rugzaktrips vakantie

Naar de havenplaats Tanger.

Overnachten in Tanger

Als je in het historische centrum van Tanger wilt overnachten moet je zoeken naar een hotel, hostel of Riad in de medina. Hier ben je dichtbij het strand en bij de haven met veerboten naar de Spaanse stad Tarifa.

In Tanger heb je een ruime keus aan hotels en hostels. Kijk eens naar de hotels in de riads. Deze riads zijn historische gebouwen met een prachtige binnenplaats in het historische centrum van Tanger.

De hotels en villa's van Tanger.

hotel in Tanger

Uitzicht vanaf het balkon van een hotelkamer over Tanger en de zee.

De haven van Tanger

De grote haven van Tanger is Tanger Med. Deze haven ligt ongeveer 60 km van het centrum van Tanger. Als je vanuit het centrum van Tanger naar de haven Tanger Med wilt reizen moet je een regionale trein op station Tanger Ville nemen. Deze trein van spoorwegmaatschappij ONCF heeft een station in de haven.

Hier komen veerboten aan uit Europese havens als Algeciras, Gibraltar, Barcelona en Genua. Er komen meerdere veerboten per uur aan uit Spanje.

De badplaatsen van Spanje.

De aankomst van de veerboten

Bij het oude centrum van Tanger, de Kasbah, ligt de veerhaven van Tanger. Hier komen o.a. veerboten aan uit de Spaanse havenplaats Tarifa. De overtocht tussen Tanger en Tarifa duurt met de snelle veerboot duurt maar een half uur en er zijn meerdere overtochten per uur.

Als je met de veerboot in de oude haven aankomt ben je direct in het centrum van Tanger.

Enkele grote rederijen met een veerdienst naar Tanger zijn: FRS, Intershipping, Balearia en Transmediterranea.

De veerboten tussen Spanje en Marokko.

Haven van Tanger

De haven van Tanger ligt vlakbij het historische centrum, de Medina.

Openbaar vervoer vanuit Tanger.

Het internationale vliegveld van Tanger, Tangier Ibn Battouta Airport (TNG), ligt maar 15 km van Tanger. Als je vanaf vliegvelden als Amsterdam Schiphol, Brussels Airport en Rotterdam Airport vliegt zul je op dit vliegveld aankomen.

Er gaan geen bussen of treinen naar het vliegveld. Er staan wel Grand Taxi's voor de terminal. De ritprijs van deze taxi's naar het centrum van Tanger zijn door de Marokkaanse overheid vastgesteld.

Tips om te voorkomen dat je wordt afgezet.

kaartjes Vervoer, dagtrips en rondleidingen in Tanger.
medina van Tanger

De Medina van Tanger

De treinen vanuit Tanger.

Vanaf het centraal station van Tanger, Tangier Ville, vertrekken treinen van spoorwegmaatschappij ONCF naar o.a. Rabat, Casablanca, Meknes, Fez, Oujda en Marrakesh. In 2018 komt er een nieuwe hogesnelheidslijn tussen Tanger en steden als Kenitra en Casablanca.

Vanuit de haven van Tanger komen veerboten aan uit Algeciras, Tarifa en Gibraltar. Afhankelijk van de haven duurt de overtocht tussen een uur en drie uur. Je kunt dus vanuit deze steden een dagtocht naar Tanger maken.

Met de trein of de bus door Marokko

Tanger boulevard

De boulevard in Tanger

hotel riad in Tanger

De binnenplaats van een riad in Tanger. In dit soort hotels overnacht je in een historisch paleis of herenhuis met binnenplaats.