rugzaktrips vakantie

Overnachten in Marrakech

Overnachten in een riad in Marrakech

Marrakech staat bekend om haar Riads. Een Riad is een stadspaleis met een romantische binnenplaats in de oude binnenstad. Vroeger woonden in deze grote huizen welgestelde families. Vrouwen kwamen niet veel buiten maar konden wel op de binnenplaats zitten. De fontein op de binnenplaats zorgde voor verkoeling.

Voor onder de dertig euro heb je al een kamer in een romantische Riad in Marrakech. Bijvoorbeeld het Ryad Laârouss, Riad Abla en het Ryad Amlal.

Reserveer een kamer in een Riad.

Een riad als romantisch hotel

In Marrakech doen veel Riads tegenwoordig dienst als een romantisch hotel. Sommige riads zijn luxe hotels maar er zijn ook veel riads die meer eenvoudig opgezet zijn. De hotels in de riads zijn populair bij toeristen want ze zijn romantisch, ze zijn meestal gunstig gelegen in de smalle straten van de Medina, de oude binnenstad van Marrakech, en op de binnenplaats kun je heerlijk ontbijten.

Foto's van riads in Marokko

Vervoer vanaf het vliegveld.

Hele goedkope hotels en hostels in de Medina van Marrakech

In Marrakech kun je al voor minder dan 10 euro overnachten op een slaapzaal in Medina, het oude centrum.

Een schoon, leuk en goedkoop adres om voor ongeveer 10 euro te overnachten is het hostel Amour d'Auberge in de straat Derb Chaabane, een paar honderd meter van het beroemde plein Djema el-Fna. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

De hostels van Marrakech

kaartjes voor vervoer van de luchthaven naar je hotel.

Riad hotelkamer

Een kamer in een Riad hotel in Marrakech.

De luxe hotels in Ville Nouvelle

De luxe hotels en boetiek hotels van Marrakech vind je in de wijken Gueliz en Hivernage, ook wel Ville Nouvelle genoemd.

De wijken Gueliz en Hivernage werden in het begin van de 20ste eeuw gebouwd. Hier vind je brede boulevards met grote parken, palmbomen en heel veel winkels, restaurants en terrasjes.

De hotels in Marrakech

Goedkope hotelkamer

In de Medina van Marrakech ligt het beroemde plein Djema el-FnaIn waar je 's avonds lekker en goedkoop kunt eten.

Overnachten rond het historische centrum.

Deze bij toeristen populaire wijken liggen net achter de stadsmuren van Medina, de oude stad en het gezellige plein Djema el-Fna.

De meeste hotels hier in Ville Nouvelle hebben een zwembad in de fraai aangelegde tuin.

De hotels en villa's van Marrakech.