Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Leuke dingen doen in Krakau (Krakow)

Uitgaan is in Krakau als studentenstad vooral op jongeren gericht. Je vindt er trendy restaurants maar er zijn ook goedkope "melkbars", bijzondere bars en disco's, concerten, festivals en theater.

In de omgeving van Krakau kun je Auschwitz (gratis) en de Wieliczka Mijn bezoeken. Je kunt ook naar de bergen van de Hoge Tatra bij Zakopane.

    Low budget Krakau
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Polen > Low budget in Krakau > Leuke dingen doen
Goedkope vluchten Schiphol > Krakau Goedkoop overnachten in Krakau De bergen van Polen.
Een stedentrip naar Krakau (Pools: Krakow)
Goedkoop leuke dingen doen in Krakau
De attracties en bezienswaardigheden van Krakau
> Het meest interessante bezienswaardigheid in Krakau is de oude binnenstad met zijn historische en sfeervolle panden en rijke uitgaansleven.

Het centrale plein in de binnenstad van Krakau is het grootste nog bestaande middeleeuwse plein van Europa.

Verder moet je absoluut naar de Koninklijke Wawel Kathedraal gaan. Deze magnifieke kathedraal is de laatste rustplaats van veel Poolse koningen. Het is onderdeel van het oude centrum en op zondag (woensdag in de zomer) is de entree gratis.

> Ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Krakau ligt een prachtige zoutmijn, de Wieliczka Mijn, van 700 jaar oud en tot 211 meter diep. In deze mijn zijn meren te vinden en er is zelfs een kerk in gebouwd met kroonluchters.

De Wieliczka Mijn staat daarom ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

> Het voormalig vernietigingskamp Auschwitz Birkenau ligt 64 km van Krakau in het dorp Oœwiêcim.

Het kamp kan binnen twee uur met de bus van het station in Krakau worden bereikt. Er vertrekken ook tours met gids vanuit Krakau en dan ben je er in een uur.

Je kunt ook met de langzame trein naar Oœwiêcim maar dan moet je vanaf het station nog wel een stukje lopen.

De entree is gratis maar je kunt een gids nemen en daarvoor moet je natuurlijk wel betalen. Auschwitz bestaat uit twee kampen: Auschwitz 1 en Auschwitz Birkenau. Auschwitz Birkenau is het vernietigingskamp dat je kent van de films. Na de oorlog is het meest afgebroken maar er zijn weer delen herbouwd.

Auschwitz 1 is meer een museum maar de gebouwen in het kamp zijn nog origineel. Als je de kampen van Auschwitz wilt zien moet je er wel een dag voor uittrekken. Er is veel te zien.

Auschwitz 1 en Birkenau liggen ongeveer 2 km bij elkaar vandaan dus je kunt van het ene naar het andere kamp lopen.

> De film Schindler's List is grotendeels opgenomen in Krakau, in de Joodse wijk Kazimierz. Het Joodse Ghetto uit de tweede wereldoorlog ligt overigens niet in Kazimierz. maar in de wijk Podgórze.
> Er zijn in Krakau verscheidene interessante musea te vinden waar je met een studentenkaart gratis of met korting naar binnen mag.

Tip: De meeste musea in Krakau zijn op zondag gratis toegankelijk.

> Aan de rand van Krakau ligt een klein nationaal park met hoge rotsformaties, valleien, watervalletjes en meer dan vierhonderd grotten. Op veel rotsen staan ruïnes van de kastelen die Krakau ooit moesten verdedigen.

Er loopt een populair hiking trail met een lengte van 163 km lengte langs 25 kastelen door het natuurgebied, het Trail Of The Eagles' Nests. Met de bus kun je de meeste ruïnes ook bereiken.

Het dorp Ojców ligt ongeveer 18 km van Krakau en is een mooi beginpunt om het natuurgebied te verkennen.

tickets Ideeën en tickets voor tours en attracties in Krakau
centrum van Krakau

Goedkoop eten & drinken in Krakau

Alle restaurants in Krakau zijn voor Nederlandse begrippen goedkoop. Een hele leuke eetgelegenheid die het vermelden waard is, is Restaurant Chlopskie Jadlo (ul. Sw. Jana 3, iets ten zuiden van Wawel).

Het restaurant is ingericht als een authentieke, middeleeuwse boerderij, er is live muziek en er zijn veel traditionele Poolse gerechten voor redelijke prijzen.

Dankzij de vele studenten in Krakau is het in de avond erg gezellig in de binnenstad. De meer dan honderd cafés en clubs zijn vaak tot 4:00 uur open. De laatste gast bepaalt de sluitingstijd.

Een attractie in Krakau zijn de kelderbars. Deze bars bestaan uit, kamertjes en gangen die je via trappen moet bereiken. Deze kelderbars zijn typisch voor Krakau. In het weekend is er vaak live muziek.

Er zijn stalletjes op het plein Plac Nowy in de vroegere Joodse wijk met Streetfood waar je lekker kunt eten. Er is een markthal met winkeltjes waar je o.a. traditionele stoofschotels kunt kopen.

De hele goedkope eetgelegenheden zijn de zogenaamde melkbarretjes ('Bar Mleczny'). De Bar Mleczny is een overblijfsel uit de communistische periode. De sfeer in deze eethuizen heeft nog steeds iets weg van een bedrijfskantine uit de vijftiger jaren. Je kunt er echter wel heel goedkoop Pools eten.

De Melkbars van Polen hebben een cult status dus je zult er behalve veel studenten en backpackers ook wel andere toeristen tegenkomen. Het eten is er goedkoop want het wordt nog steeds door de staat gesubsidieerd. De meeste Bar Mleczny zijn 's avonds gesloten.

Enkele adressen:

Bar Mleczny Górnik Czysta 1, Krakau
Bar Mleczny Targowy Alley Daszynskiego 19, Karkau
Pod Temida Úl. Grodzka 43, Krakau
Een Bar Mleczny in Krakau (video)
Krakau

Uitgaan in Krakau

Er is in Krakau ontzettend veel te doen op het gebied van cultuur, theater, muziek en speciale festivals. Ga voor actuele informatie naar het cultureel centrum in Krakau (Centrum Informacji Kulturalnej, Ul. Sw Jana 2).

In de oude stad zijn al 100 cafés te vinden, tientallen clubs/disco's, een aantal goede jazzclubs en er is een heel levendig scène met Klezmer muziek (joodse muziek).

Verder heeft Krakau nog 20 bioscopen, een concertgebouw en een aantal theaters.

Van de vele jaarlijkse festivals is het internationale muziekfestival in de oude stad van Krakau met vijf eeuwen muziek een absolute aanrader.

Andere bekende festivals zijn: het Old Jazz Festival in Krakau (juli/augustus), het Internationaal Festival van Straattheater (in juli) en het zomer Jazz Festival (in juli).

Meer over low budget naar Polen

Vakantie in de bergen van Polen. Goedkope hotels en hostels in Polen
Krakau Warschau
Uitgaan in Warschau Goedkope vluchten Schiphol - Krakau
 
 
kaart van Polen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
kaart van Polen
 
 
kaart van Polen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact