rugzaktrips vakantie

Uitgaan in Warschau.

Warschau is een stad waar je nog goedkoop kunt uitgaan. Films in de bioscopen zijn ondertiteld en vinden veel live optredens plaats in clubs en ook zijn er voldoende bars, cafés en discotheken.

n Warschau zijn een aantal bijzondere uitgaansgelegenheden. Hieronder lees je meer over goedkoop uitgaan in Warschau.

Uitgaan in Warschau.

Warschau heeft een breed aanbod van bioscopen, cafés, bars en discotheken. De sluitingstijden zijn in Warschau wat ruimer dan in Nederland. De meeste kroegen in Warschau sluiten de deuren om een uur of vier.

Warschau heeft niet een echt uitgaanscentrum maar in het centrum van Warschau, in Now Swiat, in Ulica Chmielna en in het verlengde van Foksal, vind je een grote verscheidenheid aan cafés.

In de Theaterwijk zijn veel clubs en bars.

Overnachten in Warschau.

Milaan

Naar de film in Warschau.

Als je een ondertitelde film wilt bekijken in Warschau heb je een ruime keuze. Alleen de kinderfilms en animatiefilms worden in Polen nagesynchroniseerd. In bijna alle grote winkelcentra kun je op de bovenste etage terecht voor de recente en populaire films. Zo is er een bioscoop in Zloty Terace naast het centraal station, in galerie Mokotow, in galerie Arkadia, in galerie Sadyba en in de straat Chmielna.

Ben je op zoek naar een wat minder commerciële film dan kun je naar het Kinoteka in het Cultuurpaleis. De ingang bevindt zich aan de kant van Aleja Jerozolymskie. Het publiek bestaat in het Cultuurpaleis meer uit studenten en zogenaamde 'cultuurliefhebbers' al hoor je ook hier het gesmak van popcorn al bij het openen van de zaaldeuren.

Het Kinoteka heeft als zaal in het Cultuurpaleis een prachtige bombastische uitstraling. De tickets in het Kinoteka zijn een stuk goedkoper zijn dan die van de andere bioscopen.

Het Cultuurpaleis

In het Cultuurpaleis is behalve een bioscoop ook een leuk café, Cafe Kulturalna. Hier zijn regelmatig gratis live optredens. Je kunt er tegen een redelijke prijs ook wat eten al zul je over het eten zelf niet naar huis schrijven.

Adres: Het Cultuurpaleis, Plac Defilad 1, Warschau. Achter het centraal station.

kaartjes voor kroegentochten en bierproeverijen.

Terrasjes op het marktplein

Warschau

Tygmont Live Club

Als je van live-muziek houdt dan is Tygmont Live Club een aanrader (Mazowiecka 6, centrum). Tygmont heeft twee deuren naast elkaar. De eerste ingang bevindt zich in de kelder. Hier kun je eten tegen normale prijzen, en daarna is er een concert of Club-avond.

Het jazzcafé is iets kleiner dan de club achter de eerste deur maar de entree is meestal gratis. Voor de club achter de eerste deur in de kelder moet je betalen.

Cultuurpaleis

Het Cultuurpaleis

Clubs in Warschau

 • Klub Stodola s de oudste studentenclub van Polen en er zijn regelmatig live concerten.
  Adres: Ul. Batorego 10.
  Website Klub Stodola.
 • Klub Park.
  Open op woensdag, vrijdag en zaterdag
  Adres: Aleja Niepodleglosci 196, Warschau
 • Hybrydy Klub
  Adres: ul, Zlota 7/9, Warschau.
  Website: Hybrydy Klub