rugzaktrips vakantie

Reizen in en naar Salzburg.

Het vliegveld van Salzburg ligt maar 4 km van het centrum. Vervoer vanaf het vliegveld van Salzburg gaat met de bus. Naast het vliegtuig kun je ook met de trein of de bus naar Salzburg reizen.

Hieronder vind je informatie over openbaar vervoer in Salzburg.

Salzburg

Salzburg gezien vanaf het kasteel Hohensalzburg.

Met het vliegtuig naar Salzburg.

Vanaf Rotterdam Airport verzorgt Transavia rechtstreekse low budget vluchten naar Salzburg. Vanaf Brussel en enkele Duitse steden zoals Keulen vliegen ook low budget maatschappijen op Salzburg.

Het vliegveld van Salzburg ligt zo'n 4 km van de stad vandaan.

Vervoer vanaf het vliegveld

Wie bij aankomst zich een dure taxirit wil besparen, kan voor de aankomsthal de speciale Airport Shuttle nemen. Nog goedkoper zijn de stadsbussen die iedere 10 minuten vanaf het vliegveld vertrekken. Vanaf het vliegveld van Salzburg vertrekken ook de meeste streekbussen naar plaatsen als Zell am See.

Met de stadsbus rij je in zo'n 15 minuten naar het centraal station. Vanaf het centraal station is het ongeveer 15 minuten wandelen naar het centrum. Je kunt natuurlijk vanaf het centraal station ook met het openbaar vervoer naar je hotel of hostel reizen.

Vervoer vanaf het vliegveld.

Overnachten

De Salzburg Card.

Met de Salzburg Card kun je ongelimiteerd gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Verder krijg je met de Salzburg Card gratis toegang tot de verschillende bezienswaardigheden in de stad.

De Salzburg Card is te koop voor een periode van 24, 48 of 72 uur.

kaartjes De Salzburg Card (met prijs)

De kaart van Oostenrijk.

Oostenrijk

De Autobahnen van Oostenrijk

Met de bus naar Salzburg.

Internationale bussen komen en vertrekken vanaf het centraal busstation in Salzburg. Ook vanuit Nederland vertrekken pendelbussen naar Salzburg. Kijk bijvoorbeeld eens bij de buslijnen van Flixbus.

Regionale bussen vertrekken vanaf het vliegveld of vanaf het centraal treinstation.

Met de pendelbus naar Salzburg.

Rondvaartboten in Salzburg.

overnachten

Het centrum van Salzburg.

Met de trein naar Salzburg.

Salzburg is goed per internationale trein te bereiken. Als je goedkoop met de trein naar Salzburg wilt kun je het beste je treinkaartjes naar Salzburg vanuit de zuidelijke Duitse steden zoals München kopen. De kaartjes zijn hier goedkoper dan vanuit Nederland.

Om goedkoop naar deze Duitse steden te reizen kun je in het weekend gebruik maken van de verschillende goedkope weekendkaartjes van de Duitse spoorwegen, de Deutsche Bahn.

Salzburg is ook gemakkelijk met de trein te bereiken vanuit andere Oostenrijkse steden als Wenen of Innsbruck.

Openbaar vervoer in Salzburg.

Het openbaar vervoer in Salzburg bestaat uit trolleybussen, stadsbussen en stadstreinen (S-bahn / Lokahl Bahn). De trolleybussen en stadsbussen brengen je naar alle delen van de stad. De stadstrein verzorgt voornamelijk het woon- en werkverkeer tussen Salzburg en de voorsteden.

In Salzburg hoef je geen aparte kaartjes te kopen voor bus en trein, zolang je maar binnen de stadsgrenzen blijft.

U kunt kaartjes bij de automaten kopen. Ook kunt u nog een los kaartje bij de chauffeur kopen maar dat is wel een euro duurder.

Fietsen in Salzburg

Salzburg is goed per fiets te verkennen. Door de hele stad vind je fietspaden die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voeren.

Als je zelf geen fiets meeneemt kun je op verschillende punten in de stad een fiets huren.

Fietstours en fietsenverhuur.

Tip: Als je een Salzburg Card hebt is openbaar vervoer gratis.