Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget vakantie in Krakau, Polen

Krakau is een studentenstad in Polen met een prachtig historisch centrum. Het is een leuke stad om in te shoppen en om in uit te gaan.

Vanuit Schiphol kun je goedkoop met een rechtstreekse vlucht naar Krakau te vliegen.

    Low budget reizen naar Krakau
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Polen > Low budget Krakau
Low budget in Warschau Wintersport in Polen. Goedkoop in Krakau
Low budget naar Krakau
Low budget in Krakau, Polen
Krakau

Krakau was ruim 500 jaar de hoofdstad van Polen, totdat aan het eind van de 16de eeuw koning Zygmunt besloot dat Warschau de hoofdstad moest worden.

Veel prachtige historische gebouwen in Krakau hebben de tweede wereldoorlog overleeft. Het oude centrum van Krakau (Stare Miasto) is een cultureel hoogtepunt met zijn mooie oude plein en vele steegjes.

Ruim 10% van de inwoners van Krakau bestaat uit studenten. Hierdoor heeft de stad een heel levendig uitgaansleven en veel op jongeren afgestemde winkels.

In Krakau is altijd wel een festival of ander evenement aan de gang.

Alles is gesitueerd in of rondom de oude binnenstad en ligt dus altijd op loopafstand.

Buiten het centrum van Krakau vind je nog Auschwitz en de enorme zoutmijn in Wieliczka.

Vanuit Krakau reis je gemakkelijk in de bergen. Per auto of bus is het ongeveer een uur rijden van Krakau naar Zakopane, een wintersportplaats in de Tatras, waar je kunt hiken en skiën.

Uitgaan en attracties in Krakau

Krakau krakau kasteel kasteel
Centrum van Krakau Kasteel Wavel kasteel

Overnachten in Krakau

In het oude centrum van Krakau is het lastig goedkope hotels of hostels te vinden. Vlak buiten het centrum of een stukje bussen ervandaan heb je veel meer kans op een goedkope overnachting.

In de zomer zijn er speciale studenten-hostels open, waar je vrij goedkoop kunt overnachten. Normaal wonen hier studenten, maar die gaan in de zomervakantie vaak naar huis. Douche en toilet moet je hier wel delen met anderen.

Je hebt dan wel vaak een kamer voor je zelf, of met z'n tweeën. Dit in tegenstelling tot de jeugdherbergen maar die dan wel weer iets goedkoper zijn dan de studentenhostels.

Wees op tijd met boeken, want het is in Krakau altijd erg druk met toeristen.

De budget hotels en hotelaanbiedingen in Krakau

Vervoer naar Krakau

Met het vliegtuig ben je het snelst en vrij goedkoop in Krakau. Er vliegen budget maatschappijen rechtreeks tussen Amsterdam Schiphol en Krakau.

Met de trein ben je zeker het dubbele aan tickets kwijt en reis je via Warschau. De treinreis duurt bijna een dag.

De afstand tussen Utrecht en Krakau over de weg is ongeveer 1200 km. Met de auto of de bus ben je dus meer dan 12 uur onderweg.

Je kunt Warschau en Krakau tijdens een stedentrip natuurlijk kunnen combineren. Er is een goede treinverbinding tussen de twee steden.

Vervoer in Krakau

In de binnenstad van Krakau kun je alles te voet bereiken. Mocht je toch wat verder moeten lopen, dan zijn er nog mogelijkheden met de tram, bus of taxi (die over het algemeen niet duur zijn).

Let op bij het nemen van de taxi of er wel een prijs op het raam staat en of de auto een bedrijfslogo heeft. Taxi's zonder prijs op het raam en zonder logo noemen ze in Krakau 'maffia-taxi's'...

Er zijn in Krakau een aantal toeristenbureaus die je graag helpen als je iets zoekt (Centrum Informacji Turystycznej). Er zijn hier gratis magazines te krijgen met informatie over de stad, zoals 'Welcome to Cracow'.

Meer over low budget naar Polen

Wintersport en bergvakantie in Polen. Goedkope hotels en hostels in Polen
Goedkope vluchten Schiphol - Krakau Warschau
Uitgaan en attracties in Krakau Uitgaan in Warschau
Tips voor je handbagage Bagage veilig meenemen
 
 
kaart van Polen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Polen
 
 
kaart van Polen
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact