rugzaktrips vakantie

Goedkope attracties in Cannes.

De mooiste attracties van Cannes zijn het weer, de stranden, La Croisette en het oude centrum Le Suquet. En dit is op de stranden in de zomer na allemaal gratis.

Hier vind je enkele tips voor wat je kunt gaan doen in Cannes als je low budget reist.

Promenade de la Croisette

De Promenade de la Croisette.

1. Flaneren over de Promenade de la Croisette.

Het Cannes dat je kent van de films en de foto's is de omgeving van de Promenade de la Croisette. Langs de boulevard staat een rij prachtige hotels uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw.

Het luxe Carlton Hotel en het Hotel Martinez zijn daarvan de meest bekende hotels. Langs de boulevard kun je wandelen of van het strand genieten.

2. Kijken naar de hotels, winkels en stranden.

Vergeet ook niet bij de luxe winkels aan het begin van Promenade de la Croisette te kijken. Ga bijvoorbeeld eens naar de luxe en de prijzen in winkelgalerij Greys Street Arcade tussen winkelstraat Rue d'Antibes en Promenade de la Croisette. Zelfs tijdens de uitverkoop in februari is het er duurder dan elders.

Als je hier in Cannes gaat winkelen en op een terrasje gaat zitten en overnacht in een hotel op de Promenade de la Croisette dan wordt het een hele dure vakantie.

kaartjes voor de boottochten, tours en fietsverhuur.

3. De stranden van Cannes

Cannes heeft een aantal zandstranden. Langs de Promenade de la Croisette horen veel stranden bij de hotels. Tijdens het seizoen staan er strandstoelen en parasols op het strand en moet je betalen voor een stoel.

Een dag op het strand bij een hotel kost rond de € 20,-. Het kost zo'n 35 euro per dag om voor het Carlton Hotel te zitten.

Buiten het seizoen kun je zitten waar je wilt.

strand Cannes

Het strand Plage du Midi is gratis.

Gratis op het strand zitten.

De stranden van de hotels zijn vaak gescheiden door een laag hekje maar je kunt langs het water over de stranden lopen zonder toegang te hoeven betalen.

Er zijn een aantal stranden waar je gratis op mag. Ten westen van de oude haven (Le Vieux Port) ligt het gratis strand Plage du Midi en bij Port Canto, de haven aan de andere kant van Cannes ligt het gratis toegankelijke strand Plage Gazagnaire.

De hotels van Cannes.

Cannes

Naast de haven ligt de oude wijk Le Suquet.

4. Le Suquet

Voordat Cannes ontdekt werd was het een vissersdorp op een heuvel. Tegenwoordig is het Oude Cannes de wijk Le Suquet.

De oude haven (Vieux Port) ligt aan de voet van Le Suquet. In de smalle straatjes die de heuvel op leiden zijn romantische restaurantjes. De smalle straatjes van Suquet lopen in de avond wel veel toeristen die op zoek zijn naar dat ene restaurantje.

Vanaf de heuvel Suquet heb je een prachtig uitzicht op Cannes. Op de heuvel staat de veertiende-eeuwse toren Tour du Suquet.

5. De eilanden bij Cannes.

Voor de kust van Cannes liggen twee bewoonde eilanden, Ile Saint Marguerite en St Honorat.

Ilse Saint Marguerite is bekend geworden door een boek van Alexander Dumas, De Man met het IJzeren Masker.

Je kunt met een veerboot de eilanden bezoeken. Neem wat te eten mee want de eilanden zijn een prachtige plaats voor een picknick.

kaartjes Kaartjes voor de boten en fietsverhuur.

6. Palais des Festivals

In het Palais des Festivals aan het begin van de Boulevard de la Croisette worden veel beurzen en festivals gehouden.

In juni is er het beroemde filmfestival van Cannes in het beroemde Palais des Festivals. De Ferrari's en de Porsches rijden af en aan over de boulevard. Ga ook eens 's avonds bij het strand kijken. Rond het filmfestival is een heel circus ontstaan rond de pers.

De hotels in het centrum van Cannes.

6. Enkele leuke dagtrips vanuit Cannes

  • Ongeveer 15 km van Cannes ligt de middeleeuwse stad Grasse. Grasse staat bekend om zijn parfum. Je kunt een gratis rondleiding door één van de drie parfumfabrieken in Grasse krijgen.
  • Vanuit de haven van Cannes vertrekken er groene veerboten naar o.a. de badplaats Saint-Tropez. De veerboten zijn niet gratis maar ze zijn goedkoper dan een rondvaart langs de prachtige kust van de Côte d'Azur.
  • Met de auto is Saint-Tropez door de files in de zomermaanden moeilijk te bereiken. Met de boot vanuit Cannes vaar je rechtreeks naar het centrum van de badplaats.
Le Suquet Cannes