rugzaktrips vakantie

Low budget naar Warschau.

Vanaf Amsterdam Schiphol en Brussel gaan er rechtstreekse goedkope vluchten naar Warschau. Vliegen is de goedkoopste manier om naar Polen te reizen. In Warschau aangekomen is er goed openbaar vervoer.

Hieronder vind je meer informatie voor een vakantie in Warschau.

Warschau.

In Warschau zijn meer winkels, musea, cafés, restaurants, theaters en andere uitgaansgelegenheden te vinden dan waar dan ook in Polen.

Aangezien het centrum van Warschau in de tweede wereldoorlog voor 90% is plat gebombardeerd, is er niet veel van het originele centrum overgebleven. Het hart van het oude centrum (Stare Miasto) is echter volledig herbouwd.

De attracties en uitgaan in Warschau.

Overnachten in Warschau.

overnachten

Vervoer naar Warschau.

Vanuit Nederland & België vliegen een aantal low budget maatschappijen vrij goedkoop richting Polen. Vanuit Brussel en Amsterdam kun je rechtstreeks naar Warschau vliegen. De vlucht duurt dan zo'n 2 uur.

Een andere mogelijkheid is om naar Warschau met iemand mee te rijden (te liften). Veel mensen reizen voor zaken richting Warschau en hebben soms nog wel een vrij plekje in de auto.

Een rit met de auto van Utrecht naar Warschau duurt ongeveer een 12 uur. Onderweg kun je het beste overnachten aan de ringweg van Berlijn.

Warschau en Krakau bezoeken.

Vanuit Amsterdam kun je eerst naar Krakau vliegen. Vanuit Krakau ben je dan in iets meer dan 3 uur met de trein in Warschau.

Je kunt deze twee steden dus in een stedentrip te combineren.

De attracties van Krakau.

Vliegvelden in Polen.

Polen

Vervoer vanaf het vliegveld.

Openbaar vervoer in Warschau.

In Warschau kun je reizen met de bus, tram of metro. Het metrostelsel is niet heel groot en bestaat maar uit één lijn. Met de bus of de tram bereik je meer plaatsen.

Koop bij één van de vele kleine kiosken een dagkaart, driedagenkaarten of weekkaart voor het openbaar vervoer.

Vervoer vanaf het vliegveld van Warschau.

Overnachten in Warschau.

Alhoewel Warschau de minst goedkope stad van Polen is, kun je er nog steeds goedkoop overnachten. Er is niet een specifieke wijk aan te wijzen waar veel low budget hotels of hostels zijn te vinden.

Het leukst is natuurlijk een hotel in de buurt van het oude centrum.

De goedkoopste overnachtingen zijn de hostels, studentenhostels (deze horen bij de universiteit zijn open afhankelijk van het seizoen) en kamers bij particulieren. Er is in het centrum van Warschau een mooi hostel.

Goedkope jeugdherbergen en hotels in Warschau.