rugzaktrips vakantie

Goedkope restaurants en eethuizen in Warschau.

In Warschau kun je het grootste aanbod aan eettentjes, fastfood en restaurantjes van Polen vinden. Restaurants zijn in Warschau redelijk goedkoop maar naarmate je meer richting het centrum van Warschau gaat zijn de prijzen hoger.

Echt goedkoop eten doe je bij een fastfood kraampje of in een Bar Mleczny. Hieronder vind je enkele adressen waar je goedkoop kunt eten.

Warschau

De fastfood stalletjes onder het glazen dak van winkelcentrum Zlote Taracy zijn goed en goedkoop.

Goedkope restaurants in Warschau.

De oude stad in Warschau is voor veel toeristen de belangrijkste reden om de stad te bezoeken en hier vind je dan ook een gevarieerd aanbod aan restaurants. In Warschau zijn de restaurants en eettentjes geënt op één van de twintig verschillende keukens die er in Polen te vinden zijn.

Zo zijn er in het centrum van Warschau Russische, Indiase, Italiaanse, Mexicaanse, Poolse, Oekraïense, Joodse, Hongaarse, Afrikaanse, Amerikaanse, Balkan en Tsjechische restaurants.

Overnachten in Warschau.

overnachten

Goedkoop eten in een Bar Mleczny.

Overdag kun je nog goedkoop eten in een Poolse melkbar, een Bar Mleczny.. Deze zelfbedieningsrestaurants stammen nog uit de tijd van het communisme, toen er voornamelijk zeer voordelige maaltijden werden geserveerd die gebaseerd waren op melkproducten. De aankleding en sfeer van een Bar Mlecny doet nog steeds denken aan een kantine in de periode voor de val van de muur.

Tegenwoordig krijg je er gerechten zoals je die in een Pools huishouden zou kunnen krijgen. De gerechten in een melkbar zijn veel goedkoper dan in een restaurant of eetcafé. Voor een paar euro heb je al een aardige maaltijd.

De Bar Mleczny in Polen hebben een cult status dus je zult er ook wel andere toeristen tegenkomen. Helaas worden veel Bar Mleczny in Warschau gesloten.

Enkele adressen van Bar Mleczny.

 • Bar Mleczny Familijny (ook op zaterdag en zondag open)
  Adres: Nowy Swiat 39, Sródmiescie (centrum)
  Een voorbeeld gerecht: Omelet met champignons, varkensvlees, soep, rijst en pasta, kool, gevulde pannenkoeken.
 • Bar Mleczny Bambino
  Op de hoek van de straten Krucza en Hoza (centrum)
  Typisch Poolse gerechten, soepen.
 • Bar Mleczny Pod Barbakanem
  Adres: Ul. Mostowa 27 (het oude centrum).

Een Youtube video over een Bar Mleczny

De meeste Bar Mleczny zijn alleen overdag geopend (tot ongeveer 18:00 uur).

Eten in de winkelcentra

Er zijn verscheidene grote winkelcentra naast het centraal station, waar je de grote fastfood ketens kunt vinden op één van de verdiepingen. Hier vind je bijvoorbeeld McDonald's, Burger King, Subway, KFC en het in Warschau zeer populaire Sphinx.

Enkele winkelcentra: Arkadia, Mokotow, Sadyba en Zlote Taracy.

Onze favoriet: Onder het markante glas van winkelcentrum Zlote Taracy zijn veel fastfood stalletjes in de Food Court. Hier kun je traditionele Poolse gerechten uitproberen.

Enkele aanraders

 1. In Sphinx, een Egyptisch-achtig restaurant met een menukaart die de halve wereld bedekt, kun je vrij goedkoop volledige maaltijden te bestellen uit bijvoorbeeld de Poolse, Mexicaanse, Oriëntaals en Italiaanse keuken.
 2. Net buiten de oude stadswal kun je de immens populaire taveerne 'Podwale Piwna Kompania' vinden. Deze taveerne heeft een traditioneel Poolse keuken en is gevestigd op Podwale 25. Het is er altijd erg druk en oergezellig. Als je een groot bier bestelt krijg je een hele liter en minder dan een halve liter is er niet te koop
 3. Er zijn een aantal Joodse restaurants bij het plein Plac Grzybowski in het centrum / Srodmiescie. Overdag is eten hier goedkoper dan 's avonds.

Een lekkere Zapiekanka.

Probeer eens een onvervalste Zapiekanka. Een Zapiekanka is een soort pizza in de vorm van een stokbrood die in de lengte doormidden is gesneden. Snel, goedkoop en lekker.

Je kunt Zapiekanka kopen in de stalletjes in het centrum, bijvoorbeeld onder de grote rotonde naast het Cultuur Paleis (kruising van Aleje Jerozolimskie & Ulica Marszalkowska).

Warschau

Restaurant Sphinx in Warschau

Kebab in Warschau.

In Warschau zijn de Kebab tentjes in het centrum van de stad bij de inwoners zeer populair. Hier kun je voor een zeer redelijke prijs (vergelijkbaar met de prijs van een Nederlands patatje) een rijkelijk gevuld broodje kebab kopen met de nodige groente, vlees en saus.

Aan de op straat gevallen resten kun je zien wat er zoal op de broodjes zit. De uitbaters zijn zeker niet zuinig met het beleg. De drukst bezochte goedkope kebab stalletjes vind je rondom de Marszalkowska straat, tegenover de ingang van het door zijn overdonderende lelijkheid niet te missen Cultuurpaleis.