydney
Kaart van Australië
Hostels en jeugdherbergen
Goedkope budget hotels
Zuidoost Australië
New South Wales

De grote stad Sydney

De vakantie van de meeste Nederlandse toeristen begint meestal in Sydney in Zuidoost Australië. Dit deel van Australië heeft een prachtig landschap met bergen, watervallen, regenwouden en stranden.

In New South Wales ligt Sydney, de grootste stad van Australië. Een derde van de Australiërs woont in Sydney. The Rocks is het hart en historisch centrum van Sydney. In the Rocks vind je ook het Sydney Visitor Centre en vele goedkope hotels.

Sydney is een grote stad met heerlijke stranden en mooie parken. Het Sydney Opera House is wel het meest herkenbare monument van Australië. Ook de Sydney Harbour Bridge is erg bekend. Deze enorme staalconstructie is meerdere malen zwaarder dan de Eiffeltoren.

Bondi Beach en Manly Beach zijn de twee meest bekende mooie witte stranden van Sydney. In totaal liggen er wel 30 stranden bij de stad.

Leuke dingen doen in New South Wales

1. De omgeving van Sydney. In Sydney kun je vanuit Circular Quay de ferry nemen naar plekken om te zeilen of kanoën. Ongeveer 90 km van Sydney liggen de Blue Mountains met watervallen, regenwouden en prachtige ravijnen.

2. Wintersport: Van juli tot oktober kun je uitstekend skiën in de Snowy Mountains. Het hoogste punt van de Snowy Mountains is de Mount Kosiuszko (tot 2228m).

3. Surfen: De kust bij de stad Byron Bay is met zijn helderblauwe water en hoge golven een paradijs voor de surfers. Ook bij Sydney kun je goed surfen. De foto linksboven is gemaakt bij Tamara Beach, in de buurt van Bondi Beach.

4. De Outback: De wereldberoemde Outback van Australië met de plaatsen Bourke en Broken Hill. Hier ligt de vliegbasis van The Flying Docters. Je kunt dit vliegveld ook bezoeken.

5. De South Coast: Onderweg van Sydney naar Melbourne vind je de South Coast met een hele mooie natuurlijke haven, de Jervis Bay en prachtige vissersdorpen.

6. Natuurparken: In New South Wales zijn prachtige natuurgebieden te vinden als: Warrumbungles, Royal National Park, Mt Warning National Park.

Australian Capital Territory

Het Australian Capital Territory ligt binnen New South Wales. In het Australian Capital Territory ligt de hoofdstad van Australië, Canberra. Verder bestaat het gebied voor 70% uit bossen. Op 35 km van Canberra ligt het Namadgi National Park met prachtige valleien en bergen met door Aboriginals beschilderde rotsen. Het Tidbinbilla Nature Reserve is een rustig park en je kunt hier gemakkelijk 'in contact' komen met kangoeroes, emoes en koala's.

Victoria

Victoria is het 'dichtstbevolkte' gebied van Australië. Hier ligt de tweede stad van Australië: Melbourne.

Melbourne heeft mooie musea (bv. de National Gallery of Victoria is een aanrader), het heeft een uitgebreid uitgaansleven, volop winkels en markten ( o.a. Queen Victoria Market) en het lekkerste eten van Australië.

Melborne
Foto\: De skyline van Melbourne

Te doen in Victoria

1. De Great Ocean Road (300 km) van Anglesea naar Port Campbell Park is de meest spectaculaire autoroute van de wereld. Bekend zijn de rotsen the Twelve Apostles langs de Great Ocean Road, Victoria, Australië.

2. Bij het plaatsje Warrnambool aan de zuidkust van Australië kun je vanaf mei t/m oktober walvissen zien zwemmen. Op de Logans Beach Road is een observatie platvorm waar je de walvissen met jong kunt zien. Er zijn dagen dat de walvissen zich niet vertonen.

3. Healesville Sanctuary is een immens populair wildpark, waar je zo'n 300 typische Australische dieren in een natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Het park ligt een uur van Melbourne in Yarra Valley.

4. Grampians National Park is een zeer oud landschap met kliffen en rotswanden, waar je oude rotstekeningen van de Aboriginals kunt tegenkomen. In het park kun je hiken, kamperen, picknicken, klimmen, mountainbiken en vissen.

Iets buiten het dorpje Halls Gap is het Brambuk bezoekerscentrum waar je informatie kunt krijgen en eventueel met een "cultural ranger" op stap kunt gaan.

Informatie voor je vakantie in Australië

 
 
Australië
 
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren
 
 
Australië
 
 
zoek naar campings
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact