rugzaktrips vakantie

De attracties en uitgaan in Warschau.

Warschau heeft een mooi centrum. In het centrum vind je veel hotels, restaurants en barretjes. Polen is voor ons nog goedkoop.

Hier vind je tips om als je op vakantie in Warschau bent goedkoop uit te gaan. Ook kun je lezen over de grootste zwarte markt in Europa die je in Warschau kunt vinden.

centrum Warschau

Het Cultuurpaleis met op de voorgrond de gitaar van het Hard Rock Café Warschau.

De attracties in en om Warschau.

De meeste toeristen gaan naar Warschau om het herbouwde oude centrum te bezoeken. In de oorlog volledig verwoest, maar in een aantal jaren na de oorlog prachtig en volledig herbouwd. Hier kun je heerlijk wandelen door 'oude' steegjes. En bezoek op zondag gratis het sfeervolle koninklijk paleis aan Plac Zamkowy.

In de stadswijk Praga aan de rechterzijde van de rivier de Vistula (Wisa) vind je de grootste zwarte markt van Europa naast het station Dziesiêciolecia. Hier wordt alles verkocht wat je maar kunt bedenken en je wellicht kwijt was. Pas goed op je spullen als je hier rondloopt.

Overnachten in Warschau.

overnachten

Meer bezienswaardigheden in Warschau.

In het centrum van Warschau staat het grote 273 meter hoge cultuurpaleis. Dit is een cadeau van Stalin uit de jaren 50. Dit symbool van het communisme herbergt o.a. een aantal musea, een bioscoop, een concertzaal, een zwembad en een theater.

Je kunt met de lift naar de 30ste verdieping voor van het beste uitzicht over Warschau, want hier zie je het lelijke cultuurpaleis niet.

kaartjes voor attracties in Warschau.

Het Lazienki Park

Warschau heeft veel parken en parkjes, met gezellige cafés die zomers hun bankjes en tafeltjes buiten zetten.

Het mooiste park is het Lazienki Park, met niet alleen mooie heuvelachtige, bosrijke natuur met verscheidene meertjes, maar ook met een aantal koninklijke paleizen. De klassieke Poolse componist Chopin wordt hier geëerd met een eigen gedeelte in het park, compleet met standbeeld en in de zomer op zondag een gratis openluchtconcert.

Lazienki Park

Het Lazienki Park met paleizen, beelden en pauwen.

Uitgaan in Warscha.

Als je van theater en klassieke muziek houdt moet je naar Warschau. Vooral de concerten van Chopin zijn populair bij toeristen. Maar Warschau staat ook bekend om zijn levendige jazz. Bijna iedere dag kun je gratis of tegen een geringe vergoeding van live muziek genieten.

Een absolute aanrader is Tygmont Live Club in de straat Ul. Mazowiecka. Een andere leuke tip is Dekada Club in de straat Ul. Grojecka.

Uitgaan in Warschau.

Bars in het centrum van Warschau.

Warschau

Eten & te drinken in Warschau.

In Warschau zijn heel veel restaurants en bars te vinden. Zowel heel goedkoop als peperduur en zowel traditioneel Pools als allerlei exotische keukens.

Het goedkoopst zijn de melkbarretjes (Bar Mleczny). Dit is niet de plek voor een romantisch dinertje, maar uitermate geschikt voor de kleine portemonnee en de snelle hap. In de bekende winkelstraat "Nowy Swiat" (Nieuwe Wereld) is nog een melkbar te vinden: Bar Familijny op nr. 39. Er paar jaar geleden waren er nog drie in deze straat.

Maar ook in de normale restaurants hoef je niet meer kwijt te zijn dan 15 euro voor een maaltijd per persoon, natuurlijk inclusief een halve liter bier.

Voordelige restaurants in Warschau.