rugzaktrips vakantie

Low budget in Krakau, Polen.

Krakau is een studentenstad in Polen met een prachtig historisch centrum. Het is een leuke stad om in te shoppen en om in uit te gaan.

Vanaf luchthaven Schiphol kun je goedkoop met een rechtstreekse vlucht naar Krakau te vliegen.

kaartjes voor de attracties van Krakau.

centrum Krakau

Hier koop je een Zapiekanka, een stokbrood met pizza beleg.

Het centrum van Krakau.

Krakau was ruim 500 jaar de hoofdstad van Polen, totdat aan het eind van de 16de eeuw koning Zygmunt besloot dat Warschau de hoofdstad moest worden. Veel prachtige historische gebouwen in Krakau hebben de tweede wereldoorlog overleeft.

Het oude centrum van Krakau (Stare Miasto) is een cultureel hoogtepunt met zijn mooie oude plein en vele steegjes. Alle bezienswaardigheden liggen in en rond de oude binnenstad.

Ruim 10% van de inwoners van Krakau is student. Het is een levendige stad waar je voordelig kunt uitgaan en shoppen.

Overnachten in Krakau.

Krakau

Overnachten in Krakau.

In het oude centrum van Krakau is het lastig goedkope hotels of hostels te vinden. Vlak buiten het centrum of een stukje bussen ervandaan heb je veel meer kans op een goedkope overnachting.

In de zomer zijn er speciale studenten-hostels open, waar je vrij goedkoop kunt overnachten. Normaal wonen hier studenten, maar die gaan in de zomervakantie vaak naar huis.

Je hebt dan wel vaak een kamer voor je zelf, of met z'n tweeën. Dit in tegenstelling tot de jeugdherbergen maar die dan wel weer iets goedkoper zijn dan de studentenhostels. Wees op tijd met boeken, want er zijn in Krakau altijd veel toeristen.

De budget hotels en hotelaanbiedingen in Krakau.

Bezienswaardigheden buiten Krakau

  1. Vlakbij Krakau ligt het concentratiekamp Auschwitz
  2. Vlakbij Krakau ligt een enorme zoutmijn in Wieliczka.
  3. Vanuit Krakau reis je gemakkelijk naar de bergen. Per auto of bus is het ongeveer een uur rijden van Krakau naar Zakopane, een wintersportplaats in de Tatras, waar je kunt hiken en skiën.

kaartjes voor dagtrips buiten Krakau.

Vakantie in Polen.

Polen

Vervoer in Krakau

In de binnenstad van Krakau kun je alles te voet bereiken. Mocht je toch wat verder moeten lopen, dan zijn er nog mogelijkheden met de tram, bus of taxi (die over het algemeen niet duur zijn).

Let op bij het nemen van de taxi of er wel een prijs op het raam staat en of de auto een bedrijfslogo heeft.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Krakau.

Krakau

Vervoer naar Krakau

Met het vliegtuig ben je het snelst en vrij goedkoop in Krakau. Er vliegen budget maatschappijen rechtstreeks tussen Amsterdam Schiphol en Krakau.

Met de trein ben je zeker het dubbele aan tickets kwijt en reis je via Warschau. De treinreis duurt bijna een dag.

De afstand tussen Utrecht en Krakau over de weg is ongeveer 1200 km. Met de auto of de bus ben je dus meer dan 12 uur onderweg.

Je kunt Warschau en Krakau tijdens een stedentrip natuurlijk kunnen combineren. Er is een goede treinverbinding tussen de twee steden.