Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen in en naar Salzburg

Het vliegveld van Salzburg ligt maar 4 km van het centrum. Vervoer vanaf het vliegveld van Salzburg gaat met de bus. Naast het vliegtuig kun je ook met de trein of de bus naar Salzburg reizen.

Hieronder vind je informatie over openbaar vervoer in Salzburg.

    Low budget naar Salzburg
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Oostenrijk > Salzburg > Openbaar vervoer in Salzburg
Openbaar vervoer in Oostenrijk Goedkoop in Salzburg Low budget in Oostenrijk
Goedkoop vervoer in Salzburg
Reizen naar Salzburg
Met het vliegtuig naar Salzburg

Vanaf Rotterdam Airport verzorgt Transavia rechtstreekse low budget vluchten naar Salzburg. Vanaf Brussel en enkele Duitse steden zoals Keulen vliegen ook low budget maatschappijen op Salzburg.

Het vliegveld van Salzburg ligt zo’n 4 km van de stad vandaan.

Wie bij aankomst zich een dure taxirit wil besparen, kan voor de aankomsthal de speciale Airport Shuttle nemen. Nog goedkoper zijn de stadsbussen die iedere 10 minuten (om de 20 minuten op zon- en feestdagen) vanaf het vliegveld vertrekken. Vanaf het vliegveld van Salzburg vertrekken ook de meeste streekbussen naar bijvoorbeeld Zell am See.

Met de stadsbus rij je in zo’n 15 minuten naar het centraal station. Vanaf het centraal station is het ongeveer 15 minuten wandelen naar het centrum. Je kunt natuurlijk vanaf het centraal station ook met het openbaar vervoer naar je hotel of hostel reizen.

Goedkope vliegtickets vinden naar Salzburg - Met een taxi of shuttlebus naar je hotel

Voordat je op het vliegveld de stadsbus instapt kun je het beste eerst een Salzburg Card kopen bij de krantenkiosk op het vliegveld. Met deze Salzburg Card kun je ongelimiteerd gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Verder krijg je met de Salzburg Card gratis toegang tot de verschillende bezienswaardigheden in de stad.

De Salzburg Card is te koop voor een periode van 24, 48 of 72 uur.

tickets De Salzburg Card (met prijs).
Salzburg centrum
Salzburg gezien vanaf het kasteel Hohensalzburg.

Met de trein naar Salzburg

Salzburg is goed per internationale trein te bereiken. Als je goedkoop met de trein naar Salzburg wilt kun je het beste je treinkaartjes naar Salzburg vanuit de zuidelijke Duitse steden zoals München kopen. De kaartjes zijn hier goedkoper dan vanuit Nederland. 

Om goedkoop naar deze Duitse steden te reizen kun je in het weekend gebruik maken van de verschillende goedkope weekendkaartjes van de Duitse spoorwegen. Meer informatie vind je op website van de Deutsche Bahn.

Salzburg is ook gemakkelijk te bereiken vanuit andere Oostenrijkse steden zoals Wenen of Innsbruck.

Reizen per trein in Oostenrijk

Treinreizen naar Salzburg

Met de bus naar Salzburg

Internationale bussen komen en vertrekken vanaf het centraal busstation. Regionale bussen vertrekken vanaf het vliegveld of vanaf het centraal treinstation. Wie verder per bus of trein wil trekken kan met deze handige routeplanner zijn reis organiseren.

Openbaar vervoer in Salzburg

Het openbaar vervoer in Salzburg bestaat uit trolleybussen, stadsbussen en stadstreinen (S-bahn / Lokahl Bahn). De trolleybussen en stadsbussen brengen je naar alle delen van de stad. De stadstrein verzorgt voornamelijk het woon- en werkverkeer tussen tussen Salzburg en de voorsteden.

In Salzburg hoef je geen aparte kaartjes te kopen voor bus en trein, zolang je maar binnen de stadsgrenzen blijft. Losse kaartjes zijn 24 uur geldig. Je kunt ook een dagkaart of weekkaart bij een Trafik, dit is een sigarettenwinkel, kopen. Met deze kaart kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer (bus en trein) binnen Salzburg.

Losse kaartjes kun je in de bus met een toeslag bij de chauffeur kopen. Losse kaartjes kun je goedkoper bij Trafiks kopen.

Met de stedenpas Salzburg Card reis je gratis met het openbaar vervoer.

tickets De Salzburg Card.

Fietsen in Salzburg

Salzburg is goed per fiets te verkennen. Door de hele stad vind je fietspaden die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voeren.

Als je zelf geen fiets meeneemt kun je op verschillende punten in de stad een fiets huren.

Meer informatie voor je vakantie in Oostenrijk

Low budget in Oostenrijk Hostels en jeugdherbergen
Openbaar vervoer in Oostenrijk Campings in Oostenrijk
Bespaartips voor je vakantie Hiken en fietsen in Tirol
Goedkoop verblijf in Salzburg Reizen met de trein naar Salzburg
Low budget wintersport Tips voor je handbagage
Handige spullen in Oostenrijk Met je camera op reis
 
 
Salzburg
 
 
plattegrond van Oostenrijk
 
 
zoek naar hotels
 
 

-

 
 
plattegrond van Oostenrijk
 
 
Tirol in Oostenrijk
 
 
zoek naar hotels
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact