rugzaktrips vakantie

Reizen met het openbaar vervoer door Wenen.

Vliegveld Wien-Schwechat Airport is met het openbaar vervoer goed te bereiken. De S-Bahn, de trein en verschillende bussen verbinden het vliegveld met het centrum van Wenen.

Bij de aankomsthal van Vienna-Schwechat Airport is een hotel, handig als je vroeg in de ochtend op het vliegveld moet zijn.

Het vliegveld van Wenen

vliegveld Wenen

Goedkope vluchten naar Wenen

Wien-Schwechat Airport

Wenen is vanaf het vliegveld goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijdt een speciale treinshuttle, de City Airport Train (CAT), tussen het vliegveld en de stad. De rit met de CAT naar Wenen duurt ongeveer 16 minuten.

Hoewel het niet goed is aangegeven op het vliegveld kun je ook een gewone stadstrein (S-bahn) naar de stad nemen. Dit is een stuk goedkoper dan de CAT en bijna net zo snel.

Het centrum van Wenen (Wien Mitte) kan vanaf het vliegveld in ongeveer twintig minuten bereikt worden.

Vervoer vanaf het vliegveld van Wenen met de S-Bahn.

De CAT en gewone treinen vertrekken op het vliegveld vanaf hetzelfde ondergrondse station. Volg op het vliegveld de borden waar CAT op staat totdat S-bahn wordt aangegeven. Volg de S-bahn borden naar het perron van de gewone trein.

Als je op het vliegveld een los S-bahn kaartje koopt moet je goed opletten dat je voor twee zones een kaartje koopt.

Stempel wel je kaartje af op het perron, in de trein zelf kan het niet!

kaartjes met de Viena City Card reis je gratis
overnachten

Met de bus van het vliegveld

Naast de treinen rijden er ook bussen tussen het vliegveld en Wenen. Een bus rijdt naar de Morzinplatz, vlakbij de Schwedenplatz. Dit plein ligt op 5 minuten lopen van de Stephansdom, de kathedraal die in het centrum van Wenen staat. Ook kun je op Schwedenplatz overstappen op de metro, trams en andere bussen.

Een andere bus rijdt vanaf het vliegveld naar de treinstations Südbahnhof en Westbahnhof. De Westbahnhof heeft een eigen metrostation.

Openbaar vervoer in Wenen.

overnachten

De City Airport Train (CAT) en het perron zijn herkenbaar groen.

Het vliegveld van Wenen

vliegveld Wenen

Rechtstreekse vluchten naar Wenen

Een vlucht van Schiphol naar Wenen duurt ongeveer twee uur.

Zo vind je een voordelige vluchten naar Wenen.